in

Dit was het Nieuws: Fortnite: Battle Royale updates en Skate 4


Wat waren de belangrijkste nieuwtjes van deze week? Je leest het in Dit was het Nieuws.

Battle royale-game Mavericks: Proving Grounds biedt ruimte voor 400 spelers
Een nieuwe game genaamd, Mavericks: Proving grounds heeft een nieuwe trailer gereleased. De game wordt ontwikkeld door Automaton en wil voornamelijk een nieuwe insteek vinden in het populaire battle royale-genre.

In het spel kunnen zo’n 400 spelers op dezelfde server spelen. In de trailer zelf is nog niet veel te zien omtrent gameplay. Er worden natuurshots getoond, waar je schimmen in de verte ziet rondlopen. Daarnaast zijn vage explosies en schoten te horen. Mavericks: Proving Grounds zal proberen hoge kwaiteits graphics en gameplay te combineren met veel spelers die tegelijkertijd gamen.

Deze combinatie wilt Automaton verwezenlijken met behulp van Improbable’s SpatialOS technologie. Zoals op de site van dit platform valt te lezen: “SpatialOS is een nieuw type ontwikkelingsplatform dat de oude limitatie met betrekking tot het oude client/server-model overtreft. Met andere woorden: dit platform zal ervoor zorgen dat 400 spelers tegelijkertijd kunnen spelen.

In een interview met James Thompson op de PC Gamer Weekender-livestream vertelt hij dat de 400 spelers zich zullen bevinden in een wereld die 12 vierkante kilometer zal beslaan. Daranaast heeft de game een wilde, actieve, “levend en ademde” wereld.

Deze limitatie van 400 spelers is voor de Battle Royale modus. Na de launch van de game in 2018, zal Automaton uitbreiden naar een MMO, waar een map ruimte moet bieden voor 1000 spelers. Een grote hub genaamd The Capital wordt dan ook geïntroduceerd. Dit is een grote stad waar spelers kunnen handelen, zich inschrijven voor clans, het checken van achievements en andere MMO gedreven activiteiten ondernemen.

Automaton is al sinds 2015 bezig met de ontwikkeling van dit spel. Het spel zal “deze zomer” een bèta krijgen. Op de website van de game is te zien dat eerste roadmap wordt aangekondigd tijdens de Game Developers Conference dat op 19-23 maart zal plaatsvinden in San Fransisco.
Hieronder is de teaser en het interview met James Thompson te zien.


Skate 4 volgens webwinkel in 2018 naar PS4 en Xbox One
Het zal de natte droom zijn voor skategameliefhebbers, maar er gonzen geruchten dat er een vierde deel in de Skate-serie gaat komen. Naar verluidt zou het spel uit moeten komen in 2018 op de PlayStation Xbox One.

Het balletje begon te rollen nadat er op een Zweedse webwinkel, Webhallen.com, een exemplaar van Skate 4 voor de PlayStation 4 en Xbox One opdook. Bij beide versies is al een mogelijke cover te zien en staat de prijs van 599 Zweedse Kroon, wat omgerekend zo’n 60 Euro is. Volgens de pagina moet de skategame dit jaar verschijnen. Voor de officiële aankondiging van Burnout Paradise Remastered, was de game al te vinden op webwinkels als Amazon JP en een Braziliaanse retailer. De kans is ook aanwezig dat de pagina van Webhallen is aangemaakt zonder enige bevestiging van EA te hebben gekregen.

Het is voor het eerst dat er concrete geruchten te zien zijn voor een mogelijke Skate 4. In januari van 2017 hintte EA’s senior community manager Daniel Lingen al naar vierde versie van de Skate-sier met een Tweet met daarin niets meer dan “#skate4”. Dit betekent niet dat Lingen bevestigde dat er een nieuwe game in de geprezen skatereeks in de maak is.

