in

Call of Duty: WW2-potje uit de hand gelopen met ‘swat’


Twee teams speelden een potje Search & Destroy in Call of Duty WW2 tegen elkaar voor 1,50 dollar (1,25 euro). Na het potje kwamen alle spelers in een hevige discussie terecht. Twee van deze spelers uit hetzelfde team, wiens gebruikersnamen M1ruchle en baperizer zijn, kregen uiteindelijk ruzie.

Een teamgenoot liet in een interview met DramaAlert weten dat M1ruchle per ongeluk baperizer neerschoot in het potje wat ze na de ruzie speelde. Vervolgens bleven ze elkaar tijdens het potje neerschieten en escaleerde de ruzie steeds verder. De ruzie werd op een gegeven moment zo heftig, dat baperizer begon te dreigen om M1ruchle te ‘swatten’.

Swatten is wanneer iemand een valse melding bij de politie doet, zodat een SWAT-team (Special Weapons and Tactics) naar een adres komt om de mensen in dat huis de schrik van hun leven te geven. Dit wordt al jaren gedaan tijdens streams, om mensen bang te maken. Vaak komt een dergelijke opmerking zonder actie.

M1ruchle gaf een adres door aan baperizer, dat achteraf niet zijn huidige adres, maar dat van zijn oude woning bleek te zijn. Baperizer kwam in contact met Swautastic, die bekendstaat als iemand die graag SWAT-teams naar huizen stuurt.

Swautastic belde de politie op en vertelde dat hij zijn vader had neergestoten, benzine over zijn hele huis had gesprenkeld en nu zijn familie in het vizier hield zodat ze niet zouden vluchten. Hij gaf aan dat hij niet van plan was het wapen te laten vallen en raadde de politie aan om zo snel mogelijk langs te komen. En dat deden ze.

Toen de politie uiteindelijk arriveerde, maakte ze redelijk veel geluid. Genoeg geluid, dat de mensen in het huis waar ze stonden het konden horen. Het ongerelateerde, 28-jarige slachtoffer, Andrew Finch, besloot de herrie te inspecteren. Hij werd begroet door agenten die aan de andere kant van de straat stonden. Al snel werd hij neergestoten. De agenten zijn naar binnengestormd om de ‘gijzelaars’ te bevrijden. Die werden naar buiten gestuurd door de voordeur, waar de man nog steeds lag, en werden ze in de boeien geslagen. Later in het ziekenhuis is Andrew dood verklaard.

Swautastic vond dat hij niks verkeerd had gedaan, omdat hij zelf de trekker niet heeft overgehaald. De politie dacht daar toch anders over en de volgende dag is hij opgepakt. M1ruchle en Baperizer lopen nog vrij en het is onduidelijk of de politie überhaupt op zoek is naar ze. Uit hetzelfde interview met een teammaat van Drama Alert is duidelijk gemaakt dat baperizer een 18 jarige jongen is, wiens vader zelfs politieagent is. De identiteit van M1ruchle is nog onbekend. Het enige wat de teammaat in kwestie weet is dat hij tussen de 20 en 15 jaar oud is en dat zijn voornaam Shane is.

Swautastic
Er is een GoFundMe gestart om de nabestaanden te helpen om de begrafenis te kunnen betalen. Het doel van $20.000 is gelukkig al behaald, er is momenteel bijna $27,000 opgehaald. Het brengt Andrew natuurlijk niet terug, maar het is een mooi gebaar. Het is verschrikkelijk dat dit gebeurd is. Hopelijk snappen mensen nu dat er erstige consequenties kunnen zitten aan het onnodig bellen van een SWAT-tean, niet dat we daar in Nederland veel last van hebben.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Skyrim VR review – Bewijst een hoop

Tien obscure sporten waar je toffe games van kan maken