in

Pokémon Diamond & Pearl


De grote hoeveelheid reacties op mijn Pokémon-artikel liet maar weer eens zien dat Pokémon springlevend is. Een ander voorbeeld vloeit voort uit mijn bezoek aan Tokio voor de TGS. Pokémon kwam een week na mijn bezoek uit. Dat weerhield de vele gamewinkels er echter niet van om hun etalages tot een groot Pokémon-paradijs om te bouwen. En waarom ook niet? De game vloog na de release (soms letterlijk) over de toonbank. Sinds 27 juli is de game dan ook hier eindelijk te vinden en zal hij weer zeer succesvol worden.

Eigenlijk best wel gek, want als je heel kritisch kijkt is er ten opzichte van de voorganger, op één nieuwe functie na, maar weinig veranderd. Nog steeds ben je een Pokémon trainer, die de beste van de wereld wilt worden. Daarvoor moet je een team van zes Pokémon vangen en die als een gek trainen. In dit deel zul je weer ongeveer honderd nieuwe Pokémon kunnen vinden en elke Pokémon heeft zijn sterke en zwakke kanten. Het is algemeen bekend dat een vuur-Pokémon in het voordeel is tegenover een gras-Pokémon, maar dat hij tegen een water-Pokémon snel het loodje legt. Nieuwe Pokémon kom je tegen wanneer je door hoog gras loopt en door ze dan in een gevecht te verzwakken en ze met een Pokéball te vangen, kun je ze aan je verzameling toevoegen. Want ook in dit deel geldt weer: Gotta Catch’em All!

Tijdens de zoektocht naar alle 470 Pokémon (waarvan je er een hoop alleen maar kunt krijgen als je de DS-versie koppelt aan een oudere GBA-versie van Pokémon) krijg je natuurlijk ook weer te maken met een duivelse organisatie. Team Rocket is deze keer ingeruild voor Team Galactica en die fijne jongens zijn er op uit om al het leven op de aarde te vernietigen, met uitzondering van henzelf natuurlijk. Diepgaand wordt het verhaal natuurlijk nooit, maar daar gaat Pokémon ook eigenlijk niet om. Nee, Pokémon speel je uiteindelijk om alle beesten te vangen of om een zo goed mogelijk team samen te stellen om er vervolgens je vriend mee uit te dagen.

En dat kan met deze Pokémon nog makkelijker. Voor het eerst is het namelijk mogelijk om via de Wi-Fi functie online Pokémon-gevechten te houden. Loopt dat mannetje op het forum te braggen over zijn Gyrados? Gewoon uitdagen en laten zien wie er de echte Pokémon-meester is. Helaas moet je dan wel weer de friend-code van die knakker hebben, want de kans dat je hem random tegen komt is redelijk klein te noemen. Overigens is het ook zo dat je pas heel laat in de game gebruik kunt maken van de random gevechten, wat op zich best jammer is.

Dit soort kleine schoonheidsfoutjes zien we gelukkig niet terug in het ruilsysteem, wat echt perfect werkt. Ben jij op zoek naar een bepaalde Pokémon? Doe dan een oproep, waarbij je aangeeft wat voor level de andere Pokémon minimaal moet zijn en zet daar dan zelf een Pokémon tegenover. Als iemand de ruil aanneemt, dan krijg je automatisch de Pokémon die je wilt binnen. Het is dus geen vereiste dat je online bent wanneer de ruil wordt gemaakt.

Het voegt zeker een meerwaarde aan de game toe. Dat kunnen we niet zeggen van de touchscreen functie. Hiermee kun je in gevechten de verschillende aanvallen selecteren of buiten een gevecht door de verschillende functies van je horloge heen lopen. Het is mijn ogen net even iets te simpel. Waarom zijn er geen puzzels ingestopt waarbij je iets op je DS moet tekenen. Of wat te denken van een kleine breinbreker die met de stylus opgelost moet worden wanneer je een nieuwe move aan de Pokémon leert.

Sowieso zijn Pokémon Diamond en Pearl op technisch gebied weinig vooruitstrevend. Ja, het is wel mooier dan Ruby en Emerald, maar de DS kan veel mooiere dingen op beeld toveren. Personages, gebouwen en de verschillende Pokémon zien er allemaal net even iets te simpel uit.

Maar de verslavingsfactor zorgt er toch voor dat het een hele mooie toevoeging op je DS-collectie is. Ook ik heb weer de Elite Four weten te verslaan en daar heb ik zo’n 35 uur over gedaan. Daarna zijn er nog wel wat andere dingen die je kunt doen, maar het is interessanter om je bezig te houden met online gevechten of om je collectie compleet te maken.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Update: Amazon biedt Alan Wake aan voor PlayStation 3

Bouw je eigen stuntbaan