in

Nintendo lanceert eerste videostream-app voor Switch


De eerste videostream-app Hulu voor Nintendo Switch is uitgebracht in de Verenigde Staten.

Voor veel Nintendo-fans was de afwezigheid van videostream-apps voor Nintendo Switch een verwarrende beslissing van het bedrijf. Nintendo Wii U en Wii ondersteunden namelijk wel apps zoals Netflix.

Het Amerikaanse hoofd van Nintendo Reggie Fils-Aime zei echter vlak na de lancering van de Switch: “We bouwen Nintendo Switch als een gaming apparaat van wereldklasse. Dit betekent dat we in eerste instantie de focus leggen op gamen voor het systeem. We zijn in gesprek met een aantal bedrijven over diensten als Netflix, Hulu en Amazon, maar die komen misschien op zijn tijd. In onze optiek is dit geen prioriteit.”

Acht maanden na de lancering kunnen Switch-gebruikers in Noord-Amerika nu echter de Hulu-app downloaden in de Nintendo eShop, die stilletjes door Nintendo is toegevoegd aan hun releaselijst. Hulu is een on-demand streamingdienst voor films en series. Vooralsnog is Hulu alleen in de Verenigde Staten en Japan beschikbaar.

Hoewel Nintendo aangekondigd heeft over de komst van andere videostream-apps, geeft de komst van Hulu naar Nintendo Switch wel goede hoop dat populaire apps als Netflix en YouTube wellicht binnenkort ook op het apparaat verschijnen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Fun: Bowser reageert op alle outfits in Super Mario Odyssey

DOOM Switch review – DOOM in je vuisten