in

PSone downloads speelbaar op PlayStation 3


Sony heeft een nieuwe systeemupdate vrijgegeven. Dankzij deze update is het mogelijk om gedownloade PS1 spellen op de PlayStation 3 te spelen. Bij het inloggen zal gevraagd worden om de nieuwe firmware te installeren, maar de service zal pas vanaf 26 april beschikbaar zijn.

Nieuwe versies van PS1 spellen worden aangeboden als download in de PlayStation Store. Deze zijn speelbaar op de console, maar je kan ze ook kopiëren naar een PSP Memory Stick om ze op de handheld te spelen. Bepaalde spellen zullen zelfs alleen speelbaar zijn op de PSP.

Japanse en Amerikaanse PS3 eigenaars kunnen al een groot aantal PS1 spellen downloaden, en dankzij deze update zal dit spoedig uitbreiden tot Europa. Daarnaast zorgt de update ook voor een betere ondersteuning van de trilfunctie in PS1 en PS2 accessoires, waaronder het Logitech GT-Force Pro stuurtje, en is het vanaf nu ook mogelijk om PS1 savegames te gebruiken op de PSP.

Ook voor PSP bezitters is er nieuwe systeemsoftware (versie 3.40) beschikbaar. Deze update brengt geen belangrijke vernieuwingen, maar is noodzakelijk voor mensen die regelmatig PS1-games spelen op de handheld. Er is een nieuwe beveiliging voor deze spellen en zonder de nieuwe firmware werken ze niet meer.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Eledees haalt release niet

Command & Conquer 3 map editor beschikbaar