in

Dit was het Nieuws: Meer dan 4 miljoen spelers op Xbox One-versie van PUBG


In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

Rocket League krijgt dit jaar crossplatform party-ondersteuning

Rocket League krijgt dit jaar nog ondersteuning voor crossplatform party’s volgens ontwikkelaar Psyonix.

Dat meldt de officiële support van Rocket League op Twitter. Spelen met en tegen mensen op andere platforms was al mogelijk, maar spelers konden niet crossplatform ruilen of een party maken, waardoor er ook geen garantie was in hetzelfde team te komen. Crossplay party support zou dit moeten oplossen.

Rocket League kan gespeeld worden op pc, PlayStation 4, Xbox One en de Switch. Echter is crossplay nog niet mogelijk tussen de PlayStation 4 en andere consoles. Alle andere platforms bieden het wel aan. Ontwikkelaar Psyonix vraagt regelmatig aan Sony om hier verandering in te brengen.

Ubisoft voegt lootboxes toe aan Ghost Recon: Wildlands

Ubisoft heeft aangekondigd dat er binnenkort lootboxes komen naar Ghost Recon: Wildlands. De Battle Crates, hoe de lootboxes genoemd worden, moeten aan het eind van de maand naar de tactical shooter komen als onderdeel van de Extended Ops-update.

De Battle Crates kunnen voor 400 Credit aangeschaft worden via de in-game store en bevatten een willekeurig assortiment van drie cosmetische items. De lootboxes zullen geen duplicates bevatten, maar alleen items als inhoud hebben die de speler nog niet bezig komen in verschillende zeldzaamheden; Rare, Epic en Legendary.

Er komen verschillende soorten Battle Crates naar Ghost Recon: Wildlands. Zo is er de Spec Ops die zich focust op items voor singleplayer en co-op, met Epic en Exotic Weapons, voertuigen en andere cosmetische items bevat. Hiernaast is er de Ghost War Crate die zich focust op items voor de Ghost War PvP-modus waarin skins voor Exotic Weapons, Customisation items en Icons, een nieuwe lijn aan skins die alleen in deze lootbox gevonden kan worden, in zitten.

De Battle Crates komen dus aan het eind van januari naar Ghost Recon: Wildlands als onderdeel van de Extended Ops-update. Hierbij krijgen spelers van allebei de lootboxes een gratis exemplaar.

Bekijk het eerste kwartier van Shadow of the Colossus op PS4

Het eerste kwartier van de nieuwe remake van Shadow of the Colossus voor PS4 is vandaag verschenen.

In de video is footage te zien van de remake die draait op een PS4 Pro. De geprezen game, waarin spelers diverse grote wezens moeten beklimmen, kwam oorspronkelijk op PlayStation 2 uit.

Op PlayStation 3 verscheen er al eerder een remaster van de game. De nieuwe versie van de Team Ico-game verschijnt op 6 februari.

Update voor Fortnite: Battle Royale brengt nieuwe potion en autorun

Epic Games heeft bekendgemaakt dat er vanaf vandaag onder andere een nieuwe potion en een autorun-functie beschikbaar is gesteld in de Battle Royale-modus van Fortnite.

De zogeheten Chug Jug zorgt ervoor dat spelers bij het innemen, wat vijftien seconden duurt, maximale Health en Shield krijgen en komt met de 2.3.0-update die vandaag online komt.

Naast de Chug Jug brengt de nieuwe update ook andere dingen naar Battle Royale. Zo is er autorun toegevoegd aan de spelmodus. Tijdens het spelen kan deze funtie geactiveerd worden door op een controller dubbel te klikken op de linker-stick en op pc via de NumLock -en =-knop. Naast AutoRun kunnen spelers op een console nu de keuze maken om Aim Assist aan te houden of uit te schakelen.

Verder zorgt de update ervoor dat spelers meer loot kunnen vinden in Haunted Hills, partyleden gemute kunnen worden, is de nauwkeurigheid van de boog bij het gooien van een granaat verbeterd, krijgen spelers geen progressie voor Challenges of Awards wanneer zij het spel verlaten voordat zij geëlimineerd zijn of gewonnen hebben en zijn er wat bugs opgelost, zoals het kunnen slopen van Minecarts in Shifty Shafts, een van de nieuwe points of interest die de map-update toegevoegd heeft.

Losse release voor South Park: The Stick of Truth op PS4 en Xbox One

Ubisoft heeft aangekondigd dat er binnenkort een standalone-versie van South Park: The Stick of Truth gaat uitbrengen voor PlayStation 4 en Xbox One.

