in

De Bioscoopstoel #47 – The Disaster Artist, Vikings, Annihilation en Disney koopt Fox


Nog een weekje en dan is het alweer Kerstmis! Vlak voor het zover is neemt redacteur Michel nog het laatste film- en serienieuws en de tofste trailers met je door in alweer de 47ste aflevering van De Bioscoopstoel!

In de bioscoop
Daar is hij dan eindelijk, The Disaster Artist! Deze mengelmoes tussen een comedy en dramafilm wordt nog beter als je van tevoren even The Room kijkt, een fantastisch slechte film die is geschreven en geregisseerd door Tommy Wiseau. Hij speelt ook de hoofdrol in deze film, wat prachtige uitspraken als “I did not hit her! I did not hit her! I did not… Oh, hi Mark!” en “So anyway, how’s your sex life” oplevert. Na het verschijnen van de film schreef een andere acteur uit The Room een hilarisch en ontroerend boek over hoe het er achter de schermen aan toe ging. The Disaster Artist, die vanaf donderdag in de bioscoop draait, is de verfilming van dit verhaal. Niemand minder dan James Franco vertolkt de rol van Tommy Wiseau en kenners van The Room zullen na het zien van de trailers het erover eens zijn dat hij dat fenomenaal doet. Volgens critici een van de leukste en tegelijk ontroerendste films van het jaar!

In de klassieke familiefilm Jumanji wordt een verwarde Robin Williams uit de echte wereld een bordspel ingezogen, en er jaren later samen met allerlei weer uitgespuugd, waarop het spel de echte wereld in sijpelt. De ‘softe reboot’ Jumanji: Welcome to the Jungle keert het om: vier scholieren in een videogame gezogen (een bordspel is inmiddels wat ouderwets) en blijven in die fantasiewereld, als volwassen avatars, waaronder niemand minder dan The Rock. Zo snel heeft iemand nog nooit gains gemaakt! Het levert in ieder geval een spectaculair avontuur op in een prachtige omgeving. Geen hogere wiskunde dus, maar gewoon vermaak voor de hele familie. Ook Jumanji draait vanaf donderdag in de bioscoop.

Hype
In de VS is het al begonnen: het vijfde seizoen van Vikings. Het is nog niet bekend wanneer de serie in Nederland wordt uitgezonden, maar de vindingrijke seriekijker ondervindt daar natuurlijk geen problemen aan. Maar goed, het verhaal van hoe de Vikingen langzaam maar zeker steeds grotere delen van Europa aanvallen en overnemen gaat gestaag verder, nu met de nadruk op Ragnars zonen, waaronder de kreupele maar behoorlijk intense Ivar the Boneless. Persoonlijk vind ik Vikings een van de leukste series van dit moment, dankzij de vele kleurrijke personages, vele tijdsprongen waardoor de serie niet te lang op saaie momenten stil lijkt te staan, en de goed gemaakte vechtscènes waar Game of Thrones nog wat van kan leren.

Ik kijk erg uit naar Annihilation, de nieuwe film van Ex Machina-regisseur Alex Garland. Een aantal maanden geleden kregen we er al een eerste teaser trailer van en nu is ook de eerste volledige trailer uit. De sciencefictionfilm met Natalie Portman, Oscar Isaac en Jennifer Jason Leigh in de hoofdrollen is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jeff VanderMeer. In de film speelt Portman een biologe die onderzoekt hoe haar man ziek is geworden. De wereld van Annihilation bevat een afgesloten gebied genaamd Area X, een soort rampengebied waarvan niemand weet hoe het er vanbinnen uitziet. Portman gaan mee met de twaalfde expeditietocht in dit gebied. Het ziet er lekker vaag en spannend uit! De film komt op 22 februari 2018 uit.

