in

Op Verzoek – De saaiste games


Als we zeggen dat we van games houden dan hebben we het over het algemeen over goede games. Het is heerlijk om je te kunnen verdiepen in een interessante game of om een mooie spelwereld te verkennen. Waar we het veel minder over hebben zijn de saaie titels. Daar hoeft überhaupt niemand zich mee bezig mee te houden. Maar wij nu wel even, voor dit lijstje van vijf van de saaiste games ooit.

Fidget Spinner
Je bent vast bekend met de fidget spinner. Vooral afgelopen jaar was het doelloze speeltje een grote hype en verkochten veel winkels de gadget voor ongeveer vijf euro.

De game Fidget Spinner is precies wat je ervan verwacht en dat is niet al te positief. Je hebt zo’n onding en je kunt hem laten ronddraaien. Je krijgt muntjes door dit te doen, waarmee je je spin-snelheid kunt upgraden. Ook zijn er in totaal dertig verschillende skins die je kunt vrijspelen, waaronder sommige beroemdheden. Maar zelfs het feit dat je Gabe Newell en Donald Trump kunt spinnen kan deze game niet redden.

Recycle: Garbage Simulator
Vuilnismannen en –vrouwen worden ondergewaardeerd in onze maatschappij. Zonder hen zou ons land veranderen in een grote, stinkende puinhoop. Toch zijn er weinig mensen die kunnen zeggen dat het werk hun droombaan is. Als het toch je droombaan is en jij wel één van deze helden wil zijn, maar je eerst nog even wilt verdiepen in de wereld van vuilnis, dan is Recycle: Garbage Simulator wellicht iets voor jou.

Recycle: Garbage Simulator is een game waarin je de baas bent van je eigen afvalbeheeronderneming en tegelijkertijd ook zelf de vuilnisman bent. Je huurt werknemers, koopt buurtcontracten en stuurt je wagens erop uit en haalt zelf ook het vuilnis op. Tenslotte wordt het afval gerecycled en omgezet in stroom. Dank voor stank?

Desert Bus
Desert Bus is een minigame uit Penn & Teller’s Smoke and Mirrors die oorspronkelijk uit had moeten komen voor Sega CD in 1995. In de Desert Bus-minigame rij je van Tucson naar Las Vegas in ongeveer acht uur. Er wordt alleen over een weg gereden door de woestijn, waarbij er eigenlijk niets gebeurt, behalve dat er zo heel af en toe een insect op je ruit knalt. Als je de hele reis aflegt, verdien je één punt. Het maximale aantal punten is 99, wat je ongeveer 33 volle dagen zou kosten om te behalen. Je beloning? Helemaal niks.

Het ergste is misschien wel dat de game niet te pauzeren is. Daarbij moet er zo af en toe bijgestuurd worden, zodat de bus niet van de weg rijdt. Wil je deze ‘game’ uitspelen dan moet je dus acht uur stil zitten en vrijwel niets doen. Wie heeft daar nu zin in? Sinds kort is deze zogenaamd realistische bus-simulator zelfs in vr te spelen. Naast het besturen van de bus kun je in deze versie ook de deur openen, om je heen kijken en toeteren. Daarbij heeft de game ook nog eens een grafische update gekregen. Spannend!

Seaman
Seaman heeft door de jaren heen veel bekendheid gekregen. Dat komt waarschijnlijk omdat het niet heel gebruikelijk is dat je virtuele vis het gezicht van producent (Yoot Saito) heeft. Je kunt communiceren met deze Seaman en hem vragen stellen. Hij geeft echter alleen een zinnig antwoord als hij daar zin in heeft. Soms zegt hij gewoon: “Bla, bla, bla. Happy?”

Nou, dat cynische toontje is misschien voor heel even grappig – zeker omdat het is ingesproken door niemand minder dan Leonard Simon Nimoy – maar zorgt het voor speelplezier? Nee. Het feit dat er geen gesprek te voeren is met je huisdier is vooral erg frustrerend. Zeker omdat je steeds moet wachten tot hij weer gevoed moet worden en tot hij verder groeit. Ook legt hij eieren maar is er verder niets te doen in de game. Dat wachten duurt niet minuten, maar uren en dagen. Geen spel dus waar je je uren mee kunt vermaken, maar een dagelijkse verplichting waar je eigen virtuele huisdier niet eens dankbaar voor is.

Adventure Capitalist
In Adventure Capitalist is het de bedoeling zo rijk mogelijk te worden. Begin je droom als een simpele limonadeverkoper. Breid vervolgens langzaam maar zeker je imperium uit tot je filmstudio’s, banken, oliebedrijven en nog veel meer in je bezit hebt. Nadat je de rijkste persoon op aarde bent, kun je zelfs nog naar de maan en naar Mars reizen om daar je franchise nog verder uit te breiden! Dit alles terwijl je samenwerkt met iconische figuren zoals Willy Dizzy, Forest Trump, Stefani Speilburger en Hurdy Durdy.

Dat klinkt in theorie allemaal harstikke boeiend, maar in de praktijk blijft er niks van over. Het enige wat je doet is een paar keer op je scherm klikken om wat geld bij elkaar te sprokkelen. Vervolgens koop je managers die het werk voor je doen. Dan kijk je alleen nog maar toe hoe je steeds rijker wordt. Verder komt er vrijwel niks bij kijken, behalve dat je langzaam engelen verdient, die je kunt claimen door de game te resetten. Die engelen helpen je dan weer om de volgende run sneller te laten gaan, zodat je nog sneller geld krijgt. Het is ongeveer zo interessant om te spelen dan dat het is om erover te lezen. Geld verdienen, zodat je meer geld kunt verdienen, maar dan zonder leuke omweg of gameplay. Nee, dank je wel.

[poll 935] Zijn jullie er nog bij? Dit waren vijf van de saaiste games ooit. We hebben uiteraard ook gedacht aan Big Rigs, Sim Tower en Clicker Heroes. Ken jij nog games die tenenkrommend saai zijn? Laat het weten in de comments en stem meteen even op de Op Verzoek van volgende week![/poll]

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ik maak een Amiibo-muur!

Games & Filosofie – Waarom Aristoteles nooit een lootbox zou kopen