in

De hoogte- en dieptepunten van 2017 volgens IG-redactrice Alicia Tai


Het einde van 2017 is weer in zicht en we kunnen best stellen dat het een turbulent jaar was. Op gamegebied maar ook daarbuiten. Hoe hebben onze redacteuren het afgelopen jaar ervaren? Dit keer vragen we het aan Alicia Tai.

Wat is je top 3 van games van 2017?

Goh, ik heb dit jaar zo weinig gespeeld dat ik niet eens heb gedacht aan het maken van toplijstjes. Zo heb ik Nier Automata, Horizon Zero Dawn en Mario Oddyssey nog helemaal niet aangeraakt, terwijl dat wel games zijn die me enorm aanspreken. Als ik dan toch drie titels moet noemen, zijn dat: Zelda Breath of the Wild, Assassin’s Creed Origins en Xenoblade Chronicles 2. Zie je al een patroon ontstaan? Dit jaar stond voor mij echt in het teken van de open wereld-game. Gaan en staan waar je maar wil en vanzelf ontdekken waar het avontuur je brengt – dat spreekt mij ontzettend aan in een game en deze drie titels hebben op dat front zeker niet teleurgesteld.

Wat vond je de grootste teleurstelling van het jaar op gamegebied?

Naast het feit dat ik dus veel te weinig games heb gespeeld, werd ik dit jaar ook een beetje droevig van alle haat die wordt rondgespuwd rondom games. Van de heksenjachten op ontwikkelaars wanneer een game niet lekker uit de verf is gekomen tot de lacherige of neerbuigende manier waarop nog steeds wordt gediscussieerd over bijvoorbeeld de representatie van vrouwen in games. Gelukkig waren er ook een hele hoop hoogtepunten, maar ik hoop dat volgend jaar positiever is op dit gebied.

Top 3 films die je dit jaar gezien hebt?
Mag ik hier een beetje valsspelen en drie films die eigenlijk van 2016 zijn noemen? Ik heb La La Land bijvoorbeeld dit jaar pas gezien en die bungelt nu ergens bovenaan mijn lijst allerfavorietste films. Wat een fantastische film is dat! Ik krijg maar geen genoeg van de muziek, de choreografie, de cinematografie, de kostuums, het bitterzoete verhaal – eigenlijk alles aan die film is perfect in mijn ogen. Verder heb ik ook enorm genoten van de Koreaanse zombiethriller Train to Busan en Disney’s Moana/Vaiana. Het is best een divers filmjaar voor mij geweest.

Top 3 series waar je het meest van genoten hebt?
Ik heb dit jaar voor mijn doen relatief veel series gekekeken maar ik heb ongetwijfeld weer het meest genoten van Game of Thrones. Niet zozeer vanwege de kwaliteit van de afleveringen, ookal was die weer heel goed, maar omdat ik er een bijzondere vriendengroep aan heb overgehouden. Ik zat in Japan tijdens het laatste seizoen en ik heb iedere week de nieuwste aflevering in een speciale Game of Thrones-bar in Tokio gekeken. Wanneer je iedere week mag juichen en joelen en aah-en en ooh-en met ruim dertig man, onder het genot van wat Hodoritos en een Blood of the Dragon Punch (een cocktail), krijgt seriekijken een compleet nieuwe betekenis. Oh, en Stranger Things 2 en Mr. Robot waren ook heel sterk!

Top 3 boeken die je afgelopen jaar gelezen hebt?
Bedankt voor de herinnering dat ik nog drie boeken te gaan heb voor m’n 10-boeken-challenge van dit jaar… Een beetje mainstream en daardoor saai wellicht, maar ik ben dit jaar ook maar begonnen met de A Song of Ice and Fire-boekenreeks en daar ben ik echt in no-time doorheen geraasd. De beste delen vond ik zonder twijfel A Clash of Kings en A Storm of Swords. Om niet teveel in herhaling te vallen wil ik als derde boek graag Ready Player One noemen, maar dan niet omdat ik ervan heb genoten maar omdat ik graag van deze gelegenheid gebruik wil maken om te benadrukken wat een schijtboek dat is. Zo, dat is eruit. Fight me!

Meest beluisterde muziekalbum van je jaar?
Zonder twijfel de soundtrack van La La Land, want ik krijg maar geen genoeg van die film. Iedere keer als ik een oppepper nodig had na (of tijdens) een stressvolle examenweek, zette ik een willekeurig nummer aan van die soundtrack en kreeg ik spontaan zin om naar buiten te rennen en op auto’s te gaan dansen. Het is dat de soundtrack van Xenoblade Chronicles 2 nog niet officieel is verschenen, anders had die hier misschien gestaan. Wat een fenomenale soundtrack heeft die game zeg!

Wat was een al dan niet persoonlijk hoogtepunt voor je in 2017?
Ik heb het enorme geluk gehad om een jaar in Tokio te mogen studeren en ik ben inmiddels weer een paar maanden terug in Nederland. Eigenlijk is heel 2017 dus een persoonlijk hoogtepunt voor mij geweest, want zo’n kans krijg je maar een keer en ik heb er volop van genoten. Japan blijft mij verbazen, verbluffen en fascineren en het voelt alsof ik er een tweede thuis van heb overgehouden. Misschien wel het mooiste jaar van mijn leven dankzij alle ervaringen die ik er heb opgedaan en vriendschappen die ik heb gesloten. Ik heb nog heimwee!

Wat was een absoluut dieptepunt?
Een jaar lang geen patat met frikandel kunnen eten.

Hoewel we weinig ophebben met Goede Voornemens: Wat is je streven voor 2018?
Afstuderen! En iets van m’n backlog uitspelen, maar dat zeg ik ieder jaar en ik weet toch wel dat daar niks van gaat komen, dus wie houd ik nog voor de gek.

En tot slot?
Wees lief voor elkaar, kinders! <3

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

IG Q&A: Wordt Star Wars te veel uitgemolken door Disney?

Steep: Road to the Olympics review – IJskoud