in

Runaway 2: The Dream of the Turtle


Point-and-click adventure… wijs-en-klik-avontuur… dat klinkt toch wel heel erg suf. Dat is dan ook meteen het grote probleem van dit genre, veel gamers vinden er gewoon helemaal niets aan. Toch zijn er ontwikkelaars die point-and-click adventures blijven maken. Die games vereisen namelijk niet veel technische hoogstandjes en geen brute graphics met pixel shader 123123.28. Daardoor blijven de kosten van het ontwikkelen van zo’n game erg laag. Zo kunnen die kleine ontwikkelaars blijven bestaan en zijn die paar point-and-click-liefhebbers tevreden. En die laatste groep, daar hoor ik ook bij.

In deze point-and-clicker speel je net als in de eerste Runaway met Brian Basco. Ook in deze game is hij nog een behoorlijke nerd, hoewel hij dit keer wel (net als Guybrush in Monkey Island 2) een sikje heeft laten staan. Samen met zijn

vriendin Gina gaat Brian naar een tropisch eiland. Eenmaal daar aangekomen besluiten ze naar een ander eiland te gaan en Gina regelt de een of ander oud lijk van een piloot om je daar naartoe te vliegen. Jammer genoeg sterft de bejaarde en moeten Brian en Gina zich zien te redden. Brian duwt Gina met een parachute het vliegtuig uit. Ze wordt door iemand neergeschoten en belandt in een meer, terwijl Brian midden in de jungle crasht. Hij overleeft dit uiteraard op ongelofelijke wijze. Nou ja, niet zo heel ongelofelijk, want in de meeste point-and-clickers kun je helemaal niet dood. Brian moet uit de jungle zien te komen en op zoek gaan naar Gina.

“Man crasht in jungle en moet op zoek naar zijn vriendin” klinkt natuurlijk heel erg simpel, maar wees niet bang, tijdens je zoektocht kom je in de meest bizarre situaties terecht. Ik wil natuurlijk niet teveel verklappen, maar het leger, aliëns, klassieke culturen, piraten, een dronken aap en een waterpijp komen er in ieder geval aan te pas. De omgevingen bieden dan ook veel afwisseling en dat is belangrijk voor een adventure.

Point-and-click adventures draaien om goede puzzels; geen goede puzzels, geen goede game, zo simpel is het. Gelukkig hebben de Spaanse ontwikkelaars van Pendulo Studios daar wel kaas van gegeten. Over het algemeen zijn de puzzels in de game logisch, terwijl ze toch wel wat denkkracht vereisen. Echt frustrerende momenten kom je gelukkig weinig tegen. Uiteraard heeft ook deze adventure van die momenten waarop je alles in je inventory op al het andere aan het uitproberen bent, maar goed, dat hoort er ook wel een beetje bij. Het enige irritante is dat ik de game vaak een denkstap voor ben. Ik weet dan al precies wat ik moet doen, maar Brian weigert het te doen, omdat hij het nut er niet van in ziet. Ik denk dan: “Hou je bek trut! Ik ben jouw god, doe wat ik zeg!”, maar dat helpt ook weinig. Dus dan maar de tweede oplossing: Brian ergens naar laten kijken zodat hij ook eindelijk in de gaten krijgt wat je wilt doen.

Visueel zit Runaway 2 prima in elkaar. Tweedimensionale cartoony graphics zijn perfect voor komische adventures. Een game ziet er hierdoor al snel mooi uit en ingewikkelder graphics voegen toch niets toe. Alleen in de close-ups van gezichten zijn de animaties ondermaats, dat was in het eerste deel ook al het

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

The Godfather

Nieuwe Guitar Hero controllers gemaakt voor goede doel