in

Fun: Video moet bewijzen dat Toad geen hoed draagt


Een recent geplaatste YouTube-video moet bewijzen dat Toad geen hoed op heeft.

De vraag of Toad een hoed draagt of niet is al langere tijd onbeantwoord gebleven. Er werd een paar weken geleden nieuw leven in het onderwerp geblazen toen op Dorkly een artikel verscheen waarin hier dieper op in werd gegaan.

Mensen die geloven dat het paddenstoel-patroon op zijn hoofd een hoed is kijken in eerste instantie naar The Super Mario Bros. Super Show! voor antwoorden. In deze serie uit de jaren ’90 gebruikt Toad zijn hoofddeksel als parachute.

Ook draagt Toad in Super Mario 3D World voor Nintendo Wii U een helm die kleiner is dan zijn gewone hoofd. Daar komt nog eens bij dat in sommige games Toad haar heeft dat onder zijn paddenstoel-hoed uit lijkt te komen. Dit suggereert dat het paddenstoelpatroon op Toads hoofd van een hoed is en dus geen deel uitmaakt van Toads lichaam.

Mensen die niet geloven dat Toad een hoed op heeft kijken nu onder andere naar Super Mario Odyssey voor antwoorden. In deze game dragen veel Toads een hoed bovenop wat volgens zo anderen zijn hoed zou moeten zijn. Dit zou kunnen betekenen dat het hoofddeksel van Toad helemaal geen hoed is. Het sluit echter niets uit, gezien de winkelmedewerkers in deze game veel meer hoeden op elkaar stapelen en Toad misschien wel hetzelfde doet.

Een ander argument is dat Toadette vlechtjes heeft als kapsel. Deze zitten vast aan wat een hoed zou zijn en dat doet denken dat Toads hoed eigenlijk haar is.

Nu heeft YouTuber Shesez een video geplaatst waarin hij kijkt naar de models uit verschillende games die het personage bevatten, zoals Super Mario 64 en Mario Kart. Hij kijkt of de models zo zijn ontworpen dat zijn hoofd volledig is afgemaakt. Als dit het geval is dan kan gerust worden gezegd dat Toad een hoed op heeft.

In alle gevallen lijkt Toads hoofd niet afgemaakt te zijn onder het zogenaamde hoofddeksel volgens de YouTuber. Hij concludeert dat het paddenstoelenpatroon dus deel is van zijn lichaam. Om een vergelijking te maken kijkt de YouTuber ook naar Goomba, die een hoed draagt. Bij deze model is het hoofd wél afgemaakt.

Nintendo heeft hierover officieel niets bevestigd, waardoor de discussie vooralsnog niet gesloten is.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ervaar het nostalgische PS2-dashboard als PS4-thema

First 4 Figures komt met figurines van Banjo-Kazooie en Conker