in

Star Wars: Republic Commando


Vorig jaar op de E3 beurs werden de eerste beelden van Star Wars: Republic Commando aan het publiek getoond. Men concludeerde hieruit dat het een Halo-kloon was. Nu, bijna een jaar later is er gelukkig al meer informatie bekend over dit nieuw Star Wars-spel. Republic Commando is namelijk een shooter met een tactisch tintje en speelt zich natuurlijk af in het o-zo bekende Star Wars universum

In Republic Commando krijg je de controle over een team van twee tot vier soldaten. Dit zijn echter niet gewone soldaten (stormtroopers), het zijn namelijk commando’s; soldaten die tot de elite behoren. Jij speelt één zo’n commando en bent tevens de aanvoerder van je kleine team. Het spel speelt zich af tussen Episode II en III en het verhaal van het spel verbindt deze twee episoden dan ook aan elkaar, wat natuurlijk leuk is voor de Star Wars fanaten onder ons.

Republic Commando maakt gebruik van een aangepaste Unreal-engine waarmee een donkere, spannende sfeer is gecreëerd. In het spel speel je dus eens een keer niet als Jedi of als bestuurder van een voertuig. Je beleeft alles uit de ogen van een elitesoldaat. Als commando word je dan ook op vele speciale missies gestuurd die je samen met je team moet volbrengen. Dit is dan ook een belangrijk aspect van het spel: je moet als een team functioneren om de missies levend door te komen. Natuurlijk zal het mogelijk zijn om in je eentje als een soort Rambo de vijanden te lijf te gaan, maar dit zal je overlevingskans drastisch verlagen. Het is veel slimmer om je teamleden opdrachten te geven en zelf natuurlijk ook een aardig steentje bij te dragen.

Het spel laat de speler vanuit de helm van de commando kijken: dit geeft een soort gelijk effect als in Nintendo’s Metroid Prime. Aan de binnenkant van je helm bevindt zich namelijk ook bruikbare informatie. Zo kan je de hoogte van je eigen gezondheid, je schild en de gezondheid en posities van je teamleden zien. Aan wapens zal er natuurlijk ook geen tekort zijn. Je standaard blaster rifle kan uitgebreid worden met extra’s. Zo zijn er sluipschutters, antitank en granaatuitbreidingen. Tijdens je missies kom je steeds meer wapens tegen, waarvan er veel al bekend zijn van de films.

Republic Commando komt uit op PC en Xbox en beide versies beschikken over multiplayer mogelijkheden. Op de PC kan er met twee tot zestien spelers gespeeld worden en de PC-versie zal een editor bevatten. Op de Xbox kan via Xbox Live of via System Link met twee tot zestien spelers gespeeld worden. Op de Xbox zal er ook via splitscreen gespeelt kunnen worden met maximaal vier spelers. Gedetailleerde informatie over de multiplayer is helaas nog niet bekend.

Star Wars: Republic Commando ligt als het goed is eind dit jaar in de winkels. Op de E3 zal waarschijnlijk een speelbare versie aanwezig zijn. Als die er inderdaad is, dan lees je daar volgende maand vast meer over.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Pokémon Colosseum Mega Pak voor de GameCube

Wat is DTM?