in

Op Verzoek – De mooiste steden in games


Games hebben zo veel verschillende werelden, die variëren van grote open vlaktes, hele planeten, tot natuurlijk steden – allemaal gemaakt om ons als gamers te laten genieten van allerlei kwaliteiten. Zo veel werelden, zo veel keuze natuurlijk, maar wij richten ons vandaag op steden. In die steden draait het natuurlijk om wat je er allemaal kan beleven, maar het oog wil ook wat. Daarom belichten we in dit artikel de mooie steden in games.

GTA 5 – Los Santos
Golfen, vliegen, winkelen, varen, racen, alles aan gort knallen; je kan het allemaal in Los Santos. Het is een van dé steden uit de GTA-serie. We maken voor het eerst kennis met de stad in 2004 met de GTA San Andreas-missie ‘In the Beginning’. Tijdens de missie wordt Carl Johnson, kortweg CJ, staande gehouden door de politie en moet hij fietsen naar zijn huis in Grove Street, een van de bekendste plekken in de stad, die gebaseerd is op de Amerikaanse stad Los Angeles.

In 2013 maakt Los Santos in GTA 5 zijn indrukwekkende terugkomst. Met de parelwitte stranden en de mooie pier van Vespucci Beach, de hoge gebouwen in Downtown, het drukke vliegveld, de grote witte letters in Vinewood Hills en de nieuwere graphics lijkt het net of je zelf in Los Angeles bent. Dat gevoel is alleen maar sterker in de latere pc-, Xbox One- en PlayStation 4-versies.

The Legend of Zelda: Majora’s Mask – Clock Tower
Clock Tower is weliswaar geen representatie van een stad in de echte wereld, maar is wel veelzijdig en mooi. In Clock Tower, de stad die midden in het land Termina staat, maken mensen zich druk om de maan die op de aarde dreigt te vallen. Maar moet je niet weerhouden van de prachtige toeristische ervaringen die deze stad te bieden heeft.

In het kleurrijke Clock Tower is van alles te beleven en te doen. Zo kun je doelwitten opblazen met Bombchu’s, slapen in een schattig hotel, en melk drinken in het melkcafé! Het mooiste is nog wel dat het, waarschijnlijk door de driedaagse tijdloep in de game, altijd feest lijkt in Clock Tower. Overal hangen vlaggetjes, er wordt ’s nachts gedanst en er is een prachtige sterrenwacht, waar een astronaut die lijkt op Perkamentus naar de sterren tuurt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle geheime plekjes en rustige parkjes die de stad te bieden heeft. En het muziekje! Fantastisch! Het is werkelijk een stad, die het verdient gered te worden van de vallende maan met het enge gezicht.

Assassin’s Creed 2 – Florence
Assassin’s Creed 2 begint in de Italiaanse stad Florence, dé metropool van de Renaissance. De Italiaanse stad staat bekend om zijn enorme kathedraal van Santa Maria del Fiore, beter bekend als de Duomo. Hij is prachtig te zien in de skyline van Florence en is te herkennen aan de grote koepel. Naast de kathedraal zijn er nog meer prachtige bouwwerken, waaronder het Palazzo della Signoria, met zijn kenmerkende hoge muren en de toren.

In Assassin’s Creed 2 is Florence ook de stad waar hoofdrolspeler Ezio Auditore da Firenze ter wereld kwam. En in het echt staat Florence bekend als de stad waar uitvinder Leonardo Da Vinci heeft geleefd. Het wordt gezien als de meest authentiekste stad van Italië en dat is in Assassin’s Creed 2 goed te merken.

Persona 5 – Tokio
Persona 5, die in april uitgebracht werd in Europa voor PlayStation 4, speelt in Tokio. Je reist door deze stad zoals je dat in het echt zou doen: via het metrostelsel. En ja, dat is bijna net zo ingewikkeld als in het echt. Gelukkig hoef je in deze game je niet te concentreren op of je de goede kant op gaat, maar kun je in alle rust genieten van de verschillende gebieden die deze metropool bevat.

Het mooie is dat de kenmerkende elementen van die plekken zo goed zijn weergegeven. Zo is Akihabara te bezoeken, met maid cafés en elektronische zaken en al, en kun je naar Harajuku toe, the place to be voor mode en een overdosis kleur in de straten. De onderdelen van Tokio zijn weliswaar kleiner dan in het echt, maar ze zijn wel levendig uitgebeeld in een aantrekkelijk animatiestijltje. Het is bijna alsof je echt in Tokio woont.

The Witcher 3: Wild Hunt – Novigrad
Wanneer je voor het eerst in Velen aankomt, je map opent en naar het noorden kijkt, zie je daar een enorme stad, Novigrad. Direct kan het geweldige verhaal je niks meer interesseren, want je wilt gewoon naar die stad – makkelijker gezegd dan gedaan in de bizar grote spelwereld van Wild Hunt. De snelste route is ook nog eens afgesloten, dus je moet de keuze maken om ver om te reizen, of een paar side quests te doen om toegang te krijgen tot het snelle pad. Hoe dan ook, je doel is in zicht: je wilt naar Novigrad.

En de stad is alle moeite waard. Een adembenemende plaats (deels gebaseerd op Amsterdam zoals het eruitzag in de middeleeuwen) vol prachtige gebouwen en zat te doen. De stad is zo groot dat-ie wel tien fast travel-punten bevat. Novigrad gaat gebukt onder een racistisch juk, maar gelukkig verpest dat de ervaring niet.

[poll 887]Dit waren de vijf mooiste steden in games! Natuurlijk hebben we ook gedacht aan The Citadel uit Mass Effect, Rapture uit BioShock, Vivec uit The Elder Scrolls 3: Morrowind en Midgar uit Final Fantasy 7. Hebben we nog een prachtige stad gemist? Laat het ons weten in de comments en stem ook op de Op Verzoek van volgende week![/poll]

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Raikou naar Europa en nieuwe Shiny’s in Pokémon Go

Update: Waar kun je de SNES Classic Mini kopen?