In 2016 voerde The Berrics, een van de meest bekende skateparken in de Verenigde Staten, een campagne voor Skate 4. Zij verklaarde dat de skategames een uitlaatklep vormden wanneer ze na een volle dag skaten, of met een blessure, alsnog de skatebaan op wilden.

Skate 3 verscheen in 2010 op PlayStation 3 en Xbox 360, maar sindsdien is de serie nergens te bekennen. EA heeft Skate 3 wel speelbaar gemaakt op Xbox One via backwards compatibility. De franchise werd geprezen om de besturing en graphics, die samen zorgden voor een realistische weergave van de sport.

Toentertijd reviewde onze redacteur Thijs Barnhard de game en gaf hem een 8+. ” Wat Skate 3 doet, doet het goed. Dat klinkt simpel en een tikkeltje kort door de bocht, maar Skate 3 overtreft het wat warrige tweede deel en weet op een creatieve en onderhoudende manier een eigen draai te geven aan de online mogelijkheden. Het is geen enorme stap vooruit, maar er is duidelijk vooruitgang en dat alleen al maakt van Skate 3 een waardig vervolg”, was zijn conclusie.

En laten we vooral weer even een tikkie nostalgisch worden bij wat vette tricks die je in de game uit kon voeren.

Electronic Arts heeft nog niet gereageerd op de geruchten van een mogelijke Skate 4.

Burnout Paradise Remastered volgende maand naar PS4 en XOne

EA heeft Burnout Paradise Remastered aangekondigd. De game moet op 16 maart voor PlayStation 4 en Xbox One verschijnen.

Er gingen al langer geruchten over een remaster van de racegame die vorige generatie verscheen, maar nu is hij officieel aangekondigd. Criterion Games, de studio achter het origineel, werkt tevens aan de remaster.

Het spel zal in 4K en 60 fps speelbaar zijn op PS4 Pro en Xbox One. Daarbij wordt er ook aan een pc-versie gewerkt, maar die komt pas ergens later dit jaar uit. De remaster bevat alle content uit het origineel, alsmede alle uitbreidingen als Big Surf Island en de mogelijkheid om met motors te rijden. Er is een prijs van 40 dollar aangekondigd, een prijs in euro’s is er nog niet.
Bekijk de officiële website hier en de eerste trailer hieronder.

Update: Seizoen 3 van Fortnite: Battle Royale online + alle details
Update: Het derde seizoen van Fortnite: Battle Royale is zojuist online gegaan op PlayStation 4, Xbox One en pc. Met Season 3 brengt Epic Games ook een gloednieuwe update met zich mee, die onder meer de bouwfunctie van de gamemodus verbetert en een nieuw wapen toevoegt.

Origineel bericht: Epic Games heeft in een blogpost exacte details bekendgemaakt rondom de Season 3-Battle Pass in Fortnite: Battle Royale. Het derde seizoen van game komt aanstaande woensdag, 21 februari, naar de PS4, Xbox One en pc.

De Battle Pass heeft dertig meer items ten opzichte van het vorige seizoen. De nieuwe Battle Pass bedraagt 76 items. Hieronder is te zien hoe het derde seizoen zich verhoudt tot het vorige. Nieuwe items die men krijgt zijn, Back Blings, Skydiving FX Trails en Loading Screens. Het enige item dat tot nu foto’s van zijn vrijgegeven, is het Mission Specialist Outfit. Dit is een soort van ruimtepak. Verder liet Epic met een korte teaser een van de nieuwe Skydiving FX Trails zien, de speler springt naar beneden gevolgd door een spoor van vuur, plus een nieuwe glider en outfit en een nieuw wapen; de Hand Cannon Pistol. Deze zal Heavy Bullets gebruiken en komt over van de Save The World-modus .

