in

Interessante gebeurtenissen in Nederland voor een nieuwe AC-game


De volgende Assassin’s Creed gaat zich volgens de laatste geruchten in Azië afspelen. Of het nou China of Japan is, er zijn genoeg mooie geschiedenisverhalen te vertellen. Datzelfde geldt natuurlijk voor een Assassin’s Creed die zich in Nederland zou afspelen. Welke mooie geschiedenisverhalen zouden we in Assassin’s Creed: Je Maintiendrai tegenkomen?

Willem van Oranje en de Tachtigjarige Oorlog
Van 1568 tot 1648 was Nederland in de ban van de Tachtigjarige Oorlog, die vooral te wijten was aan een godsdienstoorlog tussen de katholieken en protestanten. Willem van Oranje was de leider van de Nederlandse gewesten en hij schakelde een Duits leger in om tegen het Spaanse leger te vechten. Het zou tof zijn om in een Assassin’s Creed-game Margaretha van Parma te besluipen, Egmond en Hoorne proberen te redden en Willem van Oranje te vermoorden, zo vlak na de beeldenstorm.

De Bataafse opstand
Nu is de Tachtigjarige Oorlog relatief recent. Wat als we nog veel verder teruggaan in de tijd? Denk bijvoorbeeld het jaar 69 na Christus. Toen vond de opstand van de Bataven plaats onder leiding van Gaius Julius Civilis. In deze opstand waren onderhandelingen essentieel, dus daar kun je als assassin geweldig tussenzitten. Civilis gebruikte bijvoorbeeld geheime boodschappen om in contact te komen met de Cananefaten, de Frisii en Bataven in Brtiannia en Mainz. Het grote Romeinse fort Castra Vetera vraagt er ook om beklommen te worden door een assassin, want dat is wat Civilis belegerde om vervolgens vele mannen te verliezen.

De Gelderse oorlogen
Nog voor de Tachtigjarige Oorlog startte, waren er de Gelderse Oorlogen. Van 1502 tot en met 1543 vonden ze plaatsen in Holland, Vlaanderen en Brabant. Het ging tussen de Habsburgse vorsten van Bourgondisch Nederland en Karel van Gelre uit het Noorden. Karel de Stoute was dood en het broeide. In de Tachtigjarige Oorlog had je veldslagen, maar de Gelderse Oorlogen waren vooral kleinere conflicten zoals plundertochten en hinderlagen. In Assassin’s Creed zouden we graag de plundering van Den Haag in 1528 het toneel laten zijn van het betere sluip-, schut- en moordwerk.

De VOC van Jan Pieterszoon Coen
Even wat verder in de tijd komen we aan in de Gouden Eeuw, het moment waarop Nederland haar rijkdom verwierf. Dat gebeurde niet zonder slag of stoot en nog altijd zijn er veel uiteenlopende meningen over in hoeverre Nederlanders op eerlijke wijze handel dreven. Een gewaagd onderwerp is het dus zeker, maar het zou geweldig zijn om op schip Hoorn mee te varen bij Jan Pieterszoon Coens eerste reis naar Oost-Indië, tot het moment dat hij als gouverneur-generaal ruzie kreeg een fort te bouwen op de oever van de Tjiliwan en even later de Engelsen het Hollandse schip De Zwarte Leeuw kaapten. Genoeg spanning en sensatie voor een AC-avontuur.

De kenau van Haarlem
Het is alweer veel te lang geleden dat we met Aveline door de bayou slopen, dus het wordt tijd dat onze assassin deel uitmaakt van een vrouwenleger. Tijdens het Beleg van Haarlem in 1572 en 1573, dus tijdens die Tachtigjarige Oorlog, was er namelijk een leger dat uit dames bestond. Onder leiding van Kenau Simonsdochter Hasselaer gingen zij de strijd aan voor de stadsmuren van Haarlem. Hasselaer zorgde er met haar houthandel ook nog even voor dat er een galei werd gemaakt voor de manschappen. Het was een barbaarse tijd waarin duizenden soldaten en burgers werden geëxecuteerd, maar waarover vele mooie verhalen te vertellen zijn over heldhaftige mensen zoals Hasselaer. Als assassin kun je helpen een van de tienduizend kanonskogels af te vuren, of mensenlevens te redden tijdens de hongersnood.

Zijn er mooie verhalen uit de Nederlandse geschiedenis die jij graag in een Assassin’s Creed-game zou willen beleven? Vertel ons er alles over in de reacties hieronder.

Geschreven door: Laura Kempenaar.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dit was het Nieuws: Fortnite: Battle Royale updates en Skate 4

IG Q&A: Wat wil je zien in de PlayStation 5?