in

De hoogte- en dieptepunten van 2017 volgens IG-redactrice Laura Kempenaar


Het einde van 2017 is weer in zicht en we kunnen best stellen dat het een turbulent jaar was. Op gamegebied maar ook daarbuiten. Hoe hebben onze redacteuren het afgelopen jaar ervaren? Dit keer vragen we het aan Laura Kempenaar.

Wat is je top 3 games van 2017?
Cuphead, Zelda: Breath of the Wild en Super Mario Odyssey. Hoewel ik ook Sonic Mania, Horizon Zero Dawn en The Evil Within 2 geweldige spellen vond, ben ik veel meer uren bezig geweest met Zelda en Odyssey, mede omdat je de Switch overal mee naartoe kunt nemen. Het zijn weer echte Nintendo-avonturen van goede kwaliteit, met een rijkdom aan zijmissies, en het is bijzonder dat personages die al zolang meegaan nog steeds weten te verrassen.

Mijn game van 2017 is echter Cuphead, omdat ik het fascinerend blijf vinden dat een spel zo perfect is qua moeilijkheidsgraad. De gameplay is simpel, maar effectief. Je weet waar je aan toe bent, wat je moet doen, hoe vaak je nog geraakt kunt worden en dat maakt het voor een gamer als ik veel aantrekkelijker om ondanks tegenslagen door te blijven spelen, iets waar ik normaal minder goed in ben. En natuurlijk helpen die mooie cartoony graphics ook behoorlijk mee in de charme van Cuphead.

Wat vond je de grootste teleurstelling van het jaar op gamegebied?
LEGO Marvel Super Heroes 2 was voor mij een ware hel om te recenseren. Zo erg, dat ik mijn deadline niet haalde omdat er zoveel technische problemen in zaten. Normaliter worden die er wel uitgevist in een day one-patch, maar zelfs die mocht niet baten. Het spel is inmiddels een stuk stabieler, maar helaas zijn het niet alleen de technische problemen die mij teleurstellen in LEGO: Marvel Super Heroes 2. Het valt mij op dat LEGO-games de laatste jaren een stuk minder leuk zijn om met zijn tweeën te doen, omdat je vaak op elkaar staat te wachten zonder dat de ander dan veel te doen heeft.

Dat vind ik erg jammer. Sowieso liep ik er regelmatig tegenaan dat je bepaalde activiteiten eerst moest ondernemen voor je het volgende kon doen, wat normaal op een meer natuurlijke wijze verloopt. Nu was het steeds als je het volgende stuk bereikt had maar de vraag waar het mis ging in de vorige stappen, iets dat in eerdere LEGO-games meestal niet eens kon, omdat je nog niet verder kon lopen. Zonde, want de eerste LEGO Marvel Super Heroes is juist bij menig LEGO-gamer favoriet.

Top 3 films die je dit jaar gezien hebt?
Ik kijk extreem veel films en ik moet zeggen dat 2017 niet het beste filmjaar ooit was. Wat dat betreft verwacht ik dat 2018 ons nog versteld zal doen staan. Ik moest dan ook echt mijn filmlijstje erbij pakken om mij te realiseren wat ik ook alweer allemaal heb gezien en welke films daarvan de grootste indruk maakten. Ik kan het niet laten om toch even te noemen hoe geweldig Wonder Woman, Dunkirk en Baby Driver waren. Ook de nieuwe Blade Runner stelde niet teleur, maar ik moet uiteindelijk toch concluderen dat mijn favoriete films Get Out, Star Wars: The Last Jedi en Jackie waren. Een vreemde combinatie, maar het zijn de films die me het meest zijn bijgebleven en die ik graag nog een keer zou bekijken.

Jackie is een bloedserieuze film met een prachtige, duistere ondertoon. Erg mooi gefilmd en verteld en natuurlijk extra bijzonder omdat het gebaseerd is op historische gebeurtenissen. Dat kunnen we natuurlijk niet zeggen van Star Wars: The Last Jedi, die zeer recentelijk is toegevoegd aan het lijstje geweldige films van 2017. Ik ben een enorm groot Star Wars-fan en ik vind deze nieuwe film een heerlijke ruimtereis met vanalles wat. Het gaat over relaties, science fiction, religie, bijzondere wezens en hij zit vol actie, humor en epische momenten. De film barst daarbij van iets anders waar ik erg dol op ben: schattige beestjes. Tot slot is een van mijn geliefde films uit 2017 Get Out, omdat dit een heel bijzondere thriller is met daarin veel subtiele en minder subtiele referenties naar problematiek uit de echte wereld. Het is een film met sterk acteerwerk, een indie-feel en vermakelijke horror.