South Park: The Stick of Truth kwam 4 maart 2014 uit voor pc en is een rpg waarbij gespeeld wordt als de personages uit South Park. Spelers beginnen het spel als een nieuwe inwoner van de stad South Park en raken betrokken bij een fantasie-oorlog voor de Stick of Truth. Destijds gaven we het spel een 8 in de review .

Eerder was South Park: The Stick of Truth alleen als gratis digitale versie beschikbaar voor PlayStation 4 en Xbox One. Deze kwam bij aanschaf van The Fractured But Whole , het vervolg op The Stick of Truth dat vorig jaar oktober uitkwam. Deze actie loopt nog door tot 31 januari.

South Park: The Stick of Truth is vanaf 13 februari te koop voor PlayStation 4 en Xbox One. Een Nederlandse prijs is nog niet bekend. In de Verenigde Staten kost de game 29,99 dollar.

The Resistance-event begonnen in Call of Duty: WW2

Er is een nieuw evenement van start gegaan in Call of Duty: WW2 dat in het teken staat van de eerste uitbreiding van de game, The Resistance . De uitbreiding verschijnt op 30 januari 2018 op PlayStation 4 en komt een maand later naar pc en Xbox One en brengt onder andere vijf nieuwe maps.

Tijdens het Resistance-evenement krijgen spelers de kans om veel gratis content te verkrijgen. Vijf weken lang, tot en met 27 februari, krijgen spelers bij het inloggen alleen al een gratis supply drop in de stijl van The Resistance. Met het evenement komt er een nieuwe divisie vrij; de Resistance Division. Wanneer spelers in deze divisie een personage maken, krijgen zij toegang tot een nieuw 9mm SAP Pistol, Tactical Knife Skill en andere skills, zoals de mogelijkheid om de tegenstanders hun mini-map te saboteren.

Naast de nieuwe divisie hebben Activision en Sledgehammer Games nieuwe speelmodi toegevoegd. Zo hebben spelers de mogelijkheid om Prophunt te spelen. Hierbij moeten spelers veranderen in verschillende objecten die te vinden zijn in de map en zich schuil zien te houden voor de tegenstander. Verder heeft Demolition zijn terugkeer gemaakt naar Call of Duty. In deze modus strijden twee teams tegen elkaar. Het aanvallende team moet een bom zien te plaatsen in de basis van de tegenstander en deze zien te beschermen tot het moment van ontploffing.

Verder zijn er gedurende de vijf weken verschillende dubbele XP-playlists beschikbaar en kunnen spelers Supply Drops verdienen door dagelijkse opdrachten of contracten te voltooien. De eerste week is gisteren begonnen en duurt tot en met 29 januari.

PUBG op Xbox One heeft meer dan 4 miljoen spelers

PUBG Corporation en Microsoft hebben vandaag bekendgemaakt dat PlayerUnknown’s Battlegrounds meer dan 4 miljoen spelers telt op de Xbox One.

Eerder deze maand kwamen we nog met het nieuws dat de Xbox One-versie van PlayerUnknown’s Battlegrounds de grens van 3 miljoen spelers had overschreden en inmiddels is dit dus alweer gestegen met 1 miljoen extra spelers. Om de mijlpaal te vieren krijgen alle spelers die voor 31 januari het spel bezitten 30.000 Battle Points cadeau die kunnen worden gebruikt om cosmetische items uit lootboxes te ontvangen.

Eerder deze week ontving PUBG op de Xbox One nog een nieuwe patch die onder andere wederom de controllerinstellingen van het spel aanpakte. Spelers kunnen nu door dubbel te klikken op de linker-joystick autorun inschakelen en de Y-knop gebruiken om wapens te laten vallen, zelfs binnen het Inventory-scherm.

PlayerUnknown’s Battlegrounds kwam 12 december 2017 uit voor Xbox One en is rond dezelfde tijd uit Early Access gegaan op Steam.

