in

Fanboys


Fanboys, wie kent en verafschuwt ze niet? We zijn allemaal wel eens met fanboys in aanraking geweest en weten wat voor zielige irritante en sociaal gehandicapte mensen ze kunnen wezen. Hoe vaak ik wel niet op verschillende sites en fora deze irritante laag van de games industrie wel niet ben tegen gekomen. Wat beweegt deze social rejects nou om zich zo te gedragen, moeilijke jeugd, geen vrienden of andere sociale contacten? Wie zal het zeggen. Wat mij wel is opgevallen is dat er een soort hiërarchie bestaat binnen de fanboy samenleving, ik zal het even uitleggen.

Fanboy 1:

Dit is het voetvolk, de schapen of beter gezegd de voetbal hooligans onder de fanboys. Ze zijn vaak vocabulaire geremd en meestal heb ik het idee dat ze óf in het vroege stadium van hun puberteit zitten, óf gewoon laag opgeleid zijn, óf aan één of andere maatschappelijke onderontwikkeling lijden. Dit zijn die butjes die niet veel meer lopen te roepen als “Xbox/PS2/NGC roelez en de Nix-Box/Gay Cube/ Pleestation zuigd!”, “Xbox/NGC/PS2 4EVA!. (Let op het slechte en lakse gebruik van de Engelse taal en vaak ook de Nederlandse taal). Hun vaak domme en niet doordachte meningen worden nooit goed onderbouwd, met andere woorden, ze lopen maar wat te lullen. Dit zijn de mensen die door andere, wél intelligente gamers, meerdere malen voor lul worden gezet. (Dit verklaart waarschijnlijk de sociale achterstand waaraan deze groep lijdt).

Fanboy 2:

Deze groep staat wat hoger in de fanboy samenleving. Dit zijn de mensen die af en toe hun meningen onderbouwen met “feiten”, en volgens hun, goede redenen. Jammer genoeg zijn deze mensen zo koppig als het achtereind van een koe. Ze willen vaak niet (lees: nooit) naar andere gamers luisteren als zij iets positiefs proberen te melden over de concurrerende console. Dit zijn ook vaak de mensen die domme geruchten over de concurrent de wereld in helpen, zo hopen zij onrust en afgunst te creëren bij de concurrerende gamers.

Fanboy 3:

Deze fanboys zitten dichter bij de normale gamers dan de vorige twee. Deze groep is bereid om naar positief nieuws over de concurrent te luisteren en is soms zelfs bereid om toe te geven dat de concurrent een stapje voor is op hun console. Dit zijn de mensen die eerst alle feiten lezen voordat zij een mening vormen over iets, zo voorkomen ze gezichtsverlies bij andere gamers. Ondanks deze openheid bij deze groep is het moeilijk, haast onmogelijk, om hun mening over hun favoriete console te veranderen.

Dit zijn volgens mij de drie subgroepen onder de fanboys. Meestal hebben we met groep één of twee te maken, groep drie is moeilijker te herkennen. Groep één en twee zijn beide even irritant en worden beide dagelijks gigantisch voor lul gezet, gezien ze geen idee hebben waar ze het over hebben. Ik denk ook persoonlijk dat de gemiddelde leeftijd van deze twee groepen tussen de veertien en zeventien jaar ligt, die van groep drie zal iets hoger liggen. Hun houding en gedrag zijn dus grotendeels te danken aan hun onwetendheid en het missen van hormonale evenwicht in hun leven. Ze zitten in een kwetsbare en beïnvloedbare fase van hun leven en kunnen er misschien weinig aan doen dat ze zulke vloeibare stront lopen te verkondigen. (Ik ben ook zo jong geweest en weet hoe het is). De meeste leden van deze groepen hebben eigenlijk geen eigen mening en kunnen maar tot een bepaald punt voor zichzelf denken. Zij worden weer meegesleept door hun zogenaamd stoere en hippe vriendjes die denken dat ze alles weten.

Eigenlijk moeten we dus niet boos op deze kindertjes worden, maar medelijden met hun hebben. Ze weten gewoon niet beter. Ik roep daarom iedereen op om de volgende keer dat ze zo’n fanboy tegenkomen, hem of haar een aai over de bol en een lolly te geven en begrip voor hun lijdensweg te tonen. Enkele bemoedigende woorden zullen ook wel helpen, zoiets als “ach wat ben jij toch een snoezig ventje en wat ken je een hoop moeilijke woorden voor je leeftijd.” Of: “wat ben jij een grote jongen zeg, mag je al helemaal alleen zonder je mamma naar de stad?” Ik laat het er hier voor deze keer maar bij en vraag jullie nogmaals om lief te wezen voor deze kinderen. Dag lieve kijkbuis kindertjes, oogjes dicht en snaveltjes toe. Slaap lekker.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wario World