in

Ben jij mijn nieuwe papa? Hoe vind je een adoptieouder in Monster Hunter World?


Monster Hunter World is een game die veel diepgang heeft. Dat is leuk voor spelers die zich er lekker in willen verdiepen, of hun ervaringen meenemen van eerdere delen. Helaas betekent het ook dat de game een hoge instapdrempel heeft die beginnende spelers af kan schrikken. Gelukkig zijn fans zich hiervan bewust, waarvoor ze het Adopt a Hunter-project hebben opgezet: laat je ‘adopteren’ door een ervaren speler en leer de weg te vinden van een echte expert, of bied je expertise als meesterjager aan en neem een nieuwe rekruut onder je hoede. Allemaal leuk en aardig, maar hoe werkt het en hoe geef je je op?

Wat is Adopt a Hunter?
Op de website wordt het concept kort uitgelegd. Het programma is opgezet door fans en alle deelnemers zijn er geheel vrijwillig. Dat geldt voor de nieuwelingen, maar ook voor de ervaren spelers die klaar staan om beginners een handje te helpen. Het is een kans nieuwe vrienden te maken waarmee je dan meteen iets gemeen hebt: Monster Hunter World. Het is aan de gekoppelde spelers om contact met elkaar op te nemen en dat te onderhouden.

Hoe dat allemaal verloopt ligt aan de deelnemers. Het kan zijn dat de expert de onervaren jager de fijne kneepjes van het vak leert, of juist toekijkt hoe zijn leerling te werk gaat en wat pointers geeft. Of hij kan technische uitleg geven. Vaak is het een combinatie van deze dingen. Ook het platform dat de spelers gebruiken om contact met elkaar op te nemen bepalen ze zelf. Deze persoonlijke aanpak kan ervoor zorgen dat een koppeling jou niet ligt. In dat geval kun je dit aangeven aan het programma en een nieuwe match aanvragen.

Hoe meld je je aan?
De opzet van het programma werkt grotendeels via Discord. Via een link word je uitgenodigd voor het Adopt a Hunter-kanaal. Vervolgens moeten er een paar dingen gedaan worden. Er is een flinke hoeveelheid chats en je landt eerst in de base-camp-tab. Daar word je verwelkomd, maar er wordt niet uitgelegd wat er gedaan moet worden. Daarom gaan wij er stap voor stap doorheen.

1). Ga naar de role-assignments-tab. Hier kun je aangeven of je een veteraan, beginner of gemiddelde speler bent. Vervolgens klik je op je speelplatform. Ten slotte klik je op de regio waar je woont. Deze keuze bevestig je nog eens en dan ben je klaar voor de volgende stap.

2). Ga naar de assignments-tab en typ daar in de chatbox ‘?signup’. De Guild Receptionist-bot verschijnt en biedt twee links om je in te schrijven: een voor veteranen en een voor beginners. Vervolgens kom je op een enquête. Beantwoord alle relevante vragen en ga terug naar de assignments-tab in Discord. Typ ‘?verify’.

3). Je krijgt nu een persoonlijk bericht van de Guild Receptionist-bot op Discord. Zij bevestigt dat je verzoek binnen is gekomen en checkt vervolgens of alles in orde is. Dat kan enkele minuten duren.

  • Als ze “It appears that there is something wrong with your paperwork, please reach out to a matchmaker to get it corrected. Thank you” zegt is er waarschijnlijk iets fout gegaan bij één van de eerdere stappen. Zo niet, neem dan in de assignments-tab contact op met een admin.

  • Bij het antwoord “Your paperwork seems to be in order, but unfortunately you have not yet been matched” is alles in orde en is het wachten geblazen voor jouw koppeling.

4). Als Adopt a Hunter een partner voor jou heeft gevonden, krijgt een van jullie twee een bericht met de contactgegevens van de ander. Vanaf dit punt is het geheel aan de spelers zelf om wat af te spreken.

Mijn persoonlijke ervaringen
Afgelopen weekend ben ik zelf geadopteerd en tot nu toe bevalt mij dit goed. In eerste instantie was er wat verwarring bij het inschrijven. Helaas had ik deze gids niet om mij op weg te helpen, dus moest ik het zelf een beetje uitzoeken. Uiteindelijk is het allemaal opgeklaard en binnen een dag kreeg ik bericht van mijn nieuwe ‘voogd’ via PSN.

Ondertussen zijn we twee keer samen op jacht geweest. Ik leer veel van mijn nieuwe vader en hij legt mij geduldig de details van het spel uit. Naast hulp heb ik een nieuwe compagnon om mee op pad te gaan. We kunnen het goed met elkaar vinden, dus de sessies zijn erg aangenaam. Overigens komt hij uit Oostenrijk, dus we moeten wel in het Engels praten, maar als je enkel in het Nederlands wil communiceren kun je dat aangeven in de signup-enquête.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nieuwe uitdagingen in Battefield 1 zijn bijna onmogelijk

Epic niet blij met solo-spelers die samenwerken in Fortnite: Battle Royale