in

Patenten van Sony tonen mogelijk nieuwe Move-controller voor vr


Sony heeft een tweetal patenten geregistreerd waarin mogelijk een nieuwe soort Move-controller is te zien die mogelijk in combinatie met PlayStation VR gebruikt kan worden.

Je kunt de DualShock-controller gebruiken en natuurlijk ook de huidige Move-controllers, maar verbeterde controllers voor een immersieve ervaring zouden zeker welkom zijn, zeker omdat er op de pc geschiktere controllers voor vr beschikbaar zijn.

De nieuwe controller lijkt wel op de oude Move-controller, maar heeft in dit geval een analge stick en makkelijker geplaatste knoppen. Ook is er een trigger die op een perfecte plaats lijkt te zitten. Er wordt specifiek melding gemaakt dat de controller wordt getrackt door “het apparaat op het hoofd van de speler”, oftewel de PSVR, in plaats van een camera boven de televisie. Ook zou de controller finger tracking hebben, vergelijkgbaar met de Knuckles-controller van Valve.

We geloven wel dat dit een echte controller gaat worden die Sony lanceert. Het bedrijf zet flink in op PlayStation VR. Zo is de nieuwe editie van de headset voorzien van een HDR-pass en een nieuwe headphone jack en verwacht Sony flink wat vr-games dit jaar. Een nieuwe, geschikte controller die de ervaring nog beter moet maken, komt dus als geroepen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dit was het Nieuws: Meer dan 4 miljoen spelers op Xbox One-versie van PUBG

Dragon Ball FighterZ review – Een wens die uitkomt