in

Tips om de Victory Royale-titel binnen te halen in Fortnite: Battle Royale


Laat Pistols niet zomaar liggen

In de modus kun je kiezen uit verschillende soorten wapens in verschillende zeldzaamheden, die een eigen naam en kleur hebben: Common (grijs), Uncommon (groen), Rare (blauw), Epic (paars), Legendary (oranje) en Mythic (goud). Zo kan er gevochten worden met Assault Rifles, Submachine Guns, Shotguns, Sniper Rifles, Rocket en Grenade Launchers en Pistols. Die laatstgenoemde behoren tot de minst populaire wapens, maar dat is het zeker niet aan hun kwaliteiten te wijten, want Pistols kunnen tijdens gevechten op kleine afstanden erg goed van pas komen.

De normale Pistols doen gemiddeld 24 normale damage. Common doet daarnaast 155.2 damage per seconde (dps), Uncommon 162 en Rare 168.7. En het mooie aan Pistols is dat je de snelheid van het wapen zelf bepaalt met het vuren. Hoe sneller je op de toets klikt, hoe meer schade je je tegenstanders kan toedoen. Dus als je voortaan een Pistol tegenkomt tijdens het spelen van de Battle Royale-modus in Fortnite, denk dan even na voordat je ‘m laat liggen.

Land op de kleinere gebieden op de map

Sinds Epic Games een map-update uitbracht voor de Battle Royale-modus, zijn er nog meer grote gebieden met een naam beschikbaar dan eerst het geval was. Naast Greasy Grove, Pleasant Park, Retail Row, Flush Factory, Anarchy Acres, Tomato Town, Wailing Woods, Lonely Lodge, Dusty Depot, Loot Lake, Salty Springs Fatal Fields en Moisty Mire zijn nu ook Haunted Hills, Junk Junction, Shifty Shafts, Snobby Shores en Tilted Towers beschikbaar om op neer te dalen. Deze grote gebieden trekken veel spelers aan doordat ze een naam hebben op de map, voornamelijk op de linkerkant van de map. Een voordeel van deze plaatsen is dat er over het algemeen veel chests en loot te vinden is, maar een nadeel is dat je er al snel veel tegenstanders tegenkomt.

Maak eens de keuze om te droppen bij een minder grote plaats zonder naam. Ook op deze plaatsen is over het algemeen best veel goede loot te vinden om je Battle Royale-potje mee te beginnen en uiteindelijk die Victory Royale-titel binnen te slepen.

Zorg voor voldoende bouwmateriaal

Fortnite heet niet voor niets Fortnite. Het spel heeft de optie om dingen in het spel te slopen en met de ‘brokstukken’ forten te bouwen. Maak tijdens Battle Royale hier optimaal gebruik van en verzamel gedurende je potje zoveel mogelijk hout, steen en ijzer om daar vervolgens planken, daken, muren en trappen mee te maken. Wanneer je wat aan het slopen bent verschijnt er een blauw rondje op het voorwerp. Richt je je hier specifiek op dan gaat het slopen sneller en kun je meer materiaal in een kortere tijd verkrijgen.

Wanneer je beschoten wordt komt het verzamelde bouwmateriaal ook erg goed van pas. Kijk niet eerst om je heen waar vandaan komt, maar bouw jezelf de hoogte in. Hierdoor heb je bescherming en een betere kans om tegenstanders te zien en ze uit te schakelen. Verder kun je ook een compleet fort bouwen! Veel spelers doen dit vooral wanneer het potje tot zijn einde komt. Dan verschansen ze zich vaak in zelfgemaakte forten om daar tegenstanders uit te schakelen en zichzelf bescherming te bieden.

Sloop bomen niet helemaal

Hout is het makkelijkst verkrijgbaar, omdat er veel bomen en houten spullen te vinden zijn op de map. Pas alleen op met het slopen van bomen, dit gaat namelijk gepaard met veel geluid en een kleine animatie die goed op te merken is door tegenstanders. Sloop de bomen daarom tot dat ze nog 50 HP over hebben. Hierdoor wordt de animatie niet geactiveerd en zien vijanden niet zomaar bomen verdwijnen.

Ondanks dat je niet alles van de boom pakt krijg je wel veel hout, waarvan je weer planken, muren, daken en trappen kunt bouwen.

Maak gebruik van de Pump Shotgun

Tijdens het spelen van Fortnite: Battle Royale hebben spelers meestal liever de Tactical Shotgun dan de Pump Shotgun. Een van de redenen hiervoor is dat de Tactical-versie beschikbaar is in Uncommon, Rare en Epic, terwijl de Pump alleen verkrijgbaar is in Uncommon en Common. Als we de twee Shotguns met elkaar vergelijken doet de Pump echter juist niet onder voor de Tactical. De Tactical doet als Uncommon 67 damage, als Rare 70 en als Epic 74 damage.

De Pump Shotgun doet daarentegen maar liefst 90 en 95 damage. Dat betekent dat je met de Pump sneller van een tegenstander af bent. Vooral als je het hoofd weet te raken kun je diegene snel uitschakelen. Dus maak vaker gebruik van dat wapen, en leer er goed mee om te gaan. Je haalt er veel profijt uit.

Zoek goed naar ammo boxes

Naast een hoop chests zijn er ook een heleboel ammo boxes verstopt in de Battle Royale-map. Zoek er goed naar, want ammo is essentieel, en voor je er erg in hebt zit je zonder. Ammo is te vinden in boxes, chests, supply drops en los op de map. Maar de meeste ammo krijg je uit ammo boxes, en deze zijn goed verstopt.

Zo kun je ze bijvoorbeeld vinden onder de trappen van gebouwen, of zijn ze verborgen in het hooi op de boerderijen van Anarchy Acres en Fatal Fields. Zoek goed, zodat je niet met leeg magazijn komt te staan tijdens een gevecht.

Deze tips maken het spelen van Fortnite: Battle Royale hopelijk wat makkelijker en geven je een grotere kans om de Victory Royale-titel binnen te halen. Veel succes en plezier met het spelen, en vergeet niet je eigen Fortnite-wijsheden hieronder te delen!

Benieuwd hoe je speelt met metgezellen die op een ander platform spelen? Lees dan Zo speel je crossplay in Fortnite: Battle Royale bij onze vrienden van Gamer.nl.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 2.7/5 volgens 6 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Britse actrice Rita Ora speelt in verfilming van Detective Pikachu

Nieuwe Fortnite battle pass update en spelmodi