In juli 2018 lanceert Robert Rodriguez (Sin City, de El Mariachi-trilogie) een verfilming van de mangaserie Battle Angel Alita, genaamd Alita: Battle Angel. James Cameron kocht de rechten een paar decennia geleden, maar heeft deze nu aan Rodriguez uitbesteed. De film speelt zich net als de manga af in de 26ste eeuw, waar de vrouwelijke cyborg Alita wordt gevonden op een vuilnisbelt. Ze kan zich alleen nog maar haar gevechtstraining herinneren en moet vervolgens aan de slag om criminelen op te pakken. Of het verhaal standhoudt moet nog blijken, maar de film ziet er in de trailer in ieder geval al prachtig uit!

En daar is de eerste trailer van The 15:17 to Paris, de nieuwe film van Clint Eastwood over het waargebeurde verhaal over drie mannen die in 2015 een terreuraanslag in de trein van Amsterdam naar Parijs wisten te voorkomen. Hiermee wisten ze meer dan vijfhonderd levens te redden. Een actie die een verfilming verdiend, zo zou je denken. Eastwoord heeft zich inmiddels lang en breed bewezen met eerder regiewerk, dus ik ga er vanaf 12 april 2018 eens goed voor zitten. Een interessant feitje: de drie hoofdrolspelers zijn de drie helden zelf!

Sommigen kennen hem van zijn hoofdrol in ultieme jaren 80-films als The Breakfast Club, anderen als broer van de losgeslagen Charlie Sheen – voor de film The Public schreef Emilio Estevez is de scenarioschrijver en de regisseur. Daarnaast speelt hij ook nog eens de hoofdrol naast niet onverdienstelijke acteurs als Alec Baldwind, Heffrey Wright en Christian Slater. Estevez speelt een werknemer van een openbare bibliotheek die de deuren opent voor een groep zwervers die voor de kou proberen te schuilen, ondanks dat de overheid dat niet ziet zitten. Dat levert een spannende situatie op waarin geweld helaas onvermijdbaar is. Het is nog niet bekend wanneer de film uitkomt.

De Franse horrorfilm À l’intérieur krijgt een Amerikaanse remake in de vorm van Inside. Hierin heeft aanstaande moeder Sarah haar man in een auto-ongeluk verloren en is ze ook nog eens deels doof geworden. Een mysterieuze persoon probeert kort daarna haar nog ongeboren baby te stelen. Een griezelig concept dus. Het origineel is ijzingwekkend, hopelijk doet de remake die film eer aan.

Liam Neeson heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot ware actiefilmster. In zijn volgende film The Commuter wil hij rustig een ritje met de trein naar huis nemen, maar gooien een aantal criminelen roet in het eten. Ondertussen moet Neeson de identiteit van een vreemdeling in de trein zien te achterhalen. De film draait in januari in de bioscoop.

In de wandelgangen
Na wekenlange geruchten is de kogel door de kerk: Disney koopt Fox. Het bedrijf legt daar 52,4 miljard dollar voor neer. Dit levert diverse in potentie interessante dingen op. Zo kan het betekenen dat de X-Men en Fantastic Four ook in het Marvel Cinematic Universe, dat al door Disney wordt geproduceerd, kunnen opdraven. Het zou weleens kunnen betekenen dat Disney de X-Men-filmfranchise van een reboot voorziet en geleidelijk in de MCU injecteert. Maar wat doet het bedrijf met Deadpool, een personage dat een grotere mond heeft dan de rest van de MCU-personages?

Verder krijgt Disney op deze manier zeggenschap over diverse kanalen als National Geographic en de FX Channels en krijgen ze veel rechten op films in handen, waaronder de Avatar-franchise. Disney heeft door de deal straks ook zestig procent van streamingdienst Hulu in handen. Hoewel vooral Marvel-fans blij zullen zijn met de deal, geeft het Disney een nog grotere monopolypositie in het medialandschap. Dat niet iedereen zich hier even comfortabel bij voelt, is ook te begrijpen. Hoe kijken jullie naar deze deal?

