in

De Bioscoopstoel #40 – The Snowman, Phantom Thread en The Commuter


Met al die toffe games die pas zijn uitgekomen zou je bijna vergeten dat het heel goed mogelijk is om je spelsysteem even uit te zetten en een filmpje op te zetten, of een bezoek aan de bioscoop te brengen. De Bioscoopstoel, waarin redacteur Michel wekelijks het laatste film- en serienieuws met je doorneemt, is er weer om daar verandering in te brengen!

In de bioscoop
De kritieken zijn helaas niet mals voor The Snowman, een nieuwe thriller van Tinker Tailor Solider Spy-regisseur Tomas Alfredson, met Michael Fassbender in de hoofdrol. In de film, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jo Nesbo, maakt de acteur als detective jacht op een seriemoordenaar. Hoewel de film dus niet al te beste kritieken krijgt, is het misschien alsnog de moeite waard om er zelf je mening over te vormen als je het vorige werk van Alfredson leuk vindt. De vele kilo’s sneeuw in de film zorgen in ieder geval al goed voor winterse sferen.

Wanneer anders dan rond Halloween zou Leatherface, de griezel uit Texas Chain Saw Massacre, zijn comeback moeten maken? De film Leatherface speelt zich jaren voor de filmklassieker af en bekijkt hoe de beruchte en moordende familie Sawyer toen al tekeerging in Texas. Leatherface zelf is nog maar een tiener in de film. Nadat hij in zijn jeugd in een gesticht heeft gezeten kidnapt hij een jonge verpleegster en maakt de politie jacht op hem.

Jackie Chan speelt een verrassend serieuze rol in de actietrailer The Foreigner, waarin de Engelse zakenman Quan (Chan) geplaagd wordt door zijn verleden wanneer hij zijn tienerdochter verliest in een terroristische actie. Quan zoekt vervolgens de terroristen, waarbij hij al snel in een kat-en-muisspel verstrikt raakt met een Britse politicus, gespeeld door Pierce Brosnan.

Nu op Netfix
Mocht je al helemaal door Stranger Things seizoen 2 gebinged zijn, dan zijn er recentelijk nog wat andere toffe films en series op Netflix gezet. Zo staat 10 Cloverfield Lane, een thriller die heel losjes (zeg maar gerust nihil) verbonden is aan de monsterfilm Cloverfield, sinds kort op de streamingservice. Hierin schuilt een kleine groep mensen in een schuilkelder voor… wat er ook maar buiten aan de hand is. Vooral John Goodman speelt fenomenaal zijn rol.

Hij staat er al een aantal weken op, maar ik heb er nog geen melding van gemaakt en vind dat ik dat alsnog moet doen: de Britse comedyreeks The IT Crowd, over een stek IT-ers die in de kelder van een groot bedrijf ‘werken’. De serie begon in 2006 en sommige ‘computerhumor’ is dus al een beetje achterhaald, maar over het algemeen blijft de serie erg goed te vertoeven dankzij de geweldige typetjes die worden neergezet.

Hype
Een aflevering of zes geleden plaatste ik al de eerste trailer van Mudbound, een film die medio november op de Britse Netflix verschijnt, en hopelijk uiteindelijk ook hier. Er is nu een nieuwe trailer van uitgegeven. In de film delen twee families een landgoed rondom de Mississippi-rivier, maar de verstandhouding tussen de families loopt al snel spaak wanneer twee jonge mannen terugkeren van Europa, waar ze mee hebben gevochten in de Tweede Wereldoorlog. De enorm positieve kritieken beloven veel goeds.

Je hebt het misschien al wel vernomen: drievoudig Oscar-winnaar Daniel Day-Lewis (There Will Be Blood, Lincoln) hangt zijn acteercarrière aan de wilgen. In zijn allerlaatste film, Phantom Thread, die hij wederom met There Will Be Blood-regisseur Paul Thomas Anderson maakt, speelt hij kleermaker Reynolds Woodcock, die hopeloos verliefd wordt op een jonge vrouw gespeeld door Vicky Krieps. Romantische films zien we niet zo snel van Anderson, maar met de altijd intens acterende Day-Lewis geven we de film op voorhand al het voordeel van de twijfel. Daarbij toont de trailer al snel een duistere kant van wat op voorhand een sprookjeshuwelijk lijkt. En als het op duistere kanten aankomt, kun je natuurlijk niemand beter vinden dan Day-Lewis. Phantom Thread komt in februari naar de bioscoop en hieronder is de eerste trailer te zien.

Eerder dit jaar waren er lovende woorden toen Menashe werd getond op Sundance. In december moet de film voor iedereen te zien worden in de bioscopen. Het drama gaat over een Joodse gemeenschap in New York, waarin een man er voor probeert te zorgen dat hij zijn kind mag opvoeden.

Liam Neeson heeft zich ontpopt tot regelrechte actiester. Begin volgend jaar kunnen we The Commuter verwachten, waarin een schijnbaar normale man elke dag de trein naar zijn werk pakt. Tijdens een van die treinritten wordt hem 75.000 dollar aangeboden als hij kan raden wie van de mensen in de trein daar niet thuishoort. Wat begint als een ludieke weddenschap loopt al snel uit de hand.

Niet alleen in games wordt na jaren focus op de Tweede Wereldoorlog ook steeds meer teruggegrepen naar de Eerste Wereldoorlog. De film Journey’s End lijkt iets soortgelijks te doen. Gebaseerd op een klassiek boek uit 1928 dat inmiddels al vele malen is verfilmd en opgevoerd op de planken, moet de film een rauwe blik bieden op het leven van de soldaten tijdens deze gruwelijke oorlog. In februari 2018 komt de film in de bios.

In de Bioscoopstoel van vorige week hadden we al een featurette van de aankomende Netflix-blockbuster Bright, en nu is er ook een tweede trailer uitgebracht. In Bright zien we een wereld zoals we die kennen, maar dan met een hoop fantasie-elementen, inclusief Orks! Will Smith speelt de hoofdrol. Op 22 december staat Bright op de streamingservice.

Een man wordt in Radius op een dag wakker met een verschrikkelijke ‘superkracht’: iedereen die dicht bij hem in de buurt komt, gaat dood. Hij komt erachter dat er een vrouw is met soortgelijke superkrachten en samen proberen ze te achterhalen hoe ze aan deze krachten komen… en of ze er weer van af kunnen komen. Vooralsnog is er geen Nederlandse release aangekondigd.

Tot zover weer het laatste film- en serienieuws. Zoals gebruikelijk kun je volgende week maandag weer een nieuwe aflevering van de Bioscoopstoel verwachten. Tot dan!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wolfenstein II: The New Colossus review – Draagt vele gezichten

Actiegame The Hong Kong Massacre volgend jaar naar PS4