Top 3 series waar je het meest van genoten hebt?
Oef, dat zijn er ook weer heel veel. Westworld heeft mij flink aan het denken gezet, Game of Thrones bood ook weer voldoende gespreksstof en dit was het jaar dat een van mijn lievelingsseries aller tijden tot zijn einde kwam: Girls. De laatste aflevering was vreemd, maar dat past ook wel weer bij deze out-of-the-box-serie over een groep jonge creatievelingen in New York.

Top 3 boeken die je afgelopen jaar gelezen hebt?
Ik lees niet zoveel boeken, want ik ben veel te druk doende met games, films, series en andere dingen. Ik heb dit jaar de biografie van Felicia Day gelezen (You’re not weird on the internet), dat opruimboek van de Japanse Marie Kondo en het kantoortaalkriebelboek van Japke-d. Bouma (Uitrollen is het nieuwe doorpakken), maar briljante lectuur is dat niet. Ik had liever wat meer tijd gestoken in de comics van The Walking Dead, dus die gaat meteen op mijn goede voornemenslijst.

Meest beluisterde muziekalbum van je jaar?
Volgens Spotify heb ik extreem veel geluisterd naar Linde Schöne, wat opmerkelijk is omdat ik eigenlijk niet zo van de Nederlandstalige muziek ben. Ik ging echter door ongeveer dezelfde fase heen als Linde en ik denk dat haar album me daarom zo enorm aansprak. Qua muziek wisselt mijn smaak meestal af: het ene jaar luister ik heel veel rock en metal, het volgende zit ik meer in RnB- en hip hop-sferen. Dat laatste was zeker het geval dit jaar en het regende dit jaar heerlijke albums van onder andere Frank Ocean, Kendrick Lamar, Jay-Z en THEY.

Wat was een al dan niet persoonlijk hoogtepunt voor je in 2017?
Mijn reis naar Japan. Op mijn zestiende beloofde ik mijzelf dat ik voor mijn dertigste tenminste één keer in Japan moest zijn geweest en dat is op het nippertje gelukt. Ik ben helemaal verliefd geworden op Kyoto. Het was een reis die kwam na een nogal heftige tijd, waardoor het nog meer een hoogtepunt was geworden dan ik ooit had durven dromen.

Wat was een absoluut dieptepunt?
Poeh, gezellig, ik denk dat de dieptepunten waren dat mijn moeder weer ernstig ziek was en dat mijn hart vrij hard is gebroken, maar mijn moedertje is gelukkig weer oke én ik heb een heleboel nieuwe mensen ontmoet die mijn leven fantastisch maken.

Hoewel we weinig ophebben met Goede Voornemens: Wat is je streven voor 2018?
Mijn goede voornemenslijst is nog nooit langer geweest dan voor 2018. Ik moet iets meer rust nemen, mijn agenda regeerde mijn leven nogal hard het afgelopen jaar en het moment waarop je je ‘me-time’ moet inroosteren en zelfs die nog laat overlappen met afspraken, moet je toch eens bij jezelf te rade gaan of je wel goed bezig bent. En zoals altijd hoop ik dat de fitgirlfairy langskomt en mij op magische wijze in een Instagram-model transformeert.

En tot slot?
Ik wil jullie natuurlijk bedanken voor jullie scherpe blik en gezelligheid hier op InsideGamer. Ik leer niet alleen heel veel van onze eindredacteurs, jullie bijdrage aan de website is enorm belangrijk. Ik heb zin in het nieuwe jaar, er staan weer supervette artikelen op de planning en er komen games uit waar ik al lang naar uitkijk, zoals Ni No Kuni, Kingdom Hearts 3 en A Way Out. Laat 2018 maar komen!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

WTF Update: Dropkick deluxe en het hardste schot in FIFA ooit

De evolutie van Grand Theft Auto – Deel 1: grenzen verleggen