in

Wookiee Leaks: A Star Wars News Update – Echo Base Con in Utrecht


De meesten van ons hebben Star wars The Last Jedi gezien (en mocht je willen weten wat wij ervan op de redactie van vonden, check deze spoilerdiscussie die we erover hebben gehad). We gaan dan ook richting de (voorlopig) laatste aflevering van Wookiee Leaks. Maar dat betekent niet dat we dan maar even Echo Bas Con overslaan: een waar walhalla voor Star Wars-fans waar wij het liefst het hele jaar zouden willen wonen.

Echo Base Con is een prachtig Star Wars-event voor een goed doel (Unicef) waar van alles te doen was. Zo waren er bijvoorbeeld veel acteurs en andere mensen aanwezig die aan verschillende Star Wars-films mee hebben gewerkt. Zo sprak Dennis onder andere met Derek Arnold (speelde Vober Dand, Chancellor Villecham en de Luggabeast) en de enthousiaste Paul Kasey (Ello Asty, Edrio “Two Tubes” en Admiral Raddus). Ook wist hij de zeer gedistingeerde Guy Henry aan het jasje te trekken en vroeg hem of hij het eng vond om in de schoenen van Peter Cushing te mogen treden (Grand Moff Tarkin) in Rogue One.

Andere mooie momenten waren de kinderen (en grote kinderen zoals Star Wars-fan Brainpower) die vol aanbidding de ‘echte’ Darth Vader en vele stormtroopers, snowtroopers, Jedi en Imperial officieren konden ontmoeten, dankzij de bevlogen leden van 501st The Dutch Garrison in vol kostuum. Ook waren er talloze fotomomenten met onder andere R2-D2, R4-P17 en BB-8 die er op ware grootte rondrolden.

Diezelfde 501st hadden ook een speciale verrassing voor ‘onze’ Justin van der Lek. Hij werkt bij ILM in Los Angeles en heeft onder andere gewerkt aan de ‘Milennium Falcon chase’ op Jakku in The Force Awakens en de ‘Crait-scène’ in The Last Jedi. Je kan wel stellen dat de Utrechtenaar een droombaan heeft.

Dus al met al is het weer een heerlijke, bevlogen en supernerdy afelevering van Wookiee Leaks. En kijk volgende week zeker ook, als we een paar hoogtepunten van de afgelopen 20(!) op een rij zetten!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

IG GOTY Battle #20 Middle-earth: Shadow of War vs. Horizon Zero Dawn

Starter Pack-dlc voor beginnende GTA 5-spelers