in

Marketing-baas Microsoft speculeert over nieuwe generatie Xbox


Albert Penello, hoofd van marketing voor Xbox bij Microsoft, geeft zijn kijk op de nieuwe generatie consoles.

Hoofd van Xbox Phil Spencer heeft eerder aangegeven dat de komst van Xbox One X het einde van consolegeneraties zou betekenen. De vraag die velen zichzelf hierna stelden is of dit dan ook betekende dat er geen nieuwe Xbox-console meer zou komen.

Nu geeft Albert Penello aan in een interview met IGN dat dit een verkeerde gedachtegang is. Microsoft is niet van mening dat de komst van de Xbox One X het einde van generaties betekent en dat er geen nieuwe console meer komt. In plaats daarvan betekent het dat we op andere manier naar generaties moeten kijken dan voorheen; waar eerst een concrete scheiding was tussen de verschillende generaties consoles komen we in een tijdperk waarin de nieuwste generaties altijd compatible zullen zijn met vorige generaties:

“Het is maar de vraag hoe het allemaal zal lopen. Ik bedoel, het is allemaal deel van een groot experiment waar ook Sony mee bezig is. Op dit moment zijn we aan het kijken hoe we vertrouwen op kunnen bouwen bij de consument dat alles naar behoren werkt en dat mensen, inclusief ontwikkelaars, hun weg kunnen vinden in dit nieuwe ecosysteem.”

Een nieuw ecosysteem betekent echter niet dat er geen nieuwe Xbox meer komt:

“Ik geloof dat technologie zich altijd in stappen ontwikkelt, dus in zekere zin zal ik altijd over generaties te spreken zijn. Volgens mij hebben wij ook nooit beweerd dat consolegeneraties zouden verdwijnen met de komst van dit nieuwe systeem. Het idee over hoe compatibility werkt gaat echter wel veranderen. We gaan naar een nieuwe standaard waarin alle consoles compatible blijven met vorige systemen. Mocht er een nieuwe Xbox-console komen, dan denk ik ook dat compatibility een belangrijkere focus wordt. En daar horen stappen in hardware-ontwikkeling nog steeds bij.”

Er is dus nog niet bekend of er nog een nieuwe Xbox-console uitgebracht zal worden. Wel is duidelijk dat Microsoft geen toekomstige generatie uitsluit.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Verzamelen van PlayStation-trofeeën beloond met tegoed

Oude Flash-games van Nintendo weer speelbaar door fan