in

Op Verzoek – Games met de mooiste sneeuweffecten


Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw. Dat maakten wij anderhalve week geleden mee in Nederland en hopelijk ook tijdens kerst. Met genoeg sneeuw zien we het verdorde herfstlandschap omgetoverd worden tot een prachtig wit winterlandschap. Sneeuw en kou maken het alleen nog maar fijner en knusser om samen met vrienden en familie binnen te zitten met een warme kop chocolademelk. Om in een passende stemming te komen voor deze feestdagen kijken we in deze Op Verzoek naar vijf games met prachtige sneeuweffecten.

Steep
In de sportgame Steep kunnen spelers de gevaren trotseren van de Alpen, in de buurt van het Franse Annecy en de Mont Blanc. Hier kunnen de vier extreme (winter)sporten snowboarden, paragliden, skiën en wingsuit worden beoefend. De game bevat vier verschillende speelstijlen; de Ontdekker, Freestyler, Botverzamelaar en de Freerider.

Het spel speelt zich volledig af in de Alpen, een bergketen die zijn ligging vindt in zowel Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk als Italië. In het spel is er erg goed gewerkt aan de details van de sneeuw. Zo blijven de sporen van de personage, snowboards en ski’s erg mooi zichtbaar, blijft er een laagje sneeuw achter op de paraglides en wingsuits kleven, gaat er een beetje sneeuw mee als er wordt gesprongen en zijn de dampen van de kou te zien. Zo komt de wintersfeer er goed in.

Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds
Met de eerste en laatste uitbreiding van Horizon Zero Dawn slaat Guerrilla Games zijn slag met een prachtig winters thema. The Cut is geen gigantisch gebied, maar wel spannend om te verkennen met vele side quests om je mee te vermaken. De sneeuwvlokjes dwarrelen door de lucht terwijl een grote, pluizige witte deken van de sneeuw de bergen, bomen en bruggen bedekt.

Het koude staal waar vijandige wezens van gemaakt zijn en de ijzige sneeuw accentueren elkaars charme, terwijl felle, kleurrijke lichtjes je verblijden met een kerstachtig aanzicht. Wanneer Aloy met haar winterse laarzen door het winterse landschap ploetert kun je genieten van het krakende geluid van de sneeuw onder haar voeten. Deze witte vlokken stuiven door alle bewegingen op, wat alleen nog maar het echte winterwonderlandgevoel van de bevroren wildernis ondersteunt.

Journey
Journey is typisch zo’n game waarbij het doel je niet direct duidelijk is. Je speelt en speelt en dan daagt het je: de game draait om de reis zelf. Je begint in een droge woestijn en bezoekt vervolgens verschillende landschappen, waaronder een sneeuwgebied. Het uitgestrekte, ruime landschap past goed bij de stilte die overheerst in deze game, vooral met een constante sneeuwstorm waar je om de zoveel tijd voor moet schuilen.

Je personage, dat zich altijd soepeltjes voortbeweegt, laat lange sporen achter met opstuivend sneeuw. Terwijl je verder probeert te komen in de melancholische, ondergesneeuwde tempels vliegen de mechanische draken je om de oren. Schuilen achter platen voor deze kille monsters terwijl je met moeite bovenaan een grote berg komt in de strenge, gure wind zorgt voor een onvergetelijke winterervaring.

GTA 5
In GTA 5 is er op een paar momenten tijdens het spel sneeuw te vinden. Zo is er tijdens de singleplayer-missies in de fictieve Amerikaanse staat North Yankton, waar Michael, Trevor en Brad tijdens de proloog een bank overvallen, de ondergesneeuwde stad Ludendorff te vinden. Daarnaast kan in de online-modus van GTA 5 genoten worden van sneeuw. Bovendien komt sinds de release van GTA 5 Online in 2013 telkens tegen het einde van het jaar een kerstupdate, die onder andere sneeuw met zich mee brengt.

De gehele map van GTA 5 Online is op dat moment voor een bepaalde tijd ondergesneeuwd. Het mooie aan de sneeuw is dat deze erg gedetailleerd is en, net zoals in het echt, ook voor erg veel gladheid kan zorgen. Er kan daardoor mooi gedrift worden door de straten van Los Santos. Bovendien kunnen spelers tijdens de sneeuwbui met elkaar sneeuwbalgevechten houden. Laat de GTA-kerst dus maar komen!

Dark Souls
In de eerste Dark Souls zitten een paar optionele, geheime omgevingen verstopt. Een van deze omgevingen heet The Painted World of Ariamis. Om hier te komen moet je eerst een pop zien te vinden en deze voor het schilderij houden in de kerk van Anor Londo. Dan kom je in een prachtige, maar angstaanjagende omgeving terecht.

Als je je een weg weet te banen door deze uitdagende wereld kom je bij Priscilla aan, de optionele baas. Ze geeft je een kans om haar met rust te laten, maar als je haar aanvalt, wordt ze plotseling onzichtbaar. Vervolgens sluipt ze steeds stilletjes op je af om je langzaam maar zeker neer te steken. Dit klinkt heel intimiderend, maar gelukkig ligt de arena vol met sneeuw! Als je daar goed op let kun je haar voetstappen zien verschijnen in de winterdeken. Gebruik dit in je voordeel en de baas wordt een eitje… voor Dark Souls-bazen in ieder geval!

[poll 921] Dit waren vijf games met de mooiste sneeuweffecten. We hebben natuurlijk ook gedacht aan Call of Duty: Modern Warfare 2, Uncharted 2: Among Thieves, Zelda: Breath of the Wild en Super Mario Odyssey. Uiteraard zijn er nog veel meer mooie winterse landschappen in gameland, dus laat in de comments weten wat jouw favoriete sneeuw-bevattende game is en vergeet niet te stemmen op de Op Verzoek van volgende week![/poll]

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Releasedatum Dungeons & Dragons-film bekendgemaakt

De hoogte- en dieptepunten van 2017 volgens IG-redacteur Ron Vorstermans