in

PlayStation 4-mod maakt het mogelijk om PS2-games af te spelen


Met een tool is het nu mogelijk om een aantal PlayStation 2-games af te spelen op PlayStation 4.

De tool heet Pub Gen en is gemaakt door een modder die zichzelf cfwprophet noemt. De afgelopen maanden konden hackers en modders via gaten in de firmware van PlayStation 4 al games afspelen die ze niet zelf in huis hadden. Dit verloopt via PS4HEN, software waarmee games die geback-upt zijn opnieuw gelezen kunnen worden zonder dat een aantal gebruikelijke controles worden gedaan.

Met de nieuwe tool, Pub Gen, wordt een andere mod van iemand genaamd flatz zo aangepast dat de PlayStation 2-games Shinobi en Klonoa 2 op PlayStation 4 afgespeeld kunnen worden. De mod is nog in een erg vroege fase, maar theoretisch gezien moet de mod er voor zorgen dat alle PlayStation 2-games op PS4 kunnen draaien.

Sony zal er hoogstwaarschijnlijk alles aan doen om het lek te dichten, zodat dit in de toekomst niet meer mogelijk is. Het bedrijf brengt regelmatig firmware-updates uit om de gebruikservaring van spelers te verbeteren en dergelijk misbruik van de console tegen te houden. De mod gebruiken gaat dan ook tegen de servicevoorwaarden van Sony in.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ken je ze allemaal? – Deze bekende acteurs zijn in je games te horen

Unieke foto van Nintendo in het jaar 1889 opgedoken