in

Oude Flash-games van Nintendo weer speelbaar door fan


Nintendo-fan en modder Skelux heeft oude Flash-games van Nintendo nieuw leven ingeblazen.

Tot een paar jaar geleden was het voor veel bedrijven, inclusief Nintendo, vrij gebruikelijk om Flash-games uit te brengen ter promotie van aankomende games zoals Donkey Kong 64, Metroid Prime en The Legend of Zelda: The Wind Waker. Deze mini-games zijn echter dusdanig in vergetelheid geraakt dat deze voor een lange tijd niet te vinden waren op het internet.

Nu heeft SKELUX, een bekende modder die recent nog de werelden van Zelda: Ocarina of Time en Majora’s Mask in Super Mario 64-levels stopte, actie genomen om deze Flash-games nieuw leven in te blazen. Hij heeft van een aantal games nu de Flash-titels verzameld en beschikbaar gesteld op zijn website Origami 64. Er zijn op dit moment meer dan 30 van deze mini-games speelbaar.

SKELUX’ doel is om uiteindelijk alle Nintendo spin-offs terug te vinden en opnieuw beschikbaar te maken voor iedereen. Aangezien dit nog best lastig blijkt te zijn, is ongeveer de helft van de titels die hij gevonden heeft nog incompleet. Daarom biedt SKELUX 50 dollar aan de mensen die de ontbrekende bestanden kan aanvullen. Via een YouTube-video laat hij weten de meeste mini-games te hebben teruggehaald door middel van Wayback Machine om te kunnen graven in het internet-archief.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Marketing-baas Microsoft speculeert over nieuwe generatie Xbox

Sonic Adventure 1 en 2 krijgen eigen soundtrack-vinyl