in

The Legend of Zelda: Breath of the Wild – The Champions’ Ballad review – Laatste Link


We zijn negen maanden verder en als er één game is die constant getipt wordt als beste titel van het jaar is het wel Breath of the Wild. De nieuwe Legend of Zelda is een spel dat geheel terecht al die discussies domineert. Het zou echter zomaar kunnen dat je negen maanden nadat je er honderd uur in hebt gestoken alweer een beetje vergeten bent wat deze game ook al weer zo verschrikkelijk goed maakt. De tweede en voorlopig laatste downloadable content komt daarom nu als geroepen.

In tegenstelling tot de speciale uitdagingen en nieuwe uitrusting uit de eerste uitbreiding heeft The Champions’ Ballad ook een heus verhalend gedeelte. Daar moet wel een kleine kanttekening bij gezet worden, want net zoals in het hoofdverhaal moet je hier vooral niet te veel van verwachten. In de nieuw te vinden herinneringen krijg je iets meer achtergrond over de vier kampioenen die de Divine Beasts bestuurden in de strijd tegen Ganon, maar echt wereldschokkend is het niet te noemen. In dat opzicht mag je deze downloadable content best teleurstellend noemen, want ook het hoofdverhaal van Breath of the Wild weet niet te slagen in het vertellen van een echt interessant verhaal.

Extra’s en het echte werk
Nee, voor de onthullingen hoef je deze dlc echt niet te spelen, maar op het gebied van nieuwe uitdagingen steekt deze uitbreidingen stukken beter in elkaar. Er zijn weer nieuwe stukken armour te vinden in de wereld die gebaseerd zijn op iconische Zelda figuren en items. Denk bijvoorbeeld aan de helm van Zant uit Twilight Princess of een Phantom Ganon outfit. Daarnaast zijn er ook nog upgrades voor je paard. Zo is de mogelijkheid om je rijdier langer snel te laten rennen of hem op ieder gewenst moment naar je toe te teleporteren een welkome toevoeging.

Het hoofdgerecht is echter de nieuwe questline gebouwd rondom een special lied, gecomponeerd door de reizende muzikant Kas. Dit epos brengt je naar de gebieden van de vier verschillende Champions van Hyrule. Om überhaupt aan deze uitdaging te mogen beginnen moet je echter eerst vier nieuwe shrines zien te overleven in het startgebied. Er is daarbij een kleine aanpassing gedaan die grote gevolgen heeft voor hoe je deze moet overmeesteren. Link krijgt namelijk een uit de klauwen gegroeide stemvork waarmee hij tegenstanders in één klap dood kan slaan. Daartegenover staat wel weer dat hij ook meteen het loodje legt wanneer hij geraakt wordt.

Endgame uitdaging
Voor wie met achttien hartjes en de beste armour rondloopt in Hyrule is dat misschien even slikken, want voor het eerst in lange tijd moet je het op die manier weer een beetje rustig aan doen wanneer je een vijandelijk kamp binnensluipt. Weet je op vier specifieke locaties alle vijanden te verslaan dan opent zich een weg naar een nieuwe shrine waarin je het ook weer met maar een kwart van een hartje moet zien te overleven.

Na dit behoorlijk uitdagende begin doet de rest van de dlc het een stuk rustiger aan door je je vertrouwde hoeveelheid hartjes terug te geven waarna het volgende gedeelte van The Champions’ Ballad zich opent. In de buurt van elk van de vier Divine Beasts zijn er drie nieuwe shrines verborgen die stuk voor stuk bijzonder creatief in elkaar steken. De puzzels binnen deze minitempels voelen echt als een beloning voor iedereen die al uren in Breath of the Wild heeft gestoken. Ze zijn zo mogelijk nog slimmer en complexer dan het standaard aanbod van shrines.

Zelda’s Angels
Weet je als Link alle nieuwe shrines te voltooien en de daaropvolgende terugkerende eindbazen te verslaan, dan volgt er een allerlaatste dungeon. Het voelt nog steeds niet helemaal als een echte vervanging van de traditionele kerkers, maar het is zonder twijfel de beste reeks puzzels die je in Breath of the Wild gaat tegenkomen. De beloning die je krijgt voor het uitspelen van deze extra’s liegt er bovendien ook niet om.

Als laatste upgrade krijgt Links Sheikah Slate namelijk een motorisch paard. Deze machine voelt als de ultieme beloning en is daadwerkelijk erg fijn voor het snel verkennen van gedeeltes van de map die je mogelijk nog niet hebt gezien. Het voertuig kan bovendien niet kapot, in tegenstelling tot de rest van Links uitrusting. Je moet hem alleen zo nu en dan bijvullen met willekeurige materialen zoals Keese-vleugels en appels die als brandstof dienen.

Overwinningsronde
Met ongeveer acht uur aan extra speelduur is The Champions’ Ballad een fijne terugkeer naar het Hyrule van Breath of the Wild. De nieuwe shrines steken fantastisch in elkaar en de beloning die je krijgt voor het uitspelen alleen al maakt deze dlc het spelen waard. Het knaagt echter een beetje dat er zoveel content hergebruikt wordt. Dezelfde eindbazen maken hun terugkeer en de nieuwe shrines hebben andere uitdagingen maar zien het verder hetzelfde uit. Het is dat de nadruk niet echt op de gevechten, maar meer op de puzzels ligt, maar de hoeveelheid verschillende vijanden is nog steeds bijzonder beperkt.

Het zorgt ervoor dat deze laatste dlc niet echt voelt alsof je een heleboel nieuwe dingen ziet. We hebben het hier desondanks nog steeds over de game die eerder dit jaar menig gamer compleet weg wist te blazen, waardoor al die kritiek ook makkelijk weg te wuiven is. The Champions’ Ballad doet eigenlijk niets nieuws, maar als geheel terechte overwinningsronde is dit een hele fijne terugkeer naar alles wat Breath of the Wild zo fantastisch maakt.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Yooka-Laylee (Switch) review – Kleine verbeteringen, maar hetzelfde grote probleem

Fortnite: Battle Royale krijgt kerstupdate