in

DTM Race Driver: Create & Race


Pokémon was puur genieten op de Nintendo DS, maar na die game heb ik mijn DS al een tijdje niet aangeraakt. Natuurlijk komen er eind dit jaar leuke games, zoals bijvoorbeeld Zelda, maar wat moet je als DS bezitter in de tussentijd doen? Nou, als je een racefan bent, dan is DTM Race Driver: Create & Race een leuk alternatief.

De DTM serie staat bekend om zijn realisme, graphics en heerlijk rijgevoel. Voor de DS versie zijn die elementen aanwezig, maar je merkt wel dat de handheld zijn beperkingen kent. Zo zijn de modellen van de auto’s redelijk beperkt in details en is het schadesysteem nauwelijks aanwezig. Je hebt enkel op het onderste scherm een indicator hoe je motor en andere dingen er voor staan. Het aframmen van een spoiler of een band zit er dus niet, wat wel jammer is. Aan de andere kant is dat op zich ook niet heel gek, want de DS is natuurlijk geen powerhouse, waardoor er ook hier en daar wat pop-up momenten hebt.

De besturing is gelukkig dik in orde. DTM Race Driver 3 is geen game waarbij je vol gas door een bocht kunt gaan. De aandacht zal er steeds bij gehouden moeten zijn, want anders vlieg je tegen de vangrail aan. Bovendien heeft de game een lekkere leercurve. In het begin kun je redelijk makkelijk de races winnen, maar hoe verder je komt, des te pittiger het wordt. Vooral in de wat latere levels wordt het echt een kwestie van de ideale lijn rijden en proberen de concurrentie bij de bochten uit te remmen.

Qua content is DTM Race Driver: Create & Race uitgebreid. Er zijn een heleboel racecompetities waarin je kunt racen, waarbij je in elke competitie weer met een andere auto rijdt. De ene keer scheur je in een DTM auto, terwijl de competitie daarop met vrachtwagens gespeeld moet worden. Gelukkig kun je sommige competities overslaan. De game is namelijk in lagen opgebouwd. In elke laag kan er uit een paar competities worden gekozen en als je zo’n competitie wint, kun je verder gaan naar de volgende laag. Hierdoor heb ik eigenlijk nooit een competitie moeten doen waar ik totaal geen zin in had.

En stel dat je dat wel hebt en dus vast zit, dan is er nog de Create a Track modus, die exclusief in de Nintendo DS versie is verwerkt. Hierin kun je zelf een circuit bouwen. Daarbij kunnen er bochten, rechte stukken en omgevingsdingen aangelegd worden en kan er vervolgens over geracet worden. Zeker een leuke toevoeging waar ik me een tijdje mee heb bezig gehouden om vervolgens de track door mijn collega’s te laten verkennen. En verrek, ze waren gewoon enthousiast over het circuit wat ik had gemaakt. Daarnaast bevat de game natuurlijk ook een hoop ‘echte’ circuits, waaronder Zandvoort en Hockenheim, wat de game een stukje authentieker maakt.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Sony registreert nieuw PlayStation logo

Nederland wint drie medailles op WCG