Epic zegt in de blogpost: “Hoewel we 30 tiers hebben toegevoegd, je bent nog steeds even veel tijd kwijt om de Battle Pass te voltooien als het laatste seizoen (75-150 uur).” Je kan ook de eerste 25 tiers van de Battle Pass kopen, door 2800 V-Bucks te betalen. Epic Games kondigde ook aan dat ze de dagelijkse uitdagingen veranderen. Nu worden het wekelijkse uitdagingen. Elke week verschijnen er zeven nieuwe uitdagingen, waarvan spelers er minimaal vier van moeten voltooien om de beloningen te krijgen.

Vorige week maakte Epic bekend dat de seizoenen vanaf nu met V-Bucks kan worden gekocht. Dit is de in-game valuta.

Voor PlayStation 4-gebruikers is er een speciale skin beschikbaar. Deze is gratis te downloaden voor PlayStation Plus-leden via de PlayStation Store onder het kopje add-ons bij Fortnite: Battle Royale. Verder kwam er vorige week vele nieuwe items naar de modus door een update. Zo zijn er op het moment speciale Chinese shrines te vinden in de Battle Royale-map ter ere van het Chinees Nieuwjaar.

Fortnite: Battle Royale is nu gratis te spelen als Early Access-titel voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Gamers op PS4 en pc kunnen met elkaar spelen dankzij de crossplay-functionaliteit.

Wil je nou weten wat je het beste kan doen tijdens het spelen van Fortnite: Battle Royale? Check dan ons tips-artikel om de Victory Royale-titel binnen te halen.

EA organiseert EA Play 2018, persconferentie nog niet aangekondigd
E3 komt er deze lente weer aan en dat betekent dat Electronic Arts weer zijn eigen evenement houdt, EA Play. De uitgever heeft de data voor dit jaar aangekondigd, maar een persconferentie is nog niet bevestigd.

De minibeurs van de uitgever wordt wederom in het Hollywood Palladium gehouden. De show begint op zaterdag 9 juni en loopt tot en met maandag 11 juni. De dag erna begint E3, dat loopt tot en met donderdag.

Op EA Play zullen weer diverse nieuwe games van de uitgever te spelen zijn. Normaliter begint EA zijn evenement met een persconferentie waarop het nieuwe games aangekondigd en beelden laat zien, maar deze persconferentie, die normaliter live wordt uitgezonden, is vooralsnog niet aangekondigd. Het is niet bekend of EA van plan is om dit jaar een persconferentie te houden.
Verwacht wordt dat EA games als BioWare’s Anthem, een nieuwe Battlefield en Fifa 19 toont. Tickets voor het evenement gaan deze lente in de verkoop.

Gerucht: Super Smash Bros. komt dit jaar nog naar de Switch
Super Smash Bros. komt mogelijk dit jaar naar de Nintendo Switch.
Dat vertelt industrie-insider Emily Rogers op ResetEra. Rogers heeft al vaker informatie gelekt en dit bleek toentertijd correct te zijn. Zij claimt dat een Smash Bros.-titel dit jaar nog wordt aangekondigd en rond de kerst uit gaat komen. Bovendien moet de Switch-game naast bestaande content van de Wii U – en 3DS -versies ook gloednieuwe dingen toevoegen. Allebei deze versies kregen van ons hoge cijfers. Vooral de Wii U-versie wordt geprezen en Thijs noemt het “pure Nintendo-magie”.

Helaas heeft Rogers “nog niet genoeg informatie om te weten of het een ‘deluxe definitive edition port’, ‘half-sequel’ of een ‘full sequel’ gaat worden. Wel vermoedt ze dat “Nintendo het een soort halve sequel gaat maken die voortbouwt op zijn voorganger maar een boel nieuwe content toe zal voegen en het in een nieuw jasje zal stoppen om essentieel een nieuwe sequel te worden”.

In een interview had het hoofd van Nintendo of America, Reggie Fils-Aime had al gehint naar de komst van een smash voor de Switch. “Smash is een van onze bestverkopende franchises. Er zal een geweldige Super Mario-ervaring en een geweldige Zelda-ervaring zijn op de Switch, dus je kan zeker iets verwachten van verschillende Nintendo-franchises in de toekomst,” aldus Reggie Fils-Aime.

