in

Wat Spelen we dit weekend? – 27 en 28 januari


Vandaag kwamen twee langverwachte games uit: Dragon Ball FighterZ en Monster Hunter World. Wij bij de gameredactie keken naar de games uit dus we gaan lekker aan de slag dit weekend. Sommige van ons gaan echter lekker terug naar de PlayStation 2 en Martin gaat lekker puzzelen. Wat spelen jullie dit weekend? Laat het weten in de comments en alvast een fijn weekend!

Thijs Barnhard
Ik geloof dat ik in 2008 op de Wii al een keer ben begonnen aan Okami, maar dit weekend gaat ie er eindelijk echt aan geloven.Dat is bijna tien jaar later, maar van wat ik ervan begrijp is die game heel mooi oud geworden. Sowieso heb ik wel zin om een traditionele Zelda-achtige game te spelen want dat is alweer veel te lang gelden. Ik heb de afgelopen week ook een klein begin gemaakt aan de remake van de allereerste Resident Evil. De tank-besturing is echt even wennen, maar ik verbaas mij vooral over hoe spannend die game meteen al is. Eens kijken of ik dit weekend genoeg moed bij elkaar kan verzamelen om verder te spelen dan de eerste gang met een zombie.

Martin Verschoor
We Were Here Too staat dit weekend op de planning. In deze co-op puzzel game van Total Mayhem Games is het de bedoeling om samen al puzzelend een kasteel door te banjeren. Nou ben ik echt super goed in samenwerken en het communiceren via walkie talkies…dus als je een week niks meer van me hoort, dan weet je nu dat ik ergens vast zit in een puzzel van We Were Here Too.

Dennis Mons
Ik wil bij dezen mijn liefde uitspreken voor mijn collega Lucas van Gamer.nl, want hij heeft Super Mario Odyssey voor me meegenomen. Probleem is alleen een beetje dat ik vermoed dat ik vrijwel geen sociaal contact zal hebben met wie dan ook dit weekend. Gelukkig heb ik het voor elkaar gekregen om mijn vriendin een Ori-fanaticus te maken, dus terwijl zij los gaat met het witte vlinderkonijnbladdingetje, ga ik lekker shoppen voor leuke hoedjes en nieuwe broeken in Odyssey. Goeie deal.

Jacco Peek
Dat kan maar een game zijn: Dragon Ball FighterZ. Ik heb tijdens de bèta al het een en ander kunnen spelen, maar door connectieproblemen en het ontbreken van een tutorial had ik er minder plezier mee dan ik hoopte. Tot gisteren, want toen heb ik eindelijk geleerd hoe de controls exact werken en is combo’s maken opeens een fluitje van een cent. De gameplay is heerlijk en ik heb tijdens mijn eerste potjes tegen mijn broertje zwetend zitten gillen naar het scherm omdat het zó spectaculair is. Ook voor de verhaalmodus heeft Arc System Works gelukkig gekeken naar de flauwe grapjes uit Dragon Ball Super. Ik ben er wel bang voor dat de gevechten die je in deze modus voert snel repetitief worden, maar al met al is FighterZ voor mij nu al de beste Dragon Ball-game ooit gemaakt.

Arran Winmai
Ik wacht al maanden op Monster Hunter en vandaag is hij er dan eindelijk. Ik kan niet wachten om mijn controllers op handen te nemen en die monsters eens even flink te laten zien wie de baas is. Er kan eigenlijk niet genoeg benadrukt worden hoeveel ik vooruitkijk naar de game, dus ik ga lekker smullen en bijna non-stop spelen. De enkele uitzondering is de speldag op zaterdag. Ik weet niet welke bordspellen het worden, maar daar ga ik ook lekker mee aan de slag. Daarna ga ik gewoon weer terug naar Monster Hunter. Bereid je maar voor, Nergigante!

Eline Oosterloo
Dragon Ball FighterZ is uit en dat betekent dat mijn vriend het over niets anders kan hebben dan deze game. Hij heeft mij dan ook heel lief aangekeken deze game te spelen, dus dat is wat ik ga doen. Ik ben niet zo goed in fighting games, maar het is Dragon Ball, dus ik doe mee! Hopelijk bak ik er wat van met mijn favoriete personages Vegeta, Super Saiyan 2 Gohan en Android 18. Gisteren heb ik met wat Dragon Ball Z Abridged-afleveringen nog inspiratie opgedaan. Als ik met Vegeta een potje win, zal ik standaard “You’re either perfect or you’re not me!” roepen. Ik hoop dat ik win!

Wes Rijckaert
Het heeft even geduurd, maar dit weekend ga ik nog dieper duiken in Dragon Ball FighterZ. De afgelopen week heb ik al flink kunnen spelen en uitvoerig de offline modi kunnen testen. De servers zijn sinds vandaag online dus deze ga ik dan ook goed aan de tand voelen. Gisteren heb ik mijn broertje alle hoeken van het speelveld laten zien en ik hoop deze zegereeks online voort te kunnen zetten. Zie ik je online?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Games die je dit jaar niet moet vergeten – Kleine games, grote toppers

Dit was het Nieuws: Meer dan 4 miljoen spelers op Xbox One-versie van PUBG