Dice bespreekt de toekomst van Star Wars Battlefront 2

Er komen veranderingen naar Star Wars Battlefront 2, zo meldt ontwikkelaar Dice. Deze mededeling werd gemaakt op de website van Star Wars Battlefront 2. Volgens de developer komt er een nieuw progressie-systeem dat feedback van de fans in rekening heeft genomen. Hierover komen meer details in maart. Ook komt er een nieuwe gamemodus genaamd Jetpack Cargo in februari. Hierin moeten twee teams van acht spelers het tegen elkaar opnemen met jetpacks. De modus is er voor een gelimiteerde tijd. Ten slotte komt er “binnenkort” een nieuw seizoen. De makers “hebben veel geleerd van seizoen één” en willen dat graag toepassen in het volgende seizoen. Wat dit precies gaat bevatten en wanneer de content gaat verschijnen is onduidelijk, maar het zal “binnenkort” bekend worden.

Verder deelt Dice in dezelfde post statistieken van afgelopen games. Zo speelden 42% van de spelers de kant van de opstandelingen terwijl 58% vocht voor de First Order. Daarentegen maakten spelers 18,5 miljoen takedowns als Finn terwijl ze er maar 8,2 miljoen maakten als Phasma.

Star Wars Battlefront 2 verscheen afgelopen november voor PS4, Xbox One en pc. De game kreeg rondom release veel kritiek om de lootboxes en het progressiesysteem. EA haalde voor release nog de mogelijkheid om lootboxes te kopen uit de game en heeft beloofd de game aan te blijven passen.

Veranderingen aan blauwe zone in PUBG getest

De Xbox-versie van PUBG mag dan nog steeds een drama zijn, maar dat stopt de PUBG Corporation niet om ook verder te werken aan de pc-versie. Op de testservers van PlayerUnknown’s Battlegrounds op pc zijn namelijk een aantal aanpassingen aan de blauwe zone getest die de balans van de Battle Royale-game moeten verbeteren.

Spelers moeten in PUBG de blauwe zone zien te ontwijken, die steeds groter wordt naarmate de veilige witte cirkel verkleint. Wanneer spelers zich in deze blauwe zone bevinden, verliezen ze health. De snelheid hiervan is afhankelijk van hoe ver spelers in de wedstrijd gevorderd zijn.

Afgelopen week werden veranderingen getest die de “mid-tot-late fase”van een PUBG-potje aanpassen. In eerste instantie worden de wachttijden tussen fases verminderd, waardoor spelers zich sneller naar de witte cirkel moeten begeven. Tegelijkertijd wordt de snelheid waarmee de witte cirkel kleiner wordt iets verminderd. De laatste tweak is dat de allerlaatste blauwe zone meer schade doet. Hiermee kunnen spelers in de laatste fase zich minder lang verstoppen buiten de veilige radius.

PUBG-spelers gaven eerder aan dat de manier waarop de blauwe zones nu werken het tempo van de game verslechteren. Of de veranderingen in de uiteindelijk versie verschijnen horen we binnenkort.

Monster Hunter World krijgt day one-patch bij release

Als Monster Hunter World aankomende vrijdag 26 januari uitkomt, krijgt het gelijk een day-one patch. dit heeft Capcom bekendgemaakt. De Day One 1.01-patch is 815MB groot en zorgt er onder meer voor dat de online servers goed werken tijdens het spelen van de game. Tevens brengt het een aantal features met zich mee, waaronder online chat en event quests.

Verder zal er een gallery feature naar Monter Hunter World komen. Hierbij kunnen spelers alle hun vrijgespeelde event-scenes terugkijken. Het uiterlijk van personages zal, afhankelijk van de save data, in de scenes veranderen. Ook zal Poogie, het varkentje uit eerdere Monster Hunter-delen, als huisdier in de thuisbasis naar het spel komen en zijn er nieuwe talen voor de ondertiteling verkrijgbaar.

Monster Hunter World komt 26 januari uit voor PlayStation 4 en Xbox One en later dit jaar gevolgd door een pc-versie. Van een Switch-versie is geen sprake, zo hebben in een recentelijk interview Game Directors Yuya Tokuda -en Kaname Fujioka laten weten dat daar momenteel geen plannen voor zijn. “De reden om dit te doen komt gedeeltelijk doordat de titel al bijna vier jaar in ontwikkeling is. Op dat moment is de keuze gemaakt om trouw te blijven aan onze hardware keuzes en besloten we om de meest krachtige huidige consoles te gebruiken die toentertijd beschikbaar waren, wat de PlayStation 4 en Xbox One waren. Dus het besluit was al lang gemaakt voordat de Switch te koop was.”

Bekijk in het artikel alle details van de Day One 1.01-patch voor Monster Hunter World.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wat Spelen we dit weekend? – 27 en 28 januari

Patenten van Sony tonen mogelijk nieuwe Move-controller voor vr