in

Hoe milieuvriendelijk is Nintendo precies?


Bij het produceren van hardware- en software-producten wordt heel wat materiaal gebruikt. Maar hoe milieuvriendelijk is één van de grotere spelers op dit gebied nou precies: Nintendo? In een officiële verklaring legde Nintendo het volgende af:

In de Nintendo-werkruimtes

Men recyclet het papier dat men gebruikt. Men gebruikt zo weinig mogelijk kleur-papier omdat dit niet zo makkelijk te recyclen is. Men schaft alleen handdoeken, kladblokken en magazines aan die gemaakt zijn van gerecycled materiaal. 70 procent van het materiaal bij het Nintendo-hoofdkwartier in Redmond, Amerika, wordt gerecycled. Nintendo promoot actief het recyclen van aluminium-blikjes en glas in de kantine.

In de Nintendo-producten

Papier in Nintendo-producten – zoals bijvoorbeeld handleidingen bij spellen – bestaat voor 80 procent uit gerecycled papier. Men maakt niet langer meer gebruik van piepschuim voor in de hoesjes van Game Boy-spellen, aangezien dit niet makkelijk te recyclen is. De hoesjes van spellen zijn niet langer meer gemaakt van plastic, maar van ‘clamshell’. Clamshell-hoesjes zijn beter te recyclen en de meeste recycle-ondernemingen nemen dit materiaal ook aan. Nintendo eist van haar partners dat men geen gebruik maakt van enige verbannen materialen, zoals bijvoorbeeld lood, om in haar componenten te stoppen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

HD-DVD en Blu-Ray krijgen ‘concurrent’

Reclame in games