in

Halo 3: Het verhaal tot nu toe


Op 26 september ligt dan eindelijk het derde deel uit de Halo serie in de winkel, waarmee deze trilogie wordt afgesloten. Maar voordat het zover is, zullen we jullie vier dagen lang bestoken met Halo artikelen, waaronder de recensie op zondagavond negen uur! Vandaag gaan we jullie eerst even een geheugensteuntje geven. In dit artikel lees je in het kort wat er in de eerste twee Halo’s is gebeurd. Dat betekent wel dat dit artikel heel veel spoilers bevat en eigenlijk alleen moet worden gelezen als je de games al hebt gespeeld of niet van plan bent ze ooit te spelen.

Halo

In de eerste Halo maakten we voor het eerst kennis met de Master Chief, codenaam Spartan 117. De Spartans zijn in het Halo-universum een groep supersoldaten, die bloot zijn gesteld aan biologische experimenten. Helaas voor de Master Chief is hij één van de weinige overgebleven Spartans. Een aantal jaar voor Halo is de mensheid, verenigd in de United Nations Space Command namelijk aangevallen door een aantal buitenaardse rassen die zich verenigd hebben in de ‘Covenant’. De Covenant is een heilige oorlog tegen de mensheid begonnen, want zij staan volgens de Covenant in de weg van hun ‘Great Journey’. Het begin van deze oorlog wordt beschreven in het boek Halo: The Fall of Reach. De eerste game begint wanneer de oorlog tegenover de Covenant zijn hoogtepunt bereikt.

In Halo: Combat Evolved begin je op de Pillar of Autumn, één van de belangrijkste schepen van de UNSC. Helaas voor de UNSC wordt het schip al snel aangevallen en moet de Master Chief ontsnappen in een klein schip en tijdens die ontsnapping kom je toevallig ‘Halo’ tegen. Halo is een grote ring met een diameter van duizend kilometer, met op de grond een soort ‘aardse’ omgeving. Tijdens je avontuur komt de Master Chief namelijk grote zeeën, bergen, sneeuwvlaktes en gebouwen tegen. Vooral dat laatste is Halo eigen: gang op gang op gang!

In het begin van Halo ben je bezig met het bevrijden van Captain Keyes, die door de Covenant gevangen is genomen. Nadat hij is bevrijd wordt de Master Chief er op uit gestuurd om naar het centrum van Halo te gaan en te ontdekken wat het doel van Halo is. Daarbij word je zo nu en dan door andere Marines bijgestaan, maar belangrijker is de rol van Cortana. Cortana is een Artificial Intelligence-vorm, met een eigen gevoel, mening en een mogelijkheid om dingen te leren. Zij geeft je tips en staat je bij.

In Halo maak je naast de Covenant ook kennis met de Flood, een parasiet-achtige levensvorm. De Flood infecteren andere levensvormen en die veranderen dan in Flood monsters. De Flood speelt een belangrijke rol in Halo, simpelweg omdat het doel van de ‘planeet’ Halo het vernietigen van de Flood is. Probleem daarbij is dat wordt gedaan door hun ‘voedsel’ te doden. Alle levensvormen in de buurt van 25.000 lichtjaren zouden dan het loodje leggen. Het activeren van Halo moet dus door de Master Chief worden voorkomen. Helaas wordt hij daarbij in de weg gezeten door een tweede AI-vorm genaamd 343 Guilty Spark, wiens taak het is om Halo te activeren als de Flood kans heeft om te ontsnappen.

Uiteindelijk wordt Halo ook geactiveerd en heeft de Master Chief nog maar één kans om het universum te redden. Je scheurt in de laatste scène als een gek naar de Pillar of Autumn, om die op te blazen en daardoor Halo zo erg te beschadigen dat hij niet kan vuren. Nadat dit gedaan is, vluchten de Master Chief en Cortana de ruimte in en eindigt de game met een scène waarbij de Master Chief zijn helm af zet, wat helaas niet visueel wordt getoond.

Halo 2

Nadat Master Chief in de eerste Halo een heldenrol heeft vervuld, wordt hij in het tweede deel gehuldigd. Dit vindt plaats op de Cairo Station, een van de vele stations die de aarde tegenover een aanval van de Convenant moet beschermen. Het tweede deel begint in feestvreugde, maar al snel verschijnt de Convenant ten tonele om de mensheid wakker te schudden. Binnen de kortste keren schakelen ze een aantal andere stations uit (waaronder de Athena en de Malta), omdat de Convenant bij het betreden van deze stations een zware bom hebben meegesmokkeld. Deze blijkt ook in de Cairo te liggen en meteen wordt er op jou gerekend om de bom onschadelijk te maken.

Na deze introductie gaat het spel verder op aarde, waar de Convenant ook al is geland. Hier wordt New Mombasa aangedaan en kom je voor het eerst in aanraking met een enorme Scarab. Helaas is dit het enige level dat je in het tweede deel op aarde speelt. Al snel trekt de Convenant zich terug door ergens anders heen te warpen, waarbij New Mombasa volledig wordt vernietigd. Voor de Master Chief zit er niks anders op dan in een schip te springen en mee te warpen. En op de locatie waar de Convenant heen is gevlucht blijkt een tweede Halo te zijn.

Na deze twee levels mag je in Halo 2 in de rol kruipen van de zogenaamde Arbiter, een Elite die door de Convenant verantwoordelijk wordt gehouden voor de vernietiging van de eerste Halo. In plaats van hem te doden, krijgt hij van de Prophets, de leiders van de Convenant, een tweede kans. Hij wordt de linkerhand van de Prophets en moet doen wat er van hen wordt verlangd. In het begin van Halo 2 wordt hij er op uitgestuurd om een ‘Heretic’ te verslaan: een Elite die anders dan de Prophets denkt. Tijdens deze missie komt hij in aanraking met de ‘Oracle’ die we uit het eerste deel beter kennen als 343 Guilty Spark. Hij vertelt de Arbiter dat Halo bedoelt is om al het leven te vernietigen en dus geen reis naar het Walhalla zoals de Prophets beweren.

Hij besluit actie te ondernemen en komt op de tweede Halo de Master Chief tegen. Samen besluiten ze de Prophet of Truth aan te pakken, waarbij de Arbiter ook nog eens een burgeroorlog tussen de Brutes en de Elites veroorzaakt, waardoor de Elites de Convenant veranderen. De game eindigt met een ietwat herkenbare scene, waarbij Halo op het laatste moment van activatie wordt gehouden, maar het is niet zonder offer. Cortana blijft namelijk achter en komt in contact met het hoogste levensvorm van de Flood, the Gravemind. Dit gegeven zal een belangrijke rol spelen in het derde deel, waarin geldt, zoals de Master Chief al eens zei: ‘finishing the fight!’

En dat laatste kunnen we vanaf 26 september doen. Morgen kun je de recensie verwachten, die gepaard gaat met de videorecensie. En op maandag en dinsdag hebben we ook nog twee verrassingen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Clive Barker’s Jericho

Jericho wordt verboden in Duitsland