in

E3: E3 vooruitblik


Sommige mensen nemen mijn stukjes iets te serieus en vinden het blijkbaar belangrijk wat ik het schrijf. Zo belangrijk zelfs dat ze het nodig vinden om met hooivorken en fakkels de site op te komen. En dus leek het me een goed idee om een kleine waarschuwing te plaatsen. Dit zijn mijn meningen en voorspellingen, gebaseerd op artikelen op het internet en geruchten, geen directe feiten! Voordat je gaat reageren zou ik je graag willen vragen om de column goed door te lezen om vergissingen en dergelijke te voorkomen (dus lezen wat er echt staat, niet wat je wilt dat er staat). Ik ben niet aansprakelijk voor het feit dat iemand mijn woorden letterlijk opvat of als feiten ziet. Dank je voor het lezen van deze waarschuwing…

Jaaaaa de E3 staat weer voor de deur, dat betekent veel moois voor ons op spellengebied! Ik heb de afgelopen tijd eens intensief op internet zitten kijken over wat er allemaal op de E3 te zien zal zijn. Van wat ik gezien en gelezen heb, staat ons een erg fijn games jaartje te wachten.

Maar wie komt er nou met de crème de la crème, is het Nintendo met onder andere Mario 128, F-Zero en Mario Kart? Zal Sony de kroon gaan spannen met toppers als Metal Gear Solid 3 en Grand Theft Auto 4? Of gaat Microsoft er met de prijs vandoor met titels als Halo 2, Fable en BC? Ja, alleen de tijd zal het ons leren, mijn geld staat trouwens op Fable (als het alles waarmaakt wat men beloofd, hebben we er een briljant spel bij). Ik zal alledrie de spelcomputers eens langsgaan en kijken wat de mogelijke toppers en verrassingen kunnen zijn.

Allereerst Nintendo:

Zoals iedereen nu wel weet is Nintendo mij dit jaar erg tegengevallen, op enkele spellen na zoals Zelda. Maar ik moet zeggen dat de E3-lijst van Nintendo spellen er zeer aantrekkelijk uitziet. Er staan games bij die mij zeer interesseren, F-Zero en Final Fantasy: Crystal Chronicles zijn hier voorbeeldjes van. Wat info over de nieuwe Zelda game zou ook geen kwaad kunnen, ook al moet ik zeggen dat ze er wel verrekte snel mee komen. Op Ocarina of Time hebben we toentertijd vier jaar moeten wachten! Ook de Metal Gear Solid remake, die op de GameCube komt, zie ik zeer zitten, wilde altijd deel 1 met 128-bits graphics. Het games lijstje van Nintendo ziet er zeer smakelijk uit, nu is het hopen dat ze met Zelda de maatstaaf hebben gezet qua kwaliteit en zo doorblijven gaan. Wat mij wel wat van Nintendo tegenvalt, is de online mogelijkheden, die zijn niets vergeleken met de concurrenten.

Ik snap Nintendo wel dat ze het eerst even aan willen kijken, dat online gamen, en dat ze de concurrenten de eerste echte stappen willen laten zetten (zo leer je van hun fouten). Maar Nintendo moet oppassen dat ze niet te lang wachten met hun definitieve plannen, voordat je het weet hebben de concurrenten een te grote greep op de online markt en valt Nintendo buiten de boot. Van wat ik gelezen en begrepen heb, ziet Nintendo nog niet zoveel in online console gamen, wat ik een domme fout vind. Online gamen is gigantisch hard aan het groeien de laatste jaren, om dus te zeggen dat jij het als bedrijf niet echt ziet zitten is in mijn ogen dom. Het publiek wil blijkbaar wel online gamen, dan kan jij als games bedrijf toch niet lang achter blijven (helemaal niet als je concurrenten al druk bezig zijn met hun online mogelijkheden). Ik hoop dus eigenlijk op goed nieuws over de online optie van Nintendo op de E3, verder zit het voor Nintendo wel Kool and the gang qua games.

De PlayStation 2:

Ja Sony, dat is een verhaal apart. Ik weet dat er veel toppers komen voor de PlayStation 2 op de E3, maar buiten Grand Theft Auto 4 en Grand Turismo 4 moet ik zeggen dat ik niet echt een orgasme krijg van Sony’s lijst. Het zijn negen van de tien keer topgames, maar ik krijg niet gelijk de neiging om een klompendans te doen als ik de lijst doorlees. Het is allemaal zo van ‘been there done that’, misschien heb ik het mis en word ik wel helemaal weggeblazen door wat onverwachte games op de E3 (maar ik zie het niet gebeuren). In tegenstelling tot Nintendo is Sony wel druk bezig met hun online mogelijkheden, niet dat het overal even goed loopt maar ze zijn er mee bezig. De VS en Japan zijn al online en binnenkort mogen wij er ook aan geloven (ik ben lekker bètatester, ik ben lekker bètatester!).

