in

IG GOTY Battle Finale – Zelda: Breath of the Wild vs. Mario: Odyssey


Het is zover: de finale van de InsideGamer GOTY Battle 2017 is aangebroken! Waar Zelda het wederom niet moeilijk had in de halve finale, was de strijd tussen Super Mario Odyssey en Nier: Automata behoorlijk spannend. Uiteindelijk heeft Mario Nier op enkele procenten weten te verslaan en een plaats in de finale veroverd. Vandaag rest dus nog maar een vraag: welke van de twee wordt verkozen als de beste game van het jaar?

De polls sluiten vandaag om 23:59 uur , dus stem nog even voordat je een fles champagne achteroverslaat. Op 1 januari komen we bij jullie terug met de grote winnaar. Moge de beste winnen!

The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Als er een game is die ons dit jaar omverblies, dan is het The Legend of Zelda Breath of the Wild. Begin dit jaar verscheen de game samen met de Nintendo Switch en overtrof het al onze verwachtingen. Voor het eerst kunnen spelers in Zelda gaan en staan waar ze willen om de gigantische, rijk gedetailleerde wereld van toekomstig Hyrule te ontdekken. Behalve misschien een wat onhandige besturing of matig ingesproken stemmen, is alles in Breath of the Wild van het hoogste niveau. De grappige npc’s leiden hun eigen leven, de pianomuziek is prachtig en de meer dan honderd tempels bieden briljante puzzels dankzij de geldende wetten van de natuur. Hyrule is ontzettend goed gevuld met talloze interessante activiteiten, waardoor de game je honderden uren kwaliteitsvermaak biedt. Breath of the Wild is eigenlijk de beste Zelda-game sinds tijden.

Super Mario Odyssey
Keer op keer weet Mario zichzelf te vernieuwen. Liefhebbers hebben maanden uitgekeken naar zijn nieuwe avontuur, dat alles behalve teleurstelt. De nieuwe overneemtechniek van Mario’s pet Cappy schept een flinke bak nieuwe mogelijkheden voor platformuitdagingen en grappige puzzels. De game drijft op het verzamelen van manen, die het schip de Odyssey voorzien van brandstof en op de meest bizarre plekken zijn verstopt. Dit zorgt ervoor dat spelers worden beloond voor het ontdekken van de vele koninkrijken, al zijn ze zo mooi ontworpen dat erin rondwandelen al voldoening geeft. Van het door vorken bewoonde Kookrijk tot de vriendelijke sneeuwmannen in Bibberië: Super Mario Odyssey bevat enkel sfeervolle omgevingen en hilarische personages. Het fun-gehalte van de game is simpelweg ongekend hoog, misschien wel het hoogste van allemaal.

[poll 932] Gestemd? Laat ons vooral weten in de reacties op welke game en waarom![/poll]

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De hoogte- en dieptepunten van 2017 volgens IG-redacteur Arthur van Vliet

De hoogte- en dieptepunten van 2017 volgens IG-redacteur Martin Verschoor