in

Op Verzoek – De lelijkste blote voeten in games


Voeten. Sommige mensen walgen ervan, sommige mensen houden er net iets te veel van, en de rest ziet het gewoon als een doorsnee lichaamsdeel. We bewegen ons erop voort, zo simpel is het. Hoewel ze normaal gesproken netjes opgeborgen zijn in sokken en schoenen of slippers, kiezen sommigen ervoor om op blote voeten op avontuur gaan. Natuurlijk hebben de meeste gamepersonages ook voeten, en aangezien artiesten die vormgeven hangt er soms wat opmerkelijks onder de benenwagen. Wij hebben daarom de meest lelijke blote voeten in games op een rijtje gezet.

Jak and Daxter 2 – Krew
Jak and Daxter zit vol kleurrijke en bijzondere personages. De twee hoofdrolspelers, wiens namen je waarschijnlijk wel kunt raden, zijn niet voor niks een van de meest iconische duo´s die je op de PlayStation kunt vinden. De interacties die ze tijden hun drie games hebben (vier als je Jak X meetelt, en we spreken gewoon even niet over The Lost Frontier) zijn memorabel en vol lachwekkende en ontroerende momenten.

Dit kun je echter niet zeggen over Krew, een bareigenaar in Haven City, die een redelijk grote rol speelt in de plot. Zijn biertjes zijn duidelijk niet alleen voor de gasten; zijn overdadige lichaam is in rolletjes gedrapeerd in zijn invalide-voertuig, waar hij waarschijnlijk aan vastgegroeid is. Maar wat hangt daar onder die enorme massa vlees? Een paar magere, kleine benen met minuscule voeten. Op zichzelf zijn ze niet zo gek, maar in verhouding met de rest van Krews lichaam zien ze eruit als een paar afgestorven kippenpoten. Waarschijnlijk hadden zijn voeten al vroegtijdig in de gaten dat dit eigenwijze stuk pudding niet van plan was ze ooit weer te gebruiken en hebben ze de hoop dus maar opgegeven.

Super Mario Odyssey – Mario
Mario is zonder twijfel de meest iconische en herkenbare figuur in de wonderlijke wereld van videogames. We kunnen al ruim dertig jaar met hem meegenieten van het ene na het andere avontuur. Die man is ook altijd optimistisch en hij heeft ook nog eens de meest majestueuze snor ooit. Het is alleen niet allemaal even geweldig. De man heeft namelijk een groot geheim met zich meegedragen.

Iedereen werd helemaal gek toen hij in Super Mario Odyssey in zijn zwembroekje over het strand begon te huppelen. Iedereen was in rep en roer omdat zijn tepels zichtbaar zijn, maar dat is niet hetgeen dat ons liet schrikken. Nee, het waren zijn voeten. Zijn tenen zitten veel te dicht bij elkaar en zijn daarnaast ook nog een allemaal precies hetzelfde! Dit zijn het soort voeten dat je verwacht van een Lego-poppetje, dat tenminste nog een excuus heeft aangezien zijn uitersten niets meer zijn dan twee vormloze blokken. Gelukkig is Mario’s strand-outfit niet verplicht en kan menig gamer met een gerust hart met overal en schoenen aan Mario’s nieuwste avontuur beleven.

Pokémon – Mega Mewtwo X
Een van de eerste legendarische pokémon: Mewtwo. Een kloon van Mew die zogenaamd de perfecte pokémon moest worden, maar niks was minder waar. Hij ontsnapte uit het lab waar hij werd gecreëerd en het heeft lang een hekel gehad aan de gehele mensheid. Gelukkig is hij ondertussen wat gekalmeerd, al is hij nog steeds een zeer geduchte tegenstander.

Maar vandaag bespreken we het niet zijn gigantische kracht, maar over zijn voeten. Het is duidelijk dat het design is geïnspireerd op iets buitenaards, met een klein aantal raar gevormde tenen. En dan hebben we het nog over zijn normale vorm, want Mega Mewtwo X is een heel ander verhaal. In die vorm lijkt het net alsof hij op de handen van Mickey Mouse loopt! Waar beginnen zijn voeten en stoppen zijn benen? Ach, wat maakt het ook uit? Die vorm is sowieso al het slechtste ontwerp van Mewto, dus eigenlijk past het allemaal prima in hetzelfde afschuwelijke plaatje.

Donkey Kong Country – Donkey Kong
Donkey Kongs blote voeten zitten al heel wat jaren in games. In 1981 maakten we voor het eerst kennis met deze gorilla. In de arcadegame Donkey Kong kidnapt Donkey Pauline en moet Mario haar zien te redden en Donkey Kong uitschakelen. Je zou haast, zoals met Bowser, denken dat hij valt op mensen, een totaal andere soort dan hijzelf.

Donkey Kong heeft de voeten van… ja, een gorilla. De diersoort die duimen heeft aan zijn voeten en dus eigenlijk gewoon op vier handen loopt. Het lichaam van een gorilla lijkt zo op dat van een mens dat het altijd lijkt alsof je naar mensen voeten staart met aangeplakte duimen. Daarbij heeft hij zijn voeten/handen kaalgeschoren, terwijl hij zijn armen en benen heeft overgeslagen. Het is als het lichaam van een gepimpte poedel, waarvan het hele lichaam naakt is met kleine, verdwaalde bossen haar aan het einde van de poten. Donkey Kong doet dat andersom. Moet dat dan gorilla-mode voorstellen?

Herker – Sunset Overdrive
In third-person shooter Sunset Overdrive zitten gigantische mutanten met gigantisch lelijke blote voeten, waaronder ook de Herkers. Laten we zeggen dat de Herkers niet moeders mooiste zijn op wat voor gebied dan ook, en dat is met name aan de voeten te zien. Hun opgezwollen worstentenen en gele teennagels zijn namelijk niets minder dan weerzinwekkend.

Naast hun lelijke voeten hebben Herkers een linkerarm waar de rechterarm moet zitten, en op de oorspronkelijke plek van de linkerarm zit een graafbak. Die is bedoeld om kleinere mutanten naar spelers te lanceren. Juist, een graafbak…

[poll 890]Dit zijn een paar van de lelijkste blote voeten in games. Vinden jullie dat personages gewoon wat aan hun voeten moeten hebben of hou jij juist van deze naakte aanhangsels? En hebben we nog een paar lelijke blote voeten in games gemist? Laat het weten in de comments en stem ook op de Op Verzoek van volgende week![/poll]

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Spin-off Total War Saga: Thrones of Britannia aangekondigd

Wat willen we zien in The Elder Scrolls 6? – De volgende stap voor Bethesda