in

Gamen op zakformaat met de PocketSprite


PocketSprite is een mini-Game Boy die aan een sleutelbos past en waarop spellen van verschillende platforms geëmuleerd kunnen worden.

De PocketSprite heeft een emulator waar in eerste instantie Game Boy, Game Boy Color, Sega Master System en GameGear-spellen op gespeeld kunnen worden. Volgens de website draaien zelfs alle spellen van de bovengenoemde systemen op de PocketSprite. Doordat de software open source ism kunnen fans zelf spellen uploaden op de website en deze beschikbaar stellen voor andere spelers. Het is zelfs mogelijk zelf games te maken.
Een ingebouwde accu is volgens de maker goed voor meerdere uren speeltijd en kan worden opgeladen met micro-usb. De PocketSprite heeft 128Mbit flashgeheugen en heeft dezelfde besturingsmogelijkheden als de originele Game Boy. Roms kunnen via wifi worden overgezet naar het kleine apparaat.

Bovendien is de Pocket Sprite “zo klein dat hij in de strakste skinny jeans past”. In principe is het een sleutelhanger die weinig ruimte inneemt en niet veel weegt. Het is een “full-featured emulatie-console die aan je sleutelbos past”.

De PocketSprite kan op het moment gevonden worden op de CrowdSupply-website . Op het moment van schrijven is het doel van twintigduizend dollar net bereikt, maar de campagne loopt nog door tot en met 22 maart.
Als spelers bereid zijn het apparaat zelf in elkaar te zetten kan een PocketSprite gekocht worden voor 45 dollar. Voor tien dollar meer is hij al klaar voor gebruik. Tenslotte is er een Deluxe-editie die gemaakt is van aluminium in plaats van plastic. De eerste PocketSprites moeten in april verscheept worden.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Smartphonegame Mario Kart Tour wordt ‘free-to-start’

Games & Psychologie – Waarom spoilers goed voor je zijn