in

5 vetste en bizarste creaties ooit gemaakt in rollercoaster-games


Vanochtend plaatsten we een video van een krankzinnig mooie en lange rollercoaster die gebouwd is in de game Planet Coaster. De rit heeft een Alien-thema en als je virtueel instapt, kom je langs een aantal bekende locaties uit de film. En het is niet zomaar een snelle spurt over de ijzeren baan; het hele gebeuren duurt vijftien minuten!

Maar er zijn nog wel meer heel toffe coasters en andere creaties gebouwd in games als Planet Coaster en de klassieke RollerCoaster Tycoon-games. Wij hebben er even vijf uitgezocht die diepe indruk op ons hebben gemaakt.

De langste (en traagste) achtbaan
Als je dacht dat de vijftien minuten durende rit van de Alien-achtbaan een flinke zit was, dan heb je het mis. Deze coaster valt in het niets bij de langste coaster ooit, gemaakt in RollerCoaster Tycoon. De tergend langzame en bizar lange achtbaan doet er maar liefst 210 dagen over om van begin tot einde te komen. Pak even wat te drinken, ga even naar de w.c. en ga er lekker voor zitten?

Het perfecte park
Perfectie is natuurlijk een kwestie van smaak, maar aangezien parkbouwer ‘I-am-Prime’ ruim tien jaar heeft gedaan over zijn gelijknamige creatie, mogen we best stellen dat hij de puntjes ondertussen toch echt wel overal op de ‘i’ heeft gezet.

Zijn park heeft onder andere 32 indrukwekkende achtbanen, 255 verschillende attracties en shops en kan zo’n 8.000 gasten ontvangen. Alleen al de monorail heeft in de afgelopen tien jaar één miljoen unieke virtuele parkgasten rondgereden.

Nu hij is uitgebouwd, omschrijft hij zijn meesterwerk als volgt: “Na een tijdje voelde het niet meer als een game. Het is meer als een schilderij voor me dat ik niet wil afmaken, omdat ik altijd nog kleine dingen zie die ik wil veranderen.”

Klik hier om een gigantisch overzicht te krijgen van zijn park.

Euthanasia Coaster
Geloof het of niet; er bestaat een design voor een achtbaan die door middel van een continue opbouw van G-krachten ervoor zorgt dat de berijders uiteindelijk het loodje leggen. De coaster is ontworpen door Julijonas Urbonas die beweert dat mensen tijdens de rit zouden sterven “met elegantie en euforie”. Goddank bestaat dat ding niet echt, maar natuurlijk heeft iemand hem wél nagebouwd in Planet Coaster. Je kan er nu dus veilig van genieten.

Beetle Juice coaster
Oké, Minecraft is officieel natuurlijk geen rollercoaster-game, maar je kan er wel degelijk eentje bouwen. En daar is deze enorm trippy achtbaan een goed voorbeeld van. Hij is gebaseerd op de intro van de Beetle Juice-tv-serie en is echt ‘one hell of a ride’.

Snelste en misselijkmakendste coaster
Of dit daadwerkelijk de snelste coaster is die in Planet Coaster is gebouwd, is moeilijk te zeggen, maar deze monsterlijke creatie van YouTuber Olli43 komt zonder enige twijfel in de buurt. Niet alleen gaat dit belachelijke ding bizar hard (vergis je niet: de snelheid is gebaseerd op echte natuurkundige wetten) maar hij bouwt de boel op een gegeven moment zo vol met bochten dat je misselijk wordt door alleen al te kijken. En da’s toch enorm knap voor een virtuele achtbaan.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Games & Filosofie – Waarom Aristoteles nooit een lootbox zou kopen

Speel al je Steam-games op de Switch, Xbox en je smartphone via Rainway