in

“Cyberpunk 2077 nog ambitieuzer dan The Witcher 3”


CD Projekt Red wil van Cyberpunk 2077 een blockbuster-franchise maken die nog ambitieuzer is dan The Witcher 3.

Dit vertelt CD Project Red-CEO Adam Kicinski in een acht uur durende presentatie. “Cyberpunk is onze volgende Witcher 3, maar nog amibieuzer,” meldt hij, “ons doel is om een nieuwe blockbuster-franchise van de grond op te bouwen”. Hoewel hij denkt dat de game een berder publiek bereikt dan alleen rpg-spelers wordt het een “echte rpg voor een volwassen publiek”.

Ook voor de verkoopcijfers heeft Kicinski grote ambities, maar hij verzekert ons ervan dat dit niet te koste zal gaan van het spel. “De kwaliteit is onze hoogste prioriteit.”

Fans zitten zeker te wachten op meer nieuws over Cyberpunk. Dit bleek onder andere uit een tweet op het Cyberpunk 2077 Twitter-account in januari. In de post stond simpelweg *beep*, maar het was genoeg om de aandacht van de mensen weer te trekken. Dit gebeurde na vijf jaar radiostilte op Twitter en sindsdien is er ook niets meer op gepost.

Tenslotte bevestigt Kicinski dat er geen The Witcher 4 komt. “We kunnen geen The Witcher 4 maken omdat dit van het begin af aan een trilogie was. Misschien maken we ooit nog een game in het Witcher universum, maar voor nu ligt onze focus op Cyberpunk en Gwent.”

CD Projekt Red kondigde in 2013 al aan dat ze werken aan Cyberpunk. Dat is twee jaar voor The Witcher 3 uitkwam. Naast een teaser-trailer bleef het echter jarenlang stil. Toch hebben mensen hoge verwachtingen van de game, onder andere omdat het door CD Projekt Red wordt gemaakt in samenwerking met Michael Pondsmith, de originele ontwikkelaar van de originele pen-en-papier-rpg’s Cyberpunk 2013 en 2020. Bovendien zouden spelers veel vrijheid krijgen om hun eigen verhaal te maken. In plaats van de wereld te redden probeert het personage niet als zwerver, drugsverslaafde of gevangene te eindigen. Lees voor meer informatie onze preview.

Vermoedelijk zullen we dit jaar eindelijk iets van het spel zien op E3. De presentatie van Adam Kicinski begint in onderstaande videio na om 3:16:20.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Assassin’s Creed Origins Discovery Tour – Een geweldige vondst

Nieuwe Secret of Mana-patch tracht bugs en glitches te repareren