in

IG GOTY Battle #20 Middle-earth: Shadow of War vs. Horizon Zero Dawn


2017 was een krankzinnig goed jaar voor gamers. Niet alleen lanceerde de Nintendo Switch en de Xbox One X, maar was er op elk platform ook een flinke hoeveelheid games te spelen van uitzonderlijk hoog niveau. Zóveel games dat we het zelf niet aandurven om te beslissen welke de beste game van 2017 is. Daarom beslissen jullie dit in de InsideGamer GOTY Battles 2017.

Na zestien battles zijn we aanbeland bij de tweede ronde! In de kwartfinales nemen acht keer twee games het tegen elkaar op in een eliminiatieronde, dus elke titel die verliest ligt er wederom uit. We verwachten een aantal spannende wedstrijden, dus stem vooral op welke game jouw favoriet is. Welke game heeft het meeste indruk op je gemaakt of heb je het meeste plezier aan beleefd? Laat je stem gelden!

Middle-earth: Shadow of War
Na Shadow of Mordor wisten we vrij zeker dat Monolith met een vervolg zou komen. De mix tussen de Batman Arkham- en Assassin’s Creed-games in combinatie met het revolutionaire Nemisis-systeem beloofde al veel goeds. In alle opzichten is het dit jaar verschenen Middle-earth: Shadow of War omvangrijkeren beter dan zijn voorganger. De schaal en variatie in omgevingen is vele malen groter en de game biedt een langer verhaal. Het Nemisis-systeem is nu uitgebreid naar de companen van hoofdpersoon Talion, waarmee spelers een eigen leger van brute Orcs kunnen bouwen. Deze maffe wezens uit het Lord of the Rings-universum vormen daarnaast de basis voor het loot-systeem wat gevechten meer diepgang geeft. Dit is gelijk ook het grootste minpunt van Shadow of War, want spelers moeten te veel grinden om het einde van de vierde akte te zien. Wie de game dit kan vergeven heeft wel een van de betere Lord of the Rings-games in handen.

Horizon Zero Dawn
Horizon Zero Dawn heeft dit jaar al een hoop lof gekregen, onder andere voor de fantastische wereld die Guerrilla Games heeft gecreëerd. Als de verstoten Aloy begeven spelers zich op een post-post-apocalyptische aarde, waar zich na een catastrofale gebeurtenis stammen hebben gevestigd tussen mysterieuze machinebeesten. Het sciencefictionverhaal van Horizon blijft tot het einde boeiend, omdat het wordt verteld via levendige personages in talloze hoofd- en zijmissies. Tijdens het reizen vormen de verschillende soorten robotbeesten een grote bedreiging, waarbij het gebruikmaken van hun zwakheden de sleutel tot succes is. Mocht het helemaal niet vlotten, dan is wegrennen voor de imposante Stormbird of gevaarlijke Thunderjaw geen schande. Het uitgebreide gevechtssysteem maakt van Horizon een uitstekende actie-rpg en daagt spelers soms uit tot het uiterste te gaan. Verder ziet de game er zo prachtig uit dat Horizon Zero Dawn al de moeite waard is om gewoon in rond te wandelen.

[poll 918]Gestemd? Laat ons vooral weten in de reacties op welke game en waarom![/poll]

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Mario Party: The Top 100 review – Een willekeurige bundel minigames

Wookiee Leaks: A Star Wars News Update – Echo Base Con in Utrecht