in

De hoogte- en dieptepunten van 2017 volgens IG-redacteur Eline Oosterloo


Het einde van 2017 is weer in zicht en we kunnen best stellen dat het een turbulent jaar was. Op gamegebied maar ook daarbuiten. Hoe hebben onze redacteuren het afgelopen jaar ervaren? Dit keer vragen we het aan Eline Oosterloo.

Wat is je top 3 van games van 2017?

Persona 5
Er zijn weinig games waar ik zo in heb gezeten als deze jrpg. Ik ging helemaal op in de persoonlijke verhalen van de confidants en heb genoten van alle gevechten. Wat wat mij betreft echter het beste is aan de game is het sfeertje: de muziek en de visuele stijl hebben mijn hart gestolen.

Zelda: Breath of the Wild
Wat een geweldige Zelda-game! Ik heb al een tijd niet zo veel vrijheid gevoeld en met zo veel plezier een gamewereld ontdekt. Ook is het fijn dat je kunt springen en meer items kunt verzamelen en maken dan ooit. Deze elementen gaven me een groot gevoel van controle. Toch is het niet mijn favoriete Zelda-game; ik mis toch de thematische tempels die bijvoorbeeld wel in Skyward Sword aanwezig zijn.

Pokémon Ultra Sun
Op zich is deze game niet heel bijzonder of origineel vergeleken met Pokémon Sun en Moon. Toch heb ik met veel plezier deze game met de Nuzlocke-uitdaging uitgespeeld. Mijn ouders zeiden dat ik Pokémon niet meer leuk zou vinden als ik eenmaal volwassen zou zijn. Ik denk dat ik nooit volwassen word…

Wat vond je de grootste teleurstelling van het jaar op gamegebied?
Dat was Zelda: Breath of the Wild. Ik hoor iedereen al denken: Hoe kan dat nou?! Nou, ik was wel heel teleurgesteld dat ik niet van dezelfde Zelda-formule kon genieten als waar ik op gehoopt had. De game is voor mij zowel een van de mooiste games van het jaar als de grootste teleurstellingen. Ik hou gewoon echt niet van Shrines (ook al heb ik ze allemaal gevonden en alle puzzels opgelost).

Top 3 films die je dit jaar gezien hebt?

Brimstone
Dit is een typisch voorbeeld van een vrouw die door hel gaat, maar overal de macht over haar leven neemt waar zij deze kan pakken. Ik ging op dat moment zelf door een moeilijke tijd en vond in de hoofdrolspeelster inspiratie om de architect van mijn eigen leven te zijn.

IT
Ik had nog nooit iets van It gezien of gelezen, maar vond deze film in ieder geval fantastisch. Ik kon mij inleven in alle kinderen en hun zware problemen. Wat ik er zo goed aan vind aan de film is dat er een angst voor iedereen bij zit. Het maakt je wereld een stuk groter dit te realiseren.

Ghost in the Shell
Tijdens mijn bachelor schreef ik mijn scriptie over de animatiefilm uit 1995 (en Robocop). Ik ben altijd geïntrigeerd geweest door de groeiende invloed van technologie op onze mensenwereld. Hoewel er veel kritiek is rondom de westerse cast van deze film, vind ik dit onterecht. Scarlett Johansson speelt Kusanagi Motoko in mijn ogen perfect.

Top 3 series waar je het meest van genoten hebt?

Sherlock
Ik kijk deze serie vaak opnieuw. Hoewel ik het laatste seizoen niet zo goed vind, kan ik altijd genieten van de interacties tussen Sherlock en dr. Watson. Ze worden beiden gespeeld door goede acteurs die niet vies zijn van een awkward momentje hier en daar. Ik kan daar altijd wel om lachen.

Midnight Diner: Tokyo Stories
Deze serie speelt zich af in Tokio en wordt verteld vanuit het perspectief van een man die een midnight diner runt. Elke aflevering is een kort verhaal over een gekkigheid van het leven. Ondertussen kun je genieten van de Japanse taal en sfeer.

Avatar: The Last Airbender
Noem mij een teletubbie, maar dit is ook zo’n serie ik al vijf keer heb gekeken en ook dit jaar weer gekeken heb. Het is in mijn ogen een bijzondere tekenfilmserie, waarin je veel personages ziet opgroeien en veranderen. Naast Iro (niemand komt in de buurt van zijn awesomeness) zijn mijn favoriete personages prins Zuko en Toph, de blinde Earthbender.

Meest beluisterde muziekalbum van je jaar?
Mijn meest beluisterde muziekalbum is Distant Earth van ATB, CD 2. Voor mensen die het niet kennen: Het is rustige trance.

Wat was een al dan niet persoonlijk hoogtepunt voor je in 2017?
Ik ben dit jaar afgestudeerd, heb een nieuw huis gevonden en heb stagegelopen bij InsideGamer, Gamer.nl en PU. Daarnaast heeft mijn stiefmoeder kanker overwonnen en heb ik uitslag gekregen van genetisch onderzoek waarin staat dat ik niet erfelijk belast ben voor borstkanker. Er waren dus erg veel hoogtepunten. Als ik moest kiezen zou ik voor het feit gaan dat mijn stiefmoeder kanker overleefd heeft.

Wat was een absoluut dieptepunt?
Mijn stiefmoeder kreeg blaaskanker. Ze heeft het, zoals hierboven staat, gelukkig overleefd en zou van geluk moeten spreken ervan af te zijn met een stoma. Dat betekent echter niet dat het voor haar zwaar is; ze moet immers wennen aan gek nieuw gat in haar lichaam. Ook voor mijn vader was het heel zwaar, die toen ik 4 à 5 jaar oud was zijn vrouw verloor aan borstkanker. Toen dit bekend werd, had ik net onderzoek gestart naar mijn erfelijkheid van borstkanker, aangezien mijn moeder en oma allebei een gen bezaten die hen vatbaar maakte voor de ziekte (en hier vóór hun 40 ste aan zijn overleden). Ik mag wel van geluk spreken dat ik het gen niet heb overgenomen. Daarbij hebben mijn diepste dieptepunten allebei een goed einde gekregen.

Hoewel we weinig ophebben met Goede Voornemens: Wat is je streven voor 2018?
Ik begin in dit jaar met mijn nieuwe baan (en stop dus als stagiair bij InsideGamer). Ook woon ik dan sinds kort samen met mijn vriend. Ik hoop dat deze veranderingen succesvol verlopen.

En tot slot?
Ik wens iedereen een gezond en gelukkig nieuwjaar toe. Ik hoop ook dat komend jaar veel fijne en mooie games uitkomen waar we van kunnen genieten.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Uitspelen van God of War duurt tussen de 25 en 35 uur’

Zichtbaarheid vrouwelijke geslachtsdelen aangepast in PUBG