in

Rockstar: ‘Singleplayer-dlc voor GTA 5 was niet mogelijk of nodig’


Grand Theft Auto 5 heeft nooit een uitbreiding voor de singleplayermodus gehad. Rockstar legt nu uit waarom dit nooit is gebeurd.

GTA Online, de online modus van Grand Theft Auto 5, heeft daarentegen wel veel updates gekregen. Director of design Imran Sarwar legt in een interview met Game Informer uit waarom GTA 5, in tegenstelling tot eerdere GTA-games, geen singleplayer-dlc heeft gekregen.

“Het was niet echt een bewuste beslissing, het liep nou eenmaal zo. We zouden in de toekomst graag meer singleplayer uitbreidingen doen. Als een bedrijf houden we enorm veel van singleplayercontent en geloven we er stellig in – zowel voor verhaalvertelling als het maken van een immersie wereld. De multiplayer kan daar niet aan tippen.”

“Maar de singleplayer van GTA 5 was al gigantisch en erg compleet”, vervolgt Sarwar. “Het waren eigenlijk drie games in één. Het kostte ook een jaar om de next-gen versie van de game te maken, en het online gedeelte had vel potentie, maar die potentie kostte ook veel resources. En dan zijn er ook nog de andere games waar we aan werken – vooral Red Dead Redemption 2. De combinatie van die factoren zorgde ervoor dat we een uitbreiding niet nodig of mogelijk achtten.”

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Spring, glij en gooi je pet ernaar in Super Mario Odyssey – Video’s

Art director Jesse van Dijk over ‘onze’ Inktober art en werken bij Bungie