in

Belgische Minister van Justitie wil lootboxes in Europa afschaffen


De Belgische Minister van Justitie Koen Geens heeft gezegd alle lootboxes te willen verbieden.

“Om gokken en gaming, zeker op zo’n jonge leeftijd, te combineren, is gevaarlijk voor de geestelijke gezondheid van het kind”, vult de Belgische minister van Justitie, Koen Geens, aan. Men wil lootboxes in heel Europa verbannen, al is het nog niet duidelijk of dat gaat lukken. “Maar dat vraagt tijd, want we moeten hiermee naar Europa”, vertelt Geens. “We gaan zeker proberen om het te verbieden.”

Het gaat hier niet over alle lootboxes, maar alleen over microtransacties waarbij niet duidelijk is wat de koper precies ontvangt. De Kansspelcommissie van België is op dit moment onderzoek aan het doen naar het fenomeen.

De kansspelcommissie begon vorige week aan een onderzoek naar lootboxes. Peter Naessens, die aan het hoofd stond van het onderzoek, meldt: “Deze combinatie van geld en verslaving valt onder gokken. Als er een kansspel bij betrokken is, is dit verboden tenzij men een vergunning heeft van de kansspelcommissie.”

Rectificatie: Eerder rapporteerden wij dat de Kansspelcommissie van België al een eindoordeel had gedaan. Dit is echter nog niet bevestigd, dit bericht is aangepast en wordt verder geüpdatet als meer informatie beschikbaar wordt.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Undead Giant drie jaar na release van game ontdekt in Bloodborne

Hunter Attack Chopper en Black Friday-kortingen in GTA Online