Eén van de eerste online games van Sony zal SOCOM zijn, een soort Ghost Recon kloon maar dan anders. De online opties van de PlayStation 2 zijn zover ik weet, de voordeligste en de meest toegankelijke voor ons gamers, geen CreditCard of andere ongein (dit betekent wel dat we veel last zullen hebben van snotapen die lopen te kloten op servers etc.). Nog een groot pluspunt van Sony is dat zij Electronic Arta hebben weten te strikken, dit betekent veel online sportgames van EA Sports voor PlayStation 2 gebruikers. Het eerste echte voorbeeld zal FIFA 2004 worden voor de PlayStation 2, Sony’s versie is namelijk de enige met online mogelijkheden (voor zo lang dat duurt). Nee, Sony kan mij, op een paar games na, niet echt boeien qua games op de E3 (sorry PlayStation-Fanboys). Maar ik verwacht wel enkele mooie hardware dingen van hun, waaronder de online mogelijkheden.

De Xbox:

De games die op de E3 geshowd worden zijn in mijn ogen, op een paar na, zeer interessant. Online is de Xbox zonder enige twijfel de beste, als je negen van de tien websites mag geloven. Waar ik zelf, en vele anderen, op wacht is informatie over Fable! Ik blijf erbij; als deze game alles waarmaakt wat het beloofd, dan hebben we hier met een megaklassieker te maken. Deze game gaat alles krijgen waar vele gamers vroeger over droomden, wat in een goede game zou moeten zitten. Ik hoor heel veel mensen zeggen dat het alleen tegen kan vallen en dat het toch slecht uitgewerkt gaat worden door Peter en zijn bende.

Maar mensen, stel je voor een seconde eens voor dat alles wel goed uitgewerkt wordt en dat alles wèl waar gemaakt wordt, hebben we dan niet de ultieme adventure RPG? Als Fable wordt wat het beloofd te worden, dan kan niemand ontkennen dat het een megatopper is (tenzij je een zeer domme fanboy bent). Natuurlijk moet men het ook allemaal waarmaken en geen rotzooi af gaan leveren, na zoveel uitstellingen mag je toch denken dat het wel goed komt. Naast Fable heeft Microsoft nog een roedel toppers op hun lijst staan; onder andere Halo 2, BC, Splinter Cell 2, Ninja Gaiden, Psyconauts en natuurlijk de vier BEVESTIGDE Rare games. Ja, Rare komt meteen met vier games voor de Xbox op de E3.

De vier games van Rare zijn Perfect Dark Zero, Banjo 3, Kameo en Ghoulies. Er gaat ook een extreem sterk gerucht rond dat Rare zelfs met een vijfde game gaat uitbrengen, namelijk Killer Instinct of Conker!!!

Velen zitten nu al te speculeren wie de grote winnaar zal worden van de E3 dit jaar. Persoonlijk vind ik dat de uitslag afhankelijk is van vele factoren, maar als Fable alles waar maakt ga ik voor Microsoft. Maar Microsoft maakt in mijn ogen toch een zeer grote kans om als winnaar uit de strijd te komen, gezien hun lijst met games en Live.

Maar wacht even, vergeten we niet iets? De grote onthulling van de Phantom console, de geheimzinnige spelcomputer van de redelijk onbekende Infinium Labs. Volgens Infinium Labs zal deze spelcomputer krachtiger en sneller zijn dan alle drie de consoles die er op dit moment zijn. Dat klinkt allemaal leuk en aardig, maar zoals we allemaal weten is de kracht van een spelcomputer niet altijd genoeg tegenwoordig om in deze business te slagen. Zelf hoop ik dat de Phantom console zal slagen, zodat de concurrentie zal toenemen. Er komt echter meer bij kijken, dingen als marketing en natuurlijk de kwaliteit van de games zijn net zo belangrijk. We zullen op de E3 wel zien of de Phantom console het op kan nemen tegen de grote drie.

Het belooft de komende weken erg spannend te worden voor ons gamers, voor iedere console komt er wel iets moois op de E3. Ik houd mijn hart vast voor al dat moois wat er gaat komen en zal dagelijks offers brengen aan de games goden (de geiten staan al klaar).

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wario World

Beyond Good & Evil