in

Wat we tot nu toe weten over Red Dead Redemption 2


Rockstar hoeft eigenlijk weinig te doen om reclame te maken voor het aankomende Red Dead Redemption 2. Sinds de eerste tease zijn gamers al in alle staten. Niet verwonderlijk, want Red Dead Redemption met zijn geweldige visuele stijl, spannende verhaal en grote lading content was een wereldhit. Het derde deel (er was in 2004 ook nog Red Dead Revolver) komt er bijna aan, en dit is alles wat er vooralsnog over bekend is.

16 april 2016 – Een gelekte map
Het allereerste sprankeltje hoop dat er een vervolg op Red Dead Redemption in de maak is, komt van een gelekte map. Daar lijkt het er al op dat de potentiële nieuwe game zich op een iets andere plek afspeelt dan de avonturen van John Marston. Ten oosten van de map lijkt West Elizabeth te liggen. Later blijkt dat we niet langer tussen Texas en Mexico galopperen, dat we in plaats van zanderige, droge landschappen juist overgaan naar een veelzijdigheid aan moeras, bergen en groen. Moerassen en krokodillen klinken als Louisiana.

17 oktober 2016 – Eerste teaser van Rockstar op Twitter
Het begint allemaal met een afbeelding van schilderachtige rode lucht, een oranje zon en een bende cowboys, zo valt op te maken uit de zeven contouren in het midden van het beeld. Geen tekst, geen uitleg, maar dat is ook niet nodig. Het is onmiskenbaar Red Dead. Bovendien heeft Rockstar enkele dagen daarvoor op sommige socialmediakanalen de profielfoto al aangepast naar een rood Rockstar-logo, waardoor iedereen de accounts al extra in de gaten houdt.

20 oktober 2016 – Eerste trailer online
Gelukkig hebben we niet lang hoeven wachten op de eerste trailer, want die komt al na enkele dagen online. Dood en verderf, paarden-actie en we horen naar alle waarschijnlijkheid de hoofdpersoon van de game praten. Het is alleen onduidelijk of er maar één personage wordt bestuurd, aangezien je tot een groep van zeven behoort. Wel duidelijk is dat de bende waarin ons hoofdpersonage zich bevindt, waarschijnlijk binnenkort wordt opgedoekt.

De stem in deze eerste trailer zegt namelijk dat iemand moet rennen en niet achterom moet kijken als de tijd komt en dat “het” voorbij is. Er wordt gespeculeerd dat het Roger Clark is die de stem inspreekt van Morgan, omdat hij op hem lijkt en hij op social media enkele Red Dead Redemption-acteurs als vrienden heeft toegevoegd. Dankzij deze trailer kan er ook meer chocolade worden gemaakt van de gelekte map. Zo kunnen sommige gamers al precies aanwijzen welk gedeelte uit de trailer zich waar op de map moet bevinden. Bovendien lijkt het erop dat er een grote stad in de game zit. Waar normaal New Orleans ligt, ligt nu New Bordeaux, een stad die je bekend voorkomt als je Mafia 3 hebt gespeeld.

7 februari 2017 – Een grote nadruk op online
Rockstar heeft met GTA Online een zeer succesvolle online multiplayer-ervaring neergezet en lijkt dat op zijn minst te willen evenaren met deze nieuwe westerngame. PSU schrijft op basis van een briefing van aandeelhouders in februari 2017 dat de ‘online mogelijkheden’ van Red Dead Redemption 2 een grote focus hebben. Verder blijft het ijzig stil, behalve dat er wordt gevraagd of GTA Online en Red Dead Redemption ‘Online’ naast elkaar kunnen bestaan, wat volgens Take-Two-CEO Strauss Zelnick prima moet kunnen, want entertainment is iets wat je wil, niet per se wat je nodig hebt, en “fans consumeren waar ze maar zin in hebben”.

28 september 2017 – Tweede trailer online
Pas een klein jaar na de eerste beelden krijgen we de tweede trailer te zien, in ongeveer dezelfde periode als dat het spel uit had moeten komen. Hij wordt echter verplaatst naar lente 2018. We moeten het doen met een trailer van anderhalve minuut, waarin aanzienlijk meer wordt onthuld van de nieuwe hoofdrolspeler, Arthur Morgan. Hij schroomt geweld niet, wat op zich handig lijkt als je deel uitmaakt van de Dutch van der Linde-bende die we kennen uit de eerste Red Dead Redemption.

Voor het eerst is daar dan ook de bevestiging dat het tweede deel van Redemption een prequel is, hoewel dat haast niet anders kan met het aflopen van die Wilde Westen-tijd in 1912, terwijl het eerste deel zich in 1911 afspeelt. De trailer laat tot slot vooral goed zien dat het weer een veelzijdige game moet worden: diverse wilde dieren om op te jagen (zoals beren, zwijnen en zelfs alligators) en een grote verscheidenheid aan settings, van zompige moerassen tot groene heuvels en zelfs sneeuw.

Het is maar de vraag in hoeverre we kunnen doen wat er tot nu toe is voorgeschoteld in de trailers. Kanovaren bijvoorbeeld, behoort dat tot de mogelijkheden? En we zien ook mensen door een moeras gaan, terwijl we in de vorige game helemaal niet kunnen zwemmen. Het lijkt er bovendien op dat ons hoofdpersonage twee pistolen tegelijk in zijn handen kan hebben, wat natuurlijk ook interessante gameplay met zich meebrengt. De allergrootste vraag blijft echter of we met één hoofdpersonage te maken hebben, of dat we kunnen wisselen tussen alle zeven leden van de bende. Dat laatste zou tof zijn, want er zit ook een stoere dame in en het komt niet vaak voor in Rockstar-games dat we ze ervaren door de ogen van een vrouw.

19 januari 2018 – Mogelijk lek releasedatum
Gelukkig hebben we in dit nog verse nieuwe jaar alweer iets gehoord over de aankomende game, hoewel het nieuws ditmaal niet van Rockstar afkomstig is. De Mexicaanse Amazon heeft mogelijk de releasedatum gelekt. Rockstar heeft nog niets bevestigd, maar het spel komt volgens Amazon uit op 12 juli dit jaar. Dat wordt hopen op een niet al te hete zomervakantie, als dat waar is.

Red Dead Redemption 2 verschijnt sowieso dit jaar op PlayStation 4 en Xbox One. Helaas vooralsnog geen release, maar dat kan altijd nog komen, zo hebben we geleerd uit de geschiedenis van Rockstar.

Geschreven door: Laura Kempenaar.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Totaku-figuurtjes van PlayStation hebben veel weg van amiibo

Nike brengt met Sony een limited edition PlayStation-sneaker uit