in

IG Q&A: Wat wil je zien in de PlayStation 5?


De PlayStation 4 is al sinds 29 november 2013 uit. Dat maakt het ruim vier jaar oud en het zou best kunnen dat zijn opvolger er alweer aan komt. Wij bereiden ons graag op dit soort dingen voor en daarom vroegen we aan onze redacteurs wat zij willen zien in de nieuwe PlayStation 5. Heb jij ook eisen voor de volgende Sony-console? Laat het weten in de comments.

Jacco Peek
Ik zou heel graag backwards compatibility willen op de PlayStation 5. Het PSN begint net als Xbox Live steeds meer op Steam te lijken, omdat je een catalogus aan games opbouwt een meeneemt door de jaren heen. Het lijkt me ontzettend tof om een console te hebben staan waar ik alle PlayStation games op kan spelen, in plaats van te moeten betalen voor PlayStation Now. Microsoft bewijst dat het mogelijk is om oude games er significant mooier uit te laten zien, dus waarom niet op de PlayStation 5? Verder zouden vette nieuwe games en een niet al te hoge prijs ook wel fijn zijn.

Jules Schlicher
Ik zie sowieso graag dezelfde nadruk op het leveren van een geweldige speelervaring. Als Sony een ding goed, niet te zeggen uitstekend, heeft gedaan met de PlayStation 4, dan is dat het profileren van het apparaat als een rasechte spelcomputer voor gamers. De console is mede daardoor het go-to platform van deze generatie geworden, en het heeft Microsoft ook weer die kant op getrokken. Trek die lijn door naar de PS5, ram er weer sterkere maar betaalbare hardware in, een 4K-blu-rayspeler, weer een betere controller, en hopelijk een verrassende innovatie die voor een creatieve impuls bij ontwikkelaars zorgt. Sony heeft een sterke positie en het zou mooi zijn als het bedrijf dat aangrijpt om het voortouw te nemen in iets nieuws.

Martin Verschoor
Wat ik wil? Nou, bouw ‘m meteen in een 8K-tv, zijn we in een keer klaar. Van mij mogen de schijfjes ook verdwijnen (sorry retail), mits er een flink wat opslag inzit natuurlijk. En daarnaast wil ik er alles op kunnen spelen wat we de afgelopen jaren op PlayStation-machines hebben mogen bevingeren. Gaat dit gebeuren? Nee, natuurlijk niet. Het is de vraag of er überhaupt een PS5 komt. Maar wil ik het? Oh ja zeker!

Dennis Mons
Ik zou het heel stiekem best wel vet vinden als Sony ook een soort van hybride machine zou maken. Het gemak van de Switch is echt fantastisch, maar ik mis toch echt wel PlayStation exclusives op een handheld. En ik had echt mad love voor mijn PSP en Vita. Misschien kunnen ze een minder krachtige draagbare PS5mini maken met een knap scherm die een flinke boost in graphics krijgt wanneer hij in een opgefokt PS5-dock gezet wordt. Blam! 4/8K op 60fps en Dolby Atmos in je bakkes. Want laten we eerlijk zijn: het dock van de Nintendo Switch doet bar weinig (en is zo goed als leeg). Dat zal bij een Sony-machine waarschijnlijk nooit gebeuren.

Arran Winmai
Voor mij hoeft er niet veel te veranderen, maar ik ben het wel met Jacco eens dat backwards compatibility erg mooi zou zijn. Dan hoef ik niet nóg een console aan te sluiten op mijn tv. Dat kan trouwens al lang niet meer, ik jongleer de kabels van de consoles en dat is toch wel even een minpuntje. Dan kan ik wat draadjes opruimen en mijn woonkamer veiliger maken voor het konijn.

Eline Oosterloo
Ik wil een PlayStation 5 die ten eerste komt met langere oplaadkabels voor de controllers. Hij moet veel opslagruimte hebben en specs die gericht zijn op de toekomst, zodat we de hele pro/ultra/X-versies kunnen overslaan. Backwards compatibility met alle PlayStation-consoles van hiervoor, dus ook PSP en PS Vita, zodat ik niet meer mijn PlayStation 2 tevoorschijn moet halen als ik Persona 3 of Gradius V wil spelen. Het liefst nog met slots voor de memory cards van de PS1 en PS2, zodat de save-bestanden kunnen worden overgezet naar de PS5. Dat is mijn retro-droom. Voor zo’n apparaat zou ik wel 600 euro over hebben.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Interessante gebeurtenissen in Nederland voor een nieuwe AC-game

Battalion 1944 early access review – Fps van de oude leer