in

Fysieke Switch-versie L.A. Noire vereist 14GB-download


Fans die L.A. Noire fysiek aanschaffen voor Nintendo Switch moeten alsnog 14GB aan data downloaden.

Switch-gebruikers die de fysieke versie van L.A. Noire kopen moeten nog een download doen van 14GB, terwijl liefhebbers die de game digitaal aanschaffen 29GB nodig hebben. Rockstar geeft aan dat deze extra download voor de fysieke game nodig is dankzij de grootte van de game, inclusief de patches met alle verbeteringen en verwijderingen van bugs. Switch-gebruikers die deze game willen spelen moeten dus minstens 14GB over hebben op hun microSD-kaart of interne geheugen.

Hoewel de uitgever beweert dat de grootte van de download te danken is aan de complexiteit van de game, weten we via Eurogamer dat de cartridges voor Nintendo Switch in zes verschillende formaten verkrijgbaar zijn: 1GB, 2GB, 4GB, 8GB, 16GB en 32GB. Hoe groter de capaciteit van de kaart, des te duurder het wordt voor de uitgever van een game.

Dit betekent dus dat Rockstar niet gekozen heeft voor een 32GB kaart, waar de volledige game op past, maar voor die van 16GB, waarschijnlijk om kosten te besparen. Jammer genoeg gaat dit ten koste van het geheugen van de microSD van de consument. L.A. Noire komt op 14 november uit voor PlayStation 4, Nintendo Switch en Xbox One.

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt; NBA 2K18 is in de Switch eShop slechts 22.9GB om te downloaden. Toch moeten kopers van de fysieke versie nog ongeveer 7GB aan data gebruiken om NBA 2K18 te kunnen spelen. Dit betekent dat ook hier is gegaan voor een cartridge van 16GB. Wat vind jij van deze beslissing?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Update: Waar kun je de SNES Classic Mini kopen?

Sony kondigt de PlayStation Plus-games van november aan