in

Wat spelen we dit weekend? 3 en 4 februari


Als mensen even bij ons op bezoek komen luidt meestal de vraag: “Spelen jullie hier spelletjes?” Meestal gevolgd door: “Wat leuk. Ik speel ook spelletjes.” Hoewel dit natuurlijk een beetje denigrerend is spelen wij inderdaad af en toe spelletjes. En wanneer kan dit beter dan in het weekend? Hier zijn onze plannen voor de vrije dagen. Gaan jullie ook lekker spelletjes spelen? Laat het weten in de comments.

Arran Winmai
Het klinkt misschien saai (dat is het absoluut niet) maar ik ga dit weekend weer lekker op monsters jagen in Monster Hunter World. Wat een game is dat. Helaas had ik vorige week uiteindelijk niet zoveel tijd, dus zal ik nu even rap die palico-gear uit Horizon Zero Dawn moeten fixen voor het voorgoed uit rotatie is. Verder gaan mijn vriendin en ik waarschijnlijk weer een hoofdstukje spelen van het bordspel Mice and Mystics. We gaan de koning redden!

Martin Verschoor
Ga Finger Driver spelen en vlug wat! Dat is namelijk precies wat ik ga doen dit weekend, want ik moet mijn highscore van 2702 wat oppompen. Finger Driver is een game voor je smartphone en je wordt helemaal kapot gegooid met reclame, maar dit spelletje gaat onder je huid zitten en ik blijf proberen m’n high score te verbeteren….dus dat ga ik doen dit weekend. Echt leuk.

Jacco Peek
Wanneer dit online gaat heb ik hopelijk het laatste stuk van Celeste uitgespeeld, de beste game die ik dit jaar heb gespeeld. De Super Meat Boy-achtige levels van die game zitten zo waanzinnig goed in elkaar dat je elke keer versteld staat van wat je voorgeschoteld krijgt, maar na binnen twee minuten een expert bent. Dit wordt gecombineerd met een fantastische soundtrack en een aangrijpend verhaal over depressie, waar verrassend positief mee wordt omgegaan. Celeste zegt: “Je komt er wel. Gewoon blijven ademen.” Net als in UFC 3 eigenlijk, waarin ik al hard op weg ben naar te top. Dit weekend wordt het tijd om de Ultimate Team-modus te proberen, want daar hoor ik wisselende verhalen over.

Bert de Vries
Ik weet nog niet precies wat ik ga spelen dit weekend, maar ik weet wel waarmee: mijn Steam controller. Ik heb dit lelijke ding onder een laag stof vandaan gehaald en ben eindelijk helemaal verliefd. Het is een onwijs lomp ding, die klik-geluiden zijn werkelijk om van te huilen, de knoppen zijn net verkeerd geplaatst en de ontvanger is veel te groot. Maar hij werkt! Oude games, nieuwe games, alles! Het is best ingewikkeld om alles echt lekker te laten werken maar zodra je het voor elkaar hebt, speelt het als een zonnetje. Ik heb zelfs Overwatch met plezier met een controller gespeeld!

Dennis Mons
Nou ik hoef daar niet lang over na te denken: doorploegen in Super Mario Odyssey. Heb er al flink wat uurtjes in in zitten, maar heb niet het gevoel dat ik al heel veel gezien heb. Moet alleen wel zeggen, dat hoe leuk ik de game ook vind, er wel een paar puntjes zijn die ik wat minder vind. De boss battles vind ik nogal lijken op elkaar en het is jammer dat er geen skill tree is (sorry, ben nu eenmaal gek op skill trees), maar verder is dit gewoon een heerlijk ouderwets Mario-avontuur, dus laat ik vooral niet de zuurpruim uithangen! WaHOOOO!

Thijs Barnhard
Ik heb Celeste misschien wel ‘uitgespeeld’ maar er is nog zoveel meer te doen in deze game dat ik voorlopig nog wel even zoet ben. Ik begin alweer een beetje te zweten als ik bedenk wat mij in de B-sides nog allemaal staat te wachten. Iets minder moeilijk is Okami HD waar ik vorige week weer aan begonnen ben. Op de Wii vond ik deze game eigenlijk niet zo leuk door de hele matige bewegingsbesturing. Op de PS4 is dat gelukkig een ander verhaal. Van een goede Zelda-kloon kan ik nog steeds heel erg vrolijk worden.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Lost Sphear review (PS4) – Oude wijn in een oude zak

Celeste (Switch) review – Hemelse platformer