in

Overlord: De Minions


Volgens Codemasters zijn de minions (hulpjes) de echte sterren van de dark fantasy game Overlord. De gamer speelt de rol van de Overlord, die wordt bijgestaan door zijn uiterst loyale minions. Als Overlord heb je een legertje van 50 minions (met nog eens honderden op een reservelijst) ter beschikking. Deze minions verafgoden je en volgen ook letterlijk elk bevel op. Wil je een dorp afbranden? Geen probleem.

Je kunt je minions individueel of als groep een bevel geven en ze zelfs als menselijke raketten gebruiken. Het merendeel van de tijd helpen ze je met het bereiken van gebieden waar je zelf niet bij kunt komen, kunnen ze verborgen mechanismen bedienen en zelfs samenwerken om grote obstakels te verwijderen.

Terwijl jij steeds slechter en krachtiger wordt, worden zij dit ook. Maar je moet tijdens het spelen toch echt wel een nauwkeurig oogje op je aanhang houden. De minions houden namelijk nogal van bier en muziek. Als je niet oppast zorgt deze combinatie ervoor dat de boel ernstig uit de hand kan lopen. Ook vallen de minions gemakkelijk voor de charmes van een Succubus en haar slechte op seksgebaseerde maniertjes.

In Overlord kun je gebruik maken van vier verschillende soorten minions, waarvan ieder zijn eigen krachten heeft. De bruine minions zijn je trouwe soldaten. Zij kunnen zich uitrusten met de uitrustingen van de gasten die zij al eerder tijdens een gevecht vermoord hebben. De rode minions gooien vuurballen naar alles wat in hun weg staat en hun hitte-immuniteit komt goed van pas om de warme zones “schoon” te maken.

Als je iemand uit de weg wilt ruimen, maak je gebruik van de groene minions. Zij sluipen achter de vijandelijke linie en steken gasten van achter neer. Vergif is iets waar zij immuun voor zijn en het is ook handig dat deze kleine assassins puin wat op het slagveld is achtergebleven om kunnen zetten naar upgrades voor je leger. Tenslotte blijven de blauwe minions nog over. Deze healers kunnen zwemmen en je gewonde aanhang weer genezen. Dit is natuurlijk erg handig, omdat je toch niet al te snel door je voorraad loyale slaafjes heen wilt zijn.

Overlord verschijnt in het derde kwartaal op de PC en de Xbox 360. Verwacht binnenkort een gespeeld impressie van Jurian.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

BioShock Exclusief: Welkom in Rapture

Green: Opvolger Company of Heroes in de maak