Al sinds de Nintendo 64 brengt Nintendo voor elke homeconsole een Smash-game uit. In 2014 werd voor het eerst een versie uitgebracht voor een handheld, namelijk de 3DS. Fans verwachten daarom absoluut een deel voor de Switch.

Tweede saveslot moet gekocht worden in Metal Gear Survive
Spelers die een nieuwe save aan willen maken in Metal Gear Survive komen wellicht bedrogen uit. Een tweede saveslot kost namelijk echt geld.

Metal Gear Survive is nu een dagje uit en spelers ontdekken dat een tweede saveslot gekocht moet worden voor 10 Euro. Om opnieuw te beginnen moet je dus de eerste save verwijderen of 1.000 Survival Coins betalen, wat omgerekend een tientje is. Naast de SV coins kopen krijg je er ook dagelijks 30 voor het inloggen. Het is dus ook mogelijk 34 dagen lang te sparen.

Ook ontdekten fans in de End User Licence Agreement (EULA) wat aparte voorwaardes stellen. Spelers mogen de game niet gebruiken om relaties te onderhouden of om politieke campagnes te voeren. Videogame-journalist Matt Paprocki vond dit en postte het op Twitter.

Metal Gear Survive is een spin-off van de Metal Gear-serie en dan vooral Metal Gear 5: The Phantom Pain. In plaats van Solid Snake nemen spelers de rol aan van normale soldaten die door een wormgat in een andere dimensie terecht komen. Daar zijn zombie-achtige vijanden die ze aanvallen en het is zaak te overleven en een manier te vinden om terug te komen in hun eigen wereld.

Sneller bouwen in Fortnite: Battle Royale met Turbo Building

De seizoen drie-update voor Fortnite is nu uit en brengt verbeteringen aan het bouwsysteem in de battle royale-modus.

Dit maakt Epic Games bekend op hun blog. Een van de nieuwe toevoegingen is ‘Turbo Building’, waarmee spelers objecten kunnen plaatsen terwijl ze sprinten door de bouwknop ingedrukt te houden. Zo kun je over een brug lopen terwijl je hem in elkaar zet.

Ook is er de nieuwe ‘Auto Change Materials’-optie beschikbaar. Als deze eenmaal is aangezet, wordt er automatisch van bouwmateriaal gewisseld als het gebruikte materiaal op gaat. Zo wordt automatisch gewisseld naar steen als de vooraard hout op is, Turbo Building en Auto Change Materials kunnen allebei aan- en uitgeschakeld worden in het menu.

Tenslotte staan bomen en stenen niet meer in de weg voor het bouwen van een structuur. Wel wijst Epic erop dat een boom verwerken in je structuur deze niet steviger maakt. Als de onderste laag wordt verwijderd, zal deze alsnog instorten.

De 3.0.0-update luidt het begin van seizoen drie in voor Fortnite: Battle Royale, dat vandaag van start gaat. Hiervoor was de battle royale-modus tijdelijk niet beschikbaar. Vaak zijn de servers na een grote update wel tijdelijk instabiel, dus houd daar rekening mee.

Meer informatie over seizoen drie en de Battle Pass kun je hier vinden. Overigens kan de Battle Pass gekocht worden met in-game geld. Onder andere voegt seizoen drie de hand cannon toe, een wapen dat origineel afkomstig is van de Save the World-modus.

Ook laat Epic weten dat Black Blings, kosmetische voorwerpen die in seizoen drie worden geïntroduceerd, voor alle personages gebruikt kunnen worden. Met deze voorwerpen kunnen personages nog verder gepersonaliseerd worden.

Wil je nou weten wat je het beste kan doen tijdens het spelen van Fortnite: Battle Royale? Check dan ons artikel met tips om de Victory Royale-titel binnen te halen.

