in

Fifa esports-academie gelanceerd door voetballegende Gullit


Ruud Gullit, voormalig winnaar van de beste voetballer van de wereld, is een eigen Fifa esports-academie begonnen genaamd ‘Team Gullit’.

Team Gullit is de eerste professionele en onafhankelijke Fifa-academie van de wereld. Het team biedt veelbelovende Fifa-talenten professionele begeleiding en training om hen te helpen om hun spel naar een hoger niveau te brengen. De academie begeleid de Fifa-spelers op het gebied van coaching en training. Team Gullit ontwikkelt haar eigen softwaretools om de gameplay van de talenten op zowel strategisch, als tactisch niveau te kunnen analyseren en verbeteren en begeleidt de spelers met het omgaan van social media en pers.

Hoe Ruud Gullit zelf bij Fifa terecht is gekomen legt hij uit. “Ik belandde in de wereld van Fifa door mijn twee zoons. Eén van hen speelt profvoetbal, Maxim bij Eredivisieclub AZ Alkmaar, en mijn andere zoon, speelt liever Fifa. Toen ik vorig jaar de Fifa Wereldkampioenschappen bezocht, besefte ik dat er een enorme wereld achter de videogame zit. De strategie en de keuzes die de Fifa-spelers maken, hebben een sterke gelijkenis met het echte voetbal”, aldus de ambassadeur.

“Ik ben enorm trots dat ik mijn naam kan koppelen aan een organisatie als Team Gullit, die ervoor zorgt dat talenten goed worden begeleid. Het uiteindelijke doel is om ervoor te zorgen dat deze jongens zich kunnen ontwikkelen en daardoor een nog betere speler worden. Ambassadeur worden betekent voor mij dat ik deze talenten nieuwe kansen kan geven en daarin mijn ervaringen als professionele sporter kan delen.”

Het Team Gullit bestaat uit de achttienjarige Floris Jorna, zeventienjarige Julian van den Berg en de zestienjarige Dani Visser. De drie spelers worden op het moment beschouwd als de meest veelbelovende talenten in de Fifa-wereld. Floris en Dani hebben zich gekwalificeerd voor de play-offs voor de Fifa eWorld Cup in januari, dat tussen 26 -en 28 januari gehouden wordt in Barcelona en is de eerste fase van het kwalificatieproces richting de Fifa-wereldkampioenschappen. Beide spelers sloten de kwalificatiemaand af in de Top 64 van de wereld.

Ruud Gullit zit zelf als icon in Fifa 18 en heeft drie verschillende ratings, zo heeft Gullit een rating van 86, 90 en 93. Gullit is overigens niet de eerste legendarische voetballer die zich bezighoudt met de esports-wereld. De Braziliaanse Ronaldo maakte ongeveer een jaar geleden bekend dat hij heeft geïnvesteerd in de esports-organisatie CNB, dat zich onder andere bezighoudt met League of Legends.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Alle patchnotes voor map-update Fortnite: Battle Royale

Wat spelen we dit weekend? – 20 en 21 januari