in

IG GOTY Battle #4 – Destiny 2 vs. Star Wars: Battlefront 2


2017 was een krankzinnig goed jaar voor gamers. Niet alleen lanceerde de Nintendo Switch en de Xbox One X, maar was er op elk platform ook een flinke hoeveelheid games te spelen van uitzonderlijk hoog niveau. Zóveel games dat we het zelf niet aandurven om te beslissen welke de beste game van 2017 is. Daarom beslissen jullie dit in de InsideGamer GOTY Battles 2017.

Voor de vaste InsideGamer-bezoeker is het principe inmiddels wel bekend: 32 games nemen het tegen elkaar op in eliminatierondes, dus elke titel die verliest ligt eruit. Na een kleine voorselectie hebben we geprobeerd logische games tegenover elkaar te zetten, maar over het algemeen draait het er vooral om welke van de twee jouw favoriet is. Welke game heeft het meeste indruk op je gemaakt of heb je het meeste plezier aan beleefd? Gisteren won Cuphead met overmacht van Night in the Woods. Wie gaat er vandaag door naar de volgende ronde? Laat je stem gelden!

Destiny 2
Destiny was aan het einde van zijn levensduur niet meer te vergelijken met de game die Bungie in 2014 uitbracht. De twee grote dlc-uitbreidingen poogden een aantal tekortkomingen op te lossen, waaronder het gebrek aan content en het zeer magere verhaal. Destiny 2 zet deze lijn voort, zonder echt een grote stap te maken ten opzichte het origineel. De game bevat een aantal belangrijke gameplay-aanpassingen en voor het eerst een aardige verhaallijn, die Guardians meeneemt naar vier planeten. Deze mooie landschappen zijn goed gevuld met korte activiteiten, waaronder zijmissies die het achtergrondverhaal iets uitdiepen. Over het algemeen is Destiny 2 ook toegankelijker voor nieuwkomers, waardoor er voor de meest ervaren spelers na het doorlopen van de uitstekende eerste Raid eigenlijk niet zoveel meer nieuws meer te doen is. Of dit een probleem is ligt vooral aan het type speler dat je bent, maar over het algemeen is Destiny 2 een verbeterde versie van de loot-shooter dat het eerste deel was.

Star Wars Battlefront 2
EA heeft het zichzelf niet makkelijk gemaakt. Battlefront 2 pakt een hele hoop pijnpunten van het origineel aan, maar gaat gebukt onder een ingewikkeld en traag progressiesysteem. Om te beginnen is de verhaalmodus geen artistiek wonder, maar weet het de Star Wars-fan op sommige momenten prima te bedienen. Vooral het feit dat spelers in de huid kruipen van Iden Versio van The Empire is een interessant gegeven, maar het verhaal weet niet geheel op zichzelf te staan. Buiten het toevoegen van een singleplayer-modus en de offline Arcade-modus, is de multiplayer ook uitgebreid. Vooral het allesomvattende Galactic Assault en Starfighter Assault leveren van tijd tot tijd epische Star Wars-gevechten op. Helaas wordt de game geteisterd door een progressiesysteem dat rust op lootboxes en microtransacties in de hand werkt. Op het moment van schrijven zijn de microtransacties uit de game gehaald en beloven Dice en EA de game te verbeteren, dus is er A New Hope voor Battlefront 2.

[poll 895]Gestemd? Laat ons vooral weten in de reacties op welke game en waarom![/poll]

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dead Rising 4: Frank’s Big Package review – Een vrolijk kerstfeest

De hoogte- en dieptepunten van 2017 volgens IG-redacteur Thijs Barnhard