Assassin’s Creed: Origins Discovery-modus wordt gecensureerd
In de nieuwe Discovery Tour-uitbreiding voor Assassin’s Creed Origins worden geslachtsdelen van standbeelden gecensureerd.

Deze lichaamsdelen zijn wel zichtbaar in het hoofdspel. Voor de educatieve modus heeft Ubisoft er echter voor gekozen suggestieve beelden te bedekken met een schelp. Deze uitbreiding is sinds afgelopen dinsdag te spelen. In de modus zitten 75 verschillende rondleidingen door oud Egypte, waar het spel zich ook afspeelt.

Net als in een echte rondleiding stopt de Discovery Tour zo nu en dan om spelers verschillende bezienswaardigheden in meer detail te laten onderzoeken. Deze exhibities zijn ontworpen met hulp van een team historici. Zo hopen de makers iets bij te dragen aan het onderwijs.

RockPaperShotgun ontdekte tijdens een speelsessie dat geslachtsdelen bedekt zijn met zeeschelpen.

Deze uitbreiding kan los gekocht worden en zonder het hoofdspel gespeeld worden. Deze beslissing is mogelijk gemaakt om de educatieve modus ook beschikbaar te maken voor een jonger publiek. Ook kunnen basisscholen er zo gemakkelijk gebruik van maken.

Naast dat de modus los voor 20 Euro beschikbaar is, krijgen spelers die in het bezit zijn van Assassin’s Creed Origins op pc, PlayStation 4 of Xbox One de uitbreiding ook volledig gratis.

Patch in Kingdom Come heeft waarschijnlijk ‘save- en exit-functie’
Warhorse Studios, de ontwikkelaar van Kingdom Come: Deliverance heeft in een blogpost op Steam gezegd dat de nieuwe 1.3 patch een ‘save en exit functie’ bevat.

In Kingdom Come: Deliverance kan de speler door verschillende manieren het spel opslaan. De speler kan gaan slapen of het gebeurt automatisch wanneer een nieuwe quest wordt gestart. Maar aan het einde van een quest wordt het spel niet opgeslagen. Om het spel op te slaan moet de speler dus toch echt eerst een nieuwe quest beginnen. Deze quests duren lang en de momenten om het spel op te slaan liggen daardoor ver uit elkaar. Een laatste optie om het spel op te slaan, is door Savior Schnapps te drinken. Dit is een alcoholisch drankje, waar de speler aan het begin van het spel er een aantal van krijgt. Wanneer de schnapps op zijn, is de speler geforceerd deze te kopen of te brouwen. Bovendien wordt de speler dronken van deze schnapps.

Op Reddit en andere fora is veel discussie ontstaan rondom dit save-systeem. Zo kwam er eerder een mod naar de game die het de speler mogelijk maakt om de game op elk moment op te slaan. Deze “Unlimited Saving Mod” kan je hier vinden en is momenteel ongeveer 130.000 keer gedownload.

Door de nieuwe patch die op Steam staat, wordt er gespeculeerd dat Warhorse Studios een nieuw soort save -ysteem introduceert of verandering gaat brengen op het huidige systeem.
Dit worden de aanpassingen die komen in patch 1.3:

  • Save- en Exit-functie

  • Verbetering van de besturing in de lockpicking minigame met controllers

  • Zakkenrollen minigame-verbeteringen

  • Alchimierecept voor respect potion

  • Veel quest-gerelateerde bugs verholpen

Er wordt verder niet uitgelegd wat deze save- en exit-functie precies inhoudt. Een exacte datum voor de patch is niet bekend. Daarnaast zegt Warhorse Studios ook dat deze features niet gegarandeerd worden doorgevoerd na deze patch.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Kingdom Come: Deliverance review – Neemt te veel hooi op de vork

Interessante gebeurtenissen in Nederland voor een nieuwe AC-game