in

De hoogte- en dieptepunten van 2017 volgens IG-redacteur Martin Verschoor


Het einde van 2017 is weer in zicht en we kunnen best stellen dat het een turbulent jaar was. Op gamegebied maar ook daarbuiten. Hoe hebben onze redacteuren het afgelopen jaar ervaren? Dit keer vragen we het aan Martin Verschoor.

Wat is je top 3 games van 2017?

3. Resident Evil 7: Biohazard
Op nummer 3 heb ik Resident Evil 7: Biohazard staan. Vaak begin ik heel enthousiast aan games en dan heb ik op een gegeven moment gewoon geen zin meer om verder te spelen. Dat had ik dus niet bij Resident Evil 7. Het begin vond ik ijzersterk en al werd de game naar het einde toe iets minder; ik kon maar niet stoppen. Lekker hoor.

2. PlayerUnknown’s Battlegrounds
Maar liefst 182 uur staat er op de teller en nog steeds kriebelt het elk moment van de dag om deze Battle Royale game te gaan spelen. Een potje kan binnen een minuut over zijn of een half uur duren, maar elk potje is retespannend en heeft een eigen verhaal. Als je me zoekt, vind je me op de servers van PUBG.

1). Super Mario Odyssey
Alles wat gaming is, komt voor mij samen in Super Mario Odyssey. Je moet niet lezen wat er goed is aan deze titel, dat moet je beleven. Dus heb je dat nog niet gedaan…ga eens doen dan!

Wat vond je de grootste teleurstelling van het jaar op gamegebied?
Te veel games en te weinig tijd. Ik heb nog een gigantische stapel liggen die ik zo graag wil spelen en elke keer dat ik er aan wil beginnen, dan gaat m’n Discord over, met als resultaat dat ik in een PUBG-squad zit onderweg naar een Chicken Dinner.

Top 3 films die je dit jaar gezien hebt?
Deze vind ik lastig, want ik heb nog lang niet alles gezien, wat ik zou willen en moeten zien. Al woon ik om de hoek van een bioscoop, ik ben er maar twee keer geweest en dat was voor Star Wars en Logan. Dus ik heb geen top lijstje voor je, maar wel een paar titels in willekeurige volgorde waar ik van heb genoten. Komen ze. Baby Driver, Logan, Get Out, Spider-Man: Homecoming, Atomic Blonde, Dunkirk, Star Wars: The Last Jedi en ongetwijfeld nog veel meer …Maar ik wil er eentje noemen, die (als er een toplijst zou zijn) misschien wel op nummer één zou staan en dat is Wind River. Een film die kneiter veel indruk op me heeft gemaakt, door de setting, de dialogen en de zo nu en dan bikkelharde actie.

Top 3 series waar je het meest van genoten hebt?
Ik kijk de afgelopen jaren liever naar een fijne serie, dan naar een film en dat is ook de reden dat ik niet zo veel films heb gezien, want in een beetje serie gaat flink wat tijd zitten. Anyway, voor dat we los gaan wil ik nog wel even zeggen, dat ik teleurgesteld ben in Twin Peaks. Hoe fantastisch ik de eerste seizoenen vond, het seizoen dat dit jaar startte, deed echt helemaal niks met me en heb ‘m daarom ook niet afgemaakt. Game of Thrones staat ook net niet in deze lijst. Nog steeds een meesterlijke serie, maar ik vond seizoen 7 net wat minder dan de vorige. Maar goed, mijn top 3 dus.

3). Mindhunter
Het meesterlijk sfeervolle Mindhunter, waar David Fincher een paar afleveringen van heeft geregisseerd, ging er bij mij in als zoete koek. Ik ben sowieso wel liefhebber van het werk van Fincher en ook deze serie is weer lekker duister.

2). The Sinner
Van The Sinner kon ik maar een aflevering per dag kijken, omdat ik het best wel heel erg ‘in your face’ heftig vond. Ik had het niet verwacht, maar The Sinner pakte m’n nekvelletje en liet deze niet meer los.

1). Ozark
Ik heb heel erg genoten van Ozark. De saaie familieman die de criminaliteit in gaat. Natuurlijk een concept wat we al hebben gezien in Breaking Bad. Maar deze serie is lekker lomp en niet te moeilijk. En soms wil je gewoon even je brein uitzetten en een berg aan clichés over je heen gemieterd krijgen. Dat is precies wat Ozark doet, maar doet het wel goed. Met een Jason Bateman, die je vaak alleen als lolbroek ziet, maar nu een sterk personage neerzet en zelfs de beste afleveringen heeft geregisseerd.

Top 3 boeken die je afgelopen jaar gelezen hebt?
Ik lees elk jaar maar één of twee boeken en dan vooral als ik op vakantie ben. Dit jaar maar één keer op vakantie kunnen gaan en dus ook maar een boek kunnen lezen en dat was MR Mercedes van Stephen King. Geen meesterwerk, maar een prima pageturner. Er is ook een serie van uitgekomen na de zomer, die ook best wel oké schijnt te zijn. Daarnaast neem ik elke keer als ik in Londen ben een comic mee uit de Forbidden Planet-winkel en de afgelopen weken heb ik Hush gelezen van Batman. Ook pretty awesome!

Meest beluisterde muziekalbum van het jaar?
In mijn tienerjaren was ik echt fan van bands en acts, maar tegenwoordig doet dat me weinig meer en luister ik echt alles wat los en vast zit en toevallig voorbij komt op m’n playlist. Soms ben ik in een Americana mood en zet ik een Americana playlist aan, soms ben ik in een metal mood en zet ik een Metal playlist op, maar Hip Hop ga ik de laatste tijd ook lekker op. Dus ik heb niet echt een favoriet album of nummer.

Wat was een al dan niet persoonlijk hoogtepunt voor je in 2017.
Het ging een beetje op een gekke manier, maar toch…ik ben dus sinds april van 2017 ook hoofdredacteur van het mooiste en grootste gamesmagazine van de Benelux. Toch gek, als je met je 12 jaar een boekhandel binnenwandelt en je moeder aan de kop zeurt voor een nummer van de PU en dat je jaren later hoofdredacteur van de Power Unlimited bent. Een beetje unreal, maar niet minder mooi. Dus 2017 was wel een druk jaar, met de InsideGamer werkzaamheden er ook nog bij, maar niet minder mooi.

Wat was een absoluut dieptepunt?
Nog steeds geen nieuwe site voor InsideGamer. Hij is bijna af en op het moment dat ik dit aan het typen ben, staat hij te draaien op een testserver waar ik ook op zit… maar daar heb jij natuurlijk helemaal geen fluit aan. Dus ik hoop dat we begin 2018 live kunnen gaan… en dan het liefst zonder problemen. Dat zou fijn zijn, niet?

Hoewel we weinig ophebben met Goede Voornemens: Wat is je streven voor 2018?
Zoveel! We hebben zoveel mooie ideeën. Als dat allemaal gaat lukken, dan gaat 2018 voor ons en voor jullie een prachtig jaar worden. Maar goed, ik wil onze concullega’s niet op ideeën brengen. Dat is allemaal ‘werk’ gerelateerd, maar wat voor mij het leukste gaat zijn is de komst van een tweede kleine! Nog meer verantwoordelijkheid.

Tot slot?
Het beste voor 2018! En ik hoop jullie in 2018 ook weer allemaal te zien en spreken, want dat is gezellig!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

IG GOTY Battle Finale – Zelda: Breath of the Wild vs. Mario: Odyssey

IG GOTY Battle 2017 Winnaar – The Legend of Zelda: Breath of the Wild