in

Donderwolken boven Bungie


What the Fuck is dit nou voor een artikel kun je denken? Bungie heeft net de best verkopende game van het jaar uitgebracht, wordt door de fans en de pers op handen gedragen en kan nu eindelijk even achterover leunen. Waarom zouden er in godsnaam donderwolken boven het succesvolle bedrijf ontstaan?

Door geruchten lieve lezers. Het internet staat er vol van. Soms weet je gewoon dat een gerucht bullshit is, zoals Grand Theft Auto IV die deze oktober nog op de PlayStation 3 zou verschijnen. En soms heb je geruchten die zo hardnekkig aanhouden, dat het uiteindelijk wel waarheid moet gaan worden. Dit is bijvoorbeeld het geval met Assassin’s Creed destijds, waarbij het gerucht ging dat hij ook op de Xbox 360 zou verschijnen.

En nu hebben we het gerucht dat Bungie Microsoft zou verlaten. Het bedrijf heeft meerdere malen aangegeven dat Halo 3 het einde van de trilogie zou zijn en dat ze zich daarna met iets anders willen gaan bezig houden. De vraag is natuurlijk of Microsoft dat wel ziet zitten. Volgens een bron die mensen binnen Bungie kent, oefent het bedrijf veel te veel druk op de studio uit en wil Microsoft eigenlijk het liefst dat Bungie zich voor de rest van zijn leven bezig gaat houden met de Halo serie. Iets wat voor een ontwikkelaar, die vaak graag zijn creativiteit wilt tonen, niet heel interessant is.

Het gerucht dat Bungie een zelfstandige studio gaat worden, klinkt dan net iets geloofwaardiger. Volgens dezelfde bron zal Microsoft Bungie de mogelijkheid geven om een onafhankelijke studio te worden. En daar zit het WTF gehalte in van deze hele donderwolk. Bungie is op dit moment eigendom van Microsoft. De studio doet fantastisch werk, dus heeft Microsoft niet echt een reden om de studio vrolijk te laten gaan: er zal een zak geld mee gemoeid zijn of men moet gedreigd hebben de studio massaal te verlaten om een nieuwe studio op te zetten, ervan uitgaande dat dit gerucht waarheid zou blijken. Het verlaten van de studio is niet vreemd voor Bungie. Zowel na deel één als deel twee hebben redelijk wat mensen de studio verlaten om elders aan de slag te gaan. Kijk maar naar de oprichter van Bungie die zelf Wideload Games heeft opgezet en waarvan we tot nu toe alleen de game ‘Stubbs the Zombie’ van hebben gezien. Aan de andere kant is het zeer waarschijnlijk dat Bungie medewerkers bepaalde concurrentiebedingen hebben moeten ondertekenen, zodat ze voorlopig niet al te makkelijk ergens anders aan de slag kunnen.

Dan het zak met geld verhaal. Zou het kunnen zijn dat een andere uitgever Bungie van Microsoft heeft gekocht? Ja, dat kan, er gebeuren wel gekkere dingen. Denk maar aan Figo die van Barcelona naar aartsrivaal Real Madrid verhuist. Of nog beter: Rare die door Microsoft van Nintendo wordt overgenomen. Waarom zou Sony Bungie dan niet hebben kunnen kopen van Microsoft? Mocht dat zo zijn, dan zal daar ten eerste een groot bedrag mee zijn gemoeid en ten tweede zal er bij die overname geen sprake zijn dat Sony de rechten van de Halo-franchise krijgt. Halo is namelijk veel te waardevol voor Microsoft.

[poll=205]Er rommelt dus wat en er zijn meerdere dingen die kunnen gebeuren. Zo zou het ook gewoon zomaar kunnen zijn dat de wolken alleen maar rommelen en het uiteindelijk niet gaat regenen. Een Microsoft medewerker liet namelijk weten dat er geen enkele aankondiging van een mogelijke scheiding was gemaakt. Persoonlijk denk ik dat de wolken daar te donker voor zijn en ik ben dan ook heel erg benieuwd hoe deze nieuwe soap in de gameswereld gaat aflopen. En omdat we ook geïnteresseerd zijn hoe jullie hier over denken hebben we deze poll met vier alternatieven aangemaakt.[/poll]

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

FIFA versus PES – Deel 1

Sony registreert nieuw PlayStation logo