Niet alleen Marvel Netflix-series als Jessica Jones en Luke Cage zijn verlengd met een nieuw seizoen, ook The Punisher mag een tweede seizoen verwachten. En dat is best snel aangekondigd, want het eerste seizoen staat nog maar een klein maandje op de streamingservice. Wat de volgende dertien afleveringen precies inhouden voor de brute Frank Castle, blijft nog even afwachten. Hoewel er nog geen officiële releasedatum of trailer is, zou het mij niet verbazen om het tweede seizoen van The Punisher eind volgend jaar te zien. Hieronder nog eens de trailer van het eerste seizoen!

We sluiten de Bioscoopstoel van deze week af met de nominaties voor de Golden Globes, die op 7 januari worden uitgereikt. Begin volgend jaar komen we erachter wie er wint, voor nu zie je hieronder de nominaties. Volgende week maandag is het dan wel kerst, maar dan zijn we er gewoon weer met een nieuwe Bioscoopstoel. Tot dan!

  • Best Motion Picture, Drama Call Me By Your Name Dunkirk The Post The Shape of Water Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

  • Best Motion Picture, Musical or Comedy The Disaster Artist Get Out The Greatest Showman I, Tonya Lady Bird

  • Best Director Guillermo Del Toro, The Shape of Water Martin Mcdonagh, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri Christopher Nolan, Dunkirk Ridley Scott, All The Money in the World Steven Spielberg, The Post

  • Best Screenplay Motion Picture Guillermo del Toro, Vanessa Taylor, The Shape of Water Greta Gerwig, Lady Bird Liz Hanna Josh Singer, The Post

  • Martin McDonagh, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri Aaron Sorkin, Molly’s Game

  • Best Performance By An Actor In A Motion Picture, Drama Timothy Chlumet, Call Me By Your Name Daniel Day Lewis, Phantom Thread Tom Hanks, The Post Gary Oldman, Darkest Hour Denzel Washington, Roman J. Israel, Esq

  • Best Performance By An Actress In A Motion Picture, Drama Jessica Chastain, Molly’s Game Sally Hawkins, The Shape of Water Frances McDormand, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri Meryl Streep, The Post Michelle Williams, All The Money in the World

  • Best Performance By An Actress In A Motion Picture, Musical or Comedy Judi Dench, Victoria and Abdul Helen Mirren, The Leisure Seeker Margot Robbie, I, Tonya Saoirse Ronan, Lady Bird Emma Stone, Battle of the Sexes

  • Best Performance By An Actor In A Motion Picture, Musical or Comedy Steve Carell, Battle of The Sexes Ansel Elgort, Baby Driver James Franco, The Disaster Artist Hugh Jackman, The Greatest Showman Daniel Kaluuya, Get Out

  • Best Performance By A Supporting Actor In A Motion Picture Willem Dafoe, The Florida Project Armie Hammer, Call Me By Your Name Richard Jenkins, The Shape of Water Christopher Plummer, All The Money in The World Sam Rockwell, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

  • Best Performance By A Supporting Actress In A Motion Picture Mary J Blige, Mudbound Hong Chau, Downsizing Allison Janney, I, Tonya Laurie Metcalfe, Lady Bird Octavia Spencer, The Shape of Water

  • Best Original Song “Home” – Ferdinand “Mighty River” – Mudbound “Remember Me” – Coco “The Star” – The Star “This is Me” – The Greatest Showman

  • Best Original Score Motion Picture Carter Burwell, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri Alexandre Desplat, The Shape Of Water Johnny Greenwood, Phantom Thread John Williams, The Post Hans Zimmer, Dunkirk

  • Best Motion Picture, Animated The Boss Baby The Breadwinner Coco Ferdinand Loving Vincent

  • Best Motion Picture, Foreign Language A Fantastic Woman, Chili First They Killed My Father, Cambodja In the Fade, Duitsland, Frankrijk Loveless, Rusland The Square, Zweden, Duitsland, Frankrijk

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Steep: Road to the Olympics review – IJskoud

Muis- en toetsenbord-ondersteuning voor Xbox One gelekt