in

SingStar Pop Hits


SingStar. Je vindt het geweldig, of je haat het enorm. Ikzelf weet SingStar altijd wel te waarderen, ook al vind ik karaoke op mijn beurt weer verschrikkelijk. SingStar is in mijn ogen namelijk net een stukje gaver en uitdagender, met bijbehorende videoclips en de puntentelling. Voor de nieuwste editie van SingStar, SingStar Pop Hits, heb ik een aantal nummers eruit gepikt om te bespreken. Welke nummers zijn ‘echte’ hits? En welke shit?

Akon – Lonely

De rijzende ster van Aliaune Damala Bouga Time Puru Nacka Lu Lu Lu Badara Akon Thiam (beter bekend als kortweg Akon) begon destijds op te stijgen met zijn tweede single ‘Lonely’. Om eerlijk te zijn, vond ik dit een zwaar ruknummer en ben ik Akon eigenlijk pas gaan waarderen na z’n single ‘Ghetto’ en z’n hit ‘ Smack That’. Dat ‘Lonely’ nu dus gekozen is voor SingStar, vind ik jammer. Niemand zit toch immers te wachten op dit smurfenlied?

Ashlee Simpson – Boyfriend

Twee zusjes die lekkerder zijn dan de Olsen Twins en muzikaler dan de zusjes Hilton, zijn uiteraard Jessica en Ashlee Simpson. Van deze laatst genoemde staat ‘Boyfriend’ op het schijfje en is voor de dames zeker even een lekkere uitlaatklep om al die menstruale depressies boven te komen. Boks!

Avril Lavigne – My Happy Ending

Geloof het of niet, maar er was een tijd dat Avril Lavigne nog goede nummers maakte, in plaats van die bagger van haar laatste cd. ‘My Happy Ending’ is zo’n nummer en gaat over datgene wat het meeste zuigt: liefdesverdriet. Lekker nummer dus, om al je ‘luduvudu’ weg te schreeuwen.

Britney Spears – Baby One More Time

Je kan veel zeggen van deze ‘celebslet’, maar een ding heeft ze wel op haar naam staan: gigahits. Haar doorbraak was met het ‘oh-zo-zoete’ Baby One More Time uit 1999, waarmee ze in Nederland vier weken lang op nummer 1 stond. Bij het zien en zingen van dit nummer, krijg je dan ook bijna heimwee naar de tijd waarin Britney nog gezien werd als het mooiste maagdelijke meisje van de aardbol…

Cascada – Everytime We Touch

Het meest recente nummer van deze SingStar, is er een van de Duitse Cascada. Had je destijds in de gabbertijd nog ‘happy hardcore’, nu in de jumpstyle-periode is er Cascada. De catchy covers zijn ideaal om op feestjes te draaien, wat dus ook het geval is met haar eerste hit ‘Everytime We Touch’.

Daniel Powter – Bad Day

Verleden jaar wist Daniel Powter een wereldhit te scoren met ‘Bad Day’. Leuk voor hem natuurlijk, maar minder fijn voor de rest. Ook ik heb weliswaar weleens een slechte dag, maar dat hoeft nog niet betekenen dat ik daar luidkeels over ga zingen met dit nummer. Nee, bedankt!

Evanescence – Bring Me To Life

Een van de betere songs op de disk, is de eerste hitsingle van Evanescence. Wel is het jammer, dat ‘Bring Me To Life’ bijna niet te zingen is voor mannen. De hoge noten van de zangeres dwingen je namelijk, als man zijnde, om rare fratsen uit te halen met je stembanden.

James Morrison – You Give Me Something

Noem me een sentimenteel goedzak, maar James Morrison is op dit moment een van mijn favoriete artiesten. Dat zijn tweede single (‘Wonderfull World’ was zijn eerste) er dus op staat, is genieten geblazen. Bovendien is het nummer (mits je ‘m kent natuurlijk) best goed te doen!

Jennifer Lopez – Jenny From The Block

‘Don’t be fooled by the rocks that I got, I’m still Jenny from the block.’ Gewaagde lyrics van Latina Jennifer Lopez zorgen ervoor dat dit nummer uitblinkt. Net als Nelly Furtado’s ‘Promiscuous’ (die ook op de disk staat) bevat deze SingStar-track veel freestyle rap-gedeeltes en is dus uitermate geschikt voor diegenen die niet kunnen zingen, maar wel heel snel kunnen praten.

Rihanna – SOS

‘Wat Marilyn Manson kan, kan ik ook’, moet Rihanna gedacht hebben met deze cover van ‘Tainted Love’. Eigenlijk is niet echt een cover, maar eerder een verfrissende twist van de klassieke hit van de Amerikaanse groep Soft Cell. ‘SOS’ is een behoorlijk up-tempo nummer, waarbij je er voor moet zorgen om niet te verslikken in de woorden die voorbij schieten. Ben je namelijk eenmaal de draad kwijt, dan zal het moeilijk zijn om weer aansluiting te vinden.

Scissor Sisters – I Don’t Feel Like Dancing

Als je dacht dat de Scissor Sisters alleen met Xbox in zee gingen, dan heb je het mis. Het ultieme gay-nummer van de band staat namelijk ook op de plaat en dat is maar goed ook. Zonder deze vrolijke track zou er namelijk amper nummers zijn, die voor hilariteit zorgen op party’s!

U2 – Beautiful Day

Er was al een SingStar-editie met ‘Vertigo’, maar nu is het ook eindelijk mogelijk om met ‘ Beautiful Day’ mee te gieren. Natuurlijk zal het je nooit lukken om zo goed als Bono te rocken, dat neemt niet weg dat dit nummer een van de weinige tracks is, die in deze editie echt bedoeld is voor de mannen.

Voor de rest bevat SingStar Pop Hits nog een hoop andere nummers, alleen die zijn echt niet de moeite waard om te bespreken. Of ze zijn gewoon onbekend, of te beroerd om ook maar eventjes op te zetten. Het belabberde aan deze SingStar is dus, dat er gewoon veels te veel nummers op staan, die in Nederland nooit bekend zijn geworden. Britse artiesten als Lily Allen of Goldfrapp kennen we wel van naam, maar niet de nummers waarmee ze op SingStar Pop Hits staan. Dat is niet alleen jammer, het doet ook alleen nog maar meer verlangen naar de SingStar voor de PlayStation 3. Daar kunnen we namelijk liedjes zelf uitkiezen en per stuk betalen!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Tomb Raider Anniversary ook via Steam te downloaden

Geen Ninja Gaiden